úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
GALE
---
---
10:08:20 18.5.2015
2 odpovědi
+3
DA_NIELA
: Udělat majonézu z mléka.
Mléčná majonéza
http://conovehonakopci.cz/?p=4704
DA_NIELA
---
---
9:29:56 18.5.2015
2 odpovědi
Když už jste nakousli náhražkové & nutriční poradenství. Jak jinak byste vyřešili nesnášenlivost vajec tak, aby pomazánka bez majonézy nebyla "jalová". Třeba v takové jednoduché pomazánce jako
DOOMBRINGER
nebo
BEREGOND
.
Po taveňáku je pachuť, jogurt/zakysaná smetana/tvaroh jsou bezva, ale není to nějak ono.
MOIRAIN
---
---
9:11:06 18.5.2015
1 odpověď
+1
JAJITA
: to je jako hejt kečupu, jako taveňák jinak nepoužívám, ale holt sem tam do pomazánky jednou, dvakrát ročně ho dám, mně přijde zas nechutná rybičková pomazánka jen s máslem, no
JAJITA
---
---
19:41:22 16.5.2015
1 odpověď
-1
taveňák...
jsem v babicáriu?? :D :D :D
MOIRAIN
---
---
19:35:20 16.5.2015
GUDRUN
: my dáváme pomazánkové máslo a taveňák (jedna z mála příležitostí, kdy je co k čemu a ani tak nemusí být), s máslem jsme nikdy nedělali
ILLUZE
---
---
9:07:17 16.5.2015
GUDRUN
: Dříve jsem dávala máslo (preferuji před Ramou) a vařené vejce, plus hořčici a nadrobno nakrájené kyselé okurky, pepř a sůl, popř. Kapku kečupu nebo když mi zbylo, tak rajčatovou omáčku.
Muž nesnese vajíčko, takže teď to nahrazuji taveným sýrem od Madety. Ostatní postup stejný, dětem s čerstvou petrželkou.
GUDRUN
---
---
0:33:56 16.5.2015
2 odpovědi
ILLUZE
: co tam davas kdyz ne tvaroh? my delame tvarohovou...
DOOMBRINGER
---
---
22:41:28 15.5.2015
1 odpověď
+4
GUDRUN
: baba ganoush, nebo oloupanej ogrilovanej lilek rozpatlanej s majolkou a troskou nadrobno nakrajene cibulky (salata de vinete).
ILLUZE
---
---
21:12:39 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
: Klasiku rybí. S tyčinkami ideál.
BEREGOND
---
---
16:18:44 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
: mrkvovou, nakrájet cibuli, nastrouhat mrkev, přidat pár lžiček majonézy.
GUDRUN
---
---
13:51:38 15.5.2015
ZUZKAOU
: řepná je super, ale nemám mixéra ani suroviny
AIJA
: pujdu jeste na nakup. Ale udelam vajickovou :-) Budu to podavat se zeleninovejma tycinkama, tak at to je trochu vyzivny
dekuji za brainstormin :-)
AIJA
---
---
13:46:25 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
:
Jablka a křen? Jablka a cibuli? Mrkev, celer, česnek?
Co máš za suroviny při ruce?
ZUZKAOU
---
---
13:43:41 15.5.2015
1 odpověď
+7
GUDRUN
: řepnou!
Upéct řepu, nastrouhat a rozmixovat se stroužkem česneku, hrstí opečenejch, nasekanejch ořechů - vlašáky/lískáče/kešu. Dosolit, dopepřit dokyselit citronem a nebo balsamicem, podle potřeby doolejovat dobrým olivovým či ořechovým olejem. Přimíchat do toho nasekanou jarní cibulku.
THEODORT
---
---
13:37:07 15.5.2015
GUDRUN
: uz zacinaj bejt pozivatelny rajcata, tak rajcata, cibulka, olivy, citron, olivolej, sul, pepr, (koriandr/bazalka), (chilli), (cesnek). vice ci mene italska smeska na bruschettini.
87HIGHFLYER
---
---
13:35:20 15.5.2015
GUDRUN
: nedošlo mi, že cizrna je luštěnina:)
GUDRUN
---
---
13:34:07 15.5.2015
1 odpověď
87HIGHFLYER
: hummus se dela z cizrny
Guacamole by bylo cajk, ale pro 15 lidi se prodrazi a navic mi uz nezmeknou avokada
ale napadla me vajickova :-) a s tim jsem docela spokojena
87HIGHFLYER
---
---
13:29:58 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
: hummus nebo quacamole
GUDRUN
---
---
13:26:57 15.5.2015
7 odpovědí
+1
nejak nemuzu vymyslet treti pomazanku do komba, chci udelat tvarohovej korozott, aka budapestskou, a pomazanku z cerveny cocky s kari. K tomu nejakou treti, ktera by nemela mlicnej ani lustenivej zaklad, ale zase to nebylo tak tezky jako jatrovka nebo buckova, protoze to chci k zeleninovejm tyckam i k pecivu. Ciste rybi s maslem mi taky prijde moc. Nejakej napad? Dik.
KEMENTARI
---
---
11:56:33 15.5.2015
VECTOR
: Tady jsou dva různý, ale netestovala jsem:
http://mimithorisson.com/2015/04/10/an-italian-an-american-an-austrian-walked-into-our-kitchen/
ZUZKAOU
---
---
10:22:01 15.5.2015
+3
tak všechno je o míře - kdo snídá slaninu a večeří salám a párkrát týdně ještě přidá ještě uzeninu do jídla, tak pokud se toho dožije, tak skončí s rakovinou tlustého střeva. Pokud je to vše uzené horkým kouřem, tak o fous rychleji.
Kdo jí uzeniny málo, tak umře spíš na něco jiného.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam