• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KLAAR: Ten samý jsem pravidelně pekla i v tom českém tenkostěnném "litináči" (zvenku černý uvnitř smalt), dodržovala jsem recept a povedl se úplně vždycky výborný...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    EDERA: najdi si recept od pana Cuketky na nehnetenou sumavu...ten recept mam uz davno prizpusobeny, ale funguje...puvodne se pece priklopeny, aby neztratil vlhkost, a pak se dopeka bez poklice, ale momentalne v profi troube pecu ve trech takovych a celou dobu je mam zaklopene...pocitej s tim, ze je to pokus omyl nonstop ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KLAAR: Chlebů? Jak v tom pečeš chleba, prosím? Detaily - recept, teplota, odklopené/přiklopené...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    EDERA: tenhle litinac uz mi upek cca 150 chlebu a nescetne stew, licek, klizky a pod...k nezaplaceni.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EDERA: Možná některé litiny nereznou, ale máma si takhle před lety zničila starou litinovou bábovkovou formu. Hodně dlouho ji pak musela odrezovat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MOODYCAT: Údajně rezne. Ale teda bez mučení přiznávám, že párkrát jsem ten pekáč i tak myčkou prohnala a znovu promastila.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vcera jsem delala kachni prsa, inspirace dle kucharinka.cz, pro dve osoby
    Kachna na asijský způsob | Kuchařinka
    http://www.kucharinka.cz/kachna-na-asijsky-zpusob/

    majda: 2 lzice sojovky, 1 lzice sezamoveho oleje, 1 lzice rybi omacky, 1 lzicka hnedeho cukru, 1 protlaceny cesnek, kousek nastrouhaneho zazvoru, trochu koriandru

    do pekacku dat rozpulene redkvicky z jednoho svazku (dva se taky zvladnou), pytlik cukroveho hrasku, dve oloupane bataty na pul kolecka, jeden oloupany pomeranc na kolecka, trosku pokapat sezamovym olejem, trosku vody a dat pect do trouby vyhrate na 200 stupnu
    dve kachni prsa s kuzi, nariznout, osolit, opect na panvi cca 4 minuty na kuzi a pak jeste chvili z druhe strany - cas zalezi, jaky mate kus, aby bylo mase opecene zvenku a kuzicka hezky zlata
    otocit/polozit na stranu bez kuze, pomatlat majdou, dat do pekacku, nalit tam trosku vypeceneho tuku a zbytek majdy nalit na zeleninu
    snizit teplotu na 180 st
    po cca 5 min pro jistotu z kachny setrit cesnek, co se tam uchytil :)
    pect cca 20-30 minut, zalezi na tom, jak chcete maso a jak vam pece trouba
    ja pekla cca 28 minut na well done, vevnitr melo maso cca 70 stupnu, uz nebylo ruzove, ale porad stavnate a mekoucke
    za tech cca 35minut zelenina zmekne, pokud chcete delat maso na mene, doprejte te zelenina fakt aspon 35-40 min v klidu v troube, at redkvicky a bataty zmeknou a pomeranc se trosku rozplizne a pusti stavu do pekacku

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MOODYCAT:
    Podle me protoze je porovita a natahla by do sebe ty chemky co se tam davaj. kdysi, kdyz jsem kupoval LeCreuset panev, tak mi rikali, ze to mam horky strcit pod vodu, odvarit a pak zas jen oplachnout vodou - zadnej jar, proste nic! A nakonec jeste maznout ubrouskem s cistym olejem a takhle skladovat.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOODYCAT: Rezne.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KASUMI: Rozhodně pořiď. Můj muž ho kdysi pořídil hlavně na rillets, ale postupem let jsem zjistila, že je skvělý i na spoustu dalších věcí.:-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EDERA: hmmm ,to si asi poridim :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    EDERA: Proc nesmi litina do mycky?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EDERA: jj, jedna z nejpovedenějších věcí, který kdy ikea udělala :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: moc pěknej. Zapamatuju si, kdyby přišla investiční příležitost, díky :) ale aktuálně bude mít asi přednost spíš ten papiňák.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUANTI: Ten litina zvenku, modrý smalt uvnitř má moje máti. Ale s tímhle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50232842/ se to nedá srovnávat. Na pomalé dušení/pečení je to ideální.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: i na indukci! Taky mám, pak jeden nepřilnavej na připalující se věci typu čína se škrobem, chilli s fazolemi... a jednu litinu, tu ale teda ne z ikey, ale ten klasický babičkovský hrnec litina zvenku, modrý smalt uvnitř. Dva malé rendlíky s držadlem na věci typu špenát, omáčka na pizzu, příkrmy pro mimino, a dvě teflonové pánve (aktuálně taky 365). A několik skleněných pekáčů/zapékacích misek.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FESTER: Základ je u nás Ikea 365+ - nerezové hrnce a rendlíky všech velikostí. Poměr cena/výkon zcela ideální. Jde to na plyn, jde to do trouby, jde to do myčky... A pak velký litinový hrnec (rovněž Ikea) - k nezaplacení na svíčkovou, líčka, pečenou kachnu etc. Ten teda do myčky nejde.:-( Doplňkově pak papiňák Fagor, skleněné zapékací mísy (např. na lasagne), palačinkové pánvičky...
    GRISS
    GRISS --- ---
    Ted jsem dodelala kosmatice

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETRUSKA: studené s hořcií, křenem a okurkou do sendviče z dobrého chleba. Nebo teda do klasického rizota. Případně se smaženou cibulkou a třeba dušenýma houbama jako náplň do pirožků.


    Ale studené pečené prase je prostě nejlepší s chlebem.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    PETRUSKA: stir fry
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PETRUSKA: podla mojich skusenosti to bude dost obschle, jedine to ozivit nejakou omackou (ja teda vecsinou robim "na paprice") alebo mozno do pastety by to slo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam