úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
FAT
---
---
12:42:01 18.5.2015
1 odpověď
DOOMBRINGER
:
MACHALIK
:
Ani z ololu a olej je ve tmě ve skřínce. Nevím, zkusím třeba slunečnicový nebo čerstvé mléko a ne krabicák.
MACHALIK
---
---
12:27:19 18.5.2015
1 odpověď
FAT
: Nedělals ji mixérem z oliváče?
DOOMBRINGER
---
---
12:26:04 18.5.2015
1 odpověď
FAT
: Jo, pokud se to dochuti, nebo s necim dalsim smicha, tak se to da. Co se tyce nahorklosti, tak je mozny ze mas spatne (na svetle) skladovanej olej.
FAT
---
---
12:23:55 18.5.2015
2 odpovědi
DOOMBRINGER
: Dělal jsem jí víckrát a pokaždé mě zaskočilo to, že měla lehce nahořklou chuť. Ale po dochucení, nebo jsem z ní dělal tatarku, ta hořkost prakticky zmizela. Olej používám řepkový.
APRILMOUSE
---
---
11:54:20 18.5.2015
GALE
: taky jsem chtěla napsat, že je taková trošku zvláštní :) Přijde mi spíš jako takový dresing, jedlá po přidání něčeho dalšího výraznějšího :)
DOOMBRINGER
---
---
11:50:20 18.5.2015
1 odpověď
GALE
: Ona ta mlecna ma takovou pachut na samostatne pouziti, ale na moji "pomazanku" jsem to zkousel a docela to funguje.
BEREGOND
---
---
11:16:50 18.5.2015
-2
MOIRAIN
: Lepší než taveňák je IMHO Lučina nebo žervé.
GALE
---
---
10:08:20 18.5.2015
2 odpovědi
+3
DA_NIELA
: Udělat majonézu z mléka.
Mléčná majonéza
http://conovehonakopci.cz/?p=4704
DA_NIELA
---
---
9:29:56 18.5.2015
2 odpovědi
Když už jste nakousli náhražkové & nutriční poradenství. Jak jinak byste vyřešili nesnášenlivost vajec tak, aby pomazánka bez majonézy nebyla "jalová". Třeba v takové jednoduché pomazánce jako
DOOMBRINGER
nebo
BEREGOND
.
Po taveňáku je pachuť, jogurt/zakysaná smetana/tvaroh jsou bezva, ale není to nějak ono.
MOIRAIN
---
---
9:11:06 18.5.2015
1 odpověď
+1
JAJITA
: to je jako hejt kečupu, jako taveňák jinak nepoužívám, ale holt sem tam do pomazánky jednou, dvakrát ročně ho dám, mně přijde zas nechutná rybičková pomazánka jen s máslem, no
JAJITA
---
---
19:41:22 16.5.2015
1 odpověď
-1
taveňák...
jsem v babicáriu?? :D :D :D
MOIRAIN
---
---
19:35:20 16.5.2015
GUDRUN
: my dáváme pomazánkové máslo a taveňák (jedna z mála příležitostí, kdy je co k čemu a ani tak nemusí být), s máslem jsme nikdy nedělali
ILLUZE
---
---
9:07:17 16.5.2015
GUDRUN
: Dříve jsem dávala máslo (preferuji před Ramou) a vařené vejce, plus hořčici a nadrobno nakrájené kyselé okurky, pepř a sůl, popř. Kapku kečupu nebo když mi zbylo, tak rajčatovou omáčku.
Muž nesnese vajíčko, takže teď to nahrazuji taveným sýrem od Madety. Ostatní postup stejný, dětem s čerstvou petrželkou.
GUDRUN
---
---
0:33:56 16.5.2015
2 odpovědi
ILLUZE
: co tam davas kdyz ne tvaroh? my delame tvarohovou...
DOOMBRINGER
---
---
22:41:28 15.5.2015
1 odpověď
+4
GUDRUN
: baba ganoush, nebo oloupanej ogrilovanej lilek rozpatlanej s majolkou a troskou nadrobno nakrajene cibulky (salata de vinete).
ILLUZE
---
---
21:12:39 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
: Klasiku rybí. S tyčinkami ideál.
BEREGOND
---
---
16:18:44 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
: mrkvovou, nakrájet cibuli, nastrouhat mrkev, přidat pár lžiček majonézy.
GUDRUN
---
---
13:51:38 15.5.2015
ZUZKAOU
: řepná je super, ale nemám mixéra ani suroviny
AIJA
: pujdu jeste na nakup. Ale udelam vajickovou :-) Budu to podavat se zeleninovejma tycinkama, tak at to je trochu vyzivny
dekuji za brainstormin :-)
AIJA
---
---
13:46:25 15.5.2015
1 odpověď
GUDRUN
:
Jablka a křen? Jablka a cibuli? Mrkev, celer, česnek?
Co máš za suroviny při ruce?
ZUZKAOU
---
---
13:43:41 15.5.2015
1 odpověď
+7
GUDRUN
: řepnou!
Upéct řepu, nastrouhat a rozmixovat se stroužkem česneku, hrstí opečenejch, nasekanejch ořechů - vlašáky/lískáče/kešu. Dosolit, dopepřit dokyselit citronem a nebo balsamicem, podle potřeby doolejovat dobrým olivovým či ořechovým olejem. Přimíchat do toho nasekanou jarní cibulku.
THEODORT
---
---
13:37:07 15.5.2015
GUDRUN
: uz zacinaj bejt pozivatelny rajcata, tak rajcata, cibulka, olivy, citron, olivolej, sul, pepr, (koriandr/bazalka), (chilli), (cesnek). vice ci mene italska smeska na bruschettini.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam