• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    BEBERA: Přesně, to jsou ty pojmy: hutnost, plnost, mastnost, vazkost ... ale ne doslova a do písmene, není to máslo ani sádlo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DA_NIELA: dávám chuťově výraznější věci jako hořčice, Worcester, česnek apod. podle možností. Mně osobně přijde, že majonéza zas nějakou výraznější chuť nemá, že v pomazánce dělá spíš takovou lepkavost a hutnost, a to by ta mléčná mohla trochu splnit.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FAT: to by mohlo být ono. krabčák má takovou specifickou chuť, třeba na kakao mi to nevadí, ale v kafi to poznám
    FAT
    FAT --- ---
    DOOMBRINGER:
    MACHALIK:
    Ani z ololu a olej je ve tmě ve skřínce. Nevím, zkusím třeba slunečnicový nebo čerstvé mléko a ne krabicák.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FAT: Nedělals ji mixérem z oliváče?
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    FAT: Jo, pokud se to dochuti, nebo s necim dalsim smicha, tak se to da. Co se tyce nahorklosti, tak je mozny ze mas spatne (na svetle) skladovanej olej.
    FAT
    FAT --- ---
    DOOMBRINGER: Dělal jsem jí víckrát a pokaždé mě zaskočilo to, že měla lehce nahořklou chuť. Ale po dochucení, nebo jsem z ní dělal tatarku, ta hořkost prakticky zmizela. Olej používám řepkový.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GALE: taky jsem chtěla napsat, že je taková trošku zvláštní :) Přijde mi spíš jako takový dresing, jedlá po přidání něčeho dalšího výraznějšího :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    GALE: Ona ta mlecna ma takovou pachut na samostatne pouziti, ale na moji "pomazanku" jsem to zkousel a docela to funguje.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    MOIRAIN: Lepší než taveňák je IMHO Lučina nebo žervé.
    GALE
    GALE --- ---
    DA_NIELA: Udělat majonézu z mléka.
    Mléčná majonéza
    http://conovehonakopci.cz/?p=4704
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Když už jste nakousli náhražkové & nutriční poradenství. Jak jinak byste vyřešili nesnášenlivost vajec tak, aby pomazánka bez majonézy nebyla "jalová". Třeba v takové jednoduché pomazánce jako DOOMBRINGER nebo BEREGOND.
    Po taveňáku je pachuť, jogurt/zakysaná smetana/tvaroh jsou bezva, ale není to nějak ono.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: to je jako hejt kečupu, jako taveňák jinak nepoužívám, ale holt sem tam do pomazánky jednou, dvakrát ročně ho dám, mně přijde zas nechutná rybičková pomazánka jen s máslem, no
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    taveňák...
    jsem v babicáriu?? :D :D :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: my dáváme pomazánkové máslo a taveňák (jedna z mála příležitostí, kdy je co k čemu a ani tak nemusí být), s máslem jsme nikdy nedělali
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Dříve jsem dávala máslo (preferuji před Ramou) a vařené vejce, plus hořčici a nadrobno nakrájené kyselé okurky, pepř a sůl, popř. Kapku kečupu nebo když mi zbylo, tak rajčatovou omáčku.
    Muž nesnese vajíčko, takže teď to nahrazuji taveným sýrem od Madety. Ostatní postup stejný, dětem s čerstvou petrželkou.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ILLUZE: co tam davas kdyz ne tvaroh? my delame tvarohovou...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    GUDRUN: baba ganoush, nebo oloupanej ogrilovanej lilek rozpatlanej s majolkou a troskou nadrobno nakrajene cibulky (salata de vinete).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Klasiku rybí. S tyčinkami ideál.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    GUDRUN: mrkvovou, nakrájet cibuli, nastrouhat mrkev, přidat pár lžiček majonézy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam