• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: tak ty co tam byly na začátku pomřou během těch prvních 10 hodin horka. A pak se snad nové nepomnoží v takovém množství, aby to uškodilo, zejména pokud ta bude sůl, a česnek a víno a rozmarýn, což má všechno mírně antibakteriální účinky.

    Jasně že lepší je péct to přes den a nenechávat to té troubě, ale to riziko není moc velké.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: nebude z hlediska bakterii problem ten celodenni stav v teple?
    ze to rano vypne, odejde do prace, 9 hodin je maso v teple, ale zaroven ne v takovem, ktere zabiji bakterie a pak to dodela? umre to vsechno?
    FAT
    FAT --- ---
    MORRIGHAN: Tak si to dej péct den předtím a na těch asi 90 - 100 a ráno to vypni. Až přijdeš z práce, tak to jen ošlehneš na kůrčičku... Peču takhle kachnu běžně. 12 hodin v troubě, prvních 10 hodin dokonce jen na 80°C.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    DEVIL: Vidíš, to mě nenapadlo, že by se to mohlo péct samo, to je dobrý nápad. I když budu asi celý den v práci trnout, co to nebohé jehněčí dělá :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kost vyndej, zbytecne te tam bude srat a zpomalovat peceni. misto ni udelej nakej bylinovej zasyp a nacpi to do ty diry po kosti
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MORRIGHAN: rano to zpras, tak jak chces, pred tim nez des do prase, to dej prikryty do trouby, nastav 100-120 stupnu a az prides z prace, tak to vodkrej, dej na max a dozhav tomu kuru. az pride navsteva, tak jen dodelas stavu a zerete
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MORRIGHAN: jehneci bych neohrivala, hlavne kvuli typickemu aromatu, ohrivane je to vic citit...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Poradí někdo co nejúspornější (myšleno časově) recept na pečenou jehněčí kýtu? Mám tu celou nohu (přesně váhu nevím, ale je dost velká) i s kostí, pozvala jsem návštěvu, aby nám to pomohli zbaštit - problém je, že na samotné pečení budu mít čas jen chvíli večer po práci, s hladovou návštěvou za dveřmi :) Takže dotaz zní: je lepší péct to rychleji na vysokou teplotu, nebo to předpéct večer předtím, a posléze jen ohřát? Jehňátko to bylo mladinké (kuchnuto ještě před plánovanou porážkou), takže žádná podrážka by to snad být neměla, ale u toho ohřívání si tím moc jistá nejsem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MALKE: oregano a dobromysl, žeáno
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mám chlebovou pec v Sudetech. V srpnu 14-16. pořádáme kurz pečení kváskového chleba a máme ještě 3- 4 volná místa. Je možné vzít sebou partnera/děti/kamarády co nebudou péct chleba a prodloužit si pobyt v Rychlebech až do dalšího týdne, bude možnost zůstat na Zastávce - to je zaniklá obec kterou znovuosidlujeme a kde jsme si postavili tu pec.

    více info zde:

    https://www.facebook.com/events/876080119100358/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: imho ano

    BONEMINA: ha, lokše...no, zkusím rozptylovač koupit, není moc drahý
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Na tom peču lokše, ale lilek jsem na tom zkoušela jen jednou. Plotýnka se zasvinila a šla strašně blbě umýt. Takže jsem lenoch a lilky peču jen když se dělá oheň venku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: imho záleží na velikosti - pokud je normálně velkej, tak by to mělo být stejné, ale pokud je malej, tak si nejsem jistá jestli se po upečení dostatečně rozblemcá.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Chová se lilek graffiti stejně jako lilek obyčejný?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-detail-100405-litinova-plotynka.html a mohlo by fungovat tohle? to jsem zkanibalizovala na starém sporáku...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZUZKAOU: vidíš, tuhle věc znám, mohla bych to zkusit na eliminaci bordelu. Díky za konstruktivní řešení, až se dokopu to znovu dělat, napíšu, zda či jak funguje.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVER: taky jsi nedočetl úplně do konce jako já :))
    TESSS
    TESSS --- ---
    DIVER: tak dotaz znel, jak to delaji profi kuchari. V profi kuchyni bych gril cekala. Ale u me v kancelari mame sporak i s elektrickou troubou a ta ma i gril :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    VSICHNIMAME: Vetsina z nas ma v praci gril. Ale je to pomaly, takze ja to davam na sporak.
    Btw. Kazda kuchyn ma dishwashers a ty dvakrat denne uklizej celou kuchyn. Je to pracoviste. Kdyz se kaci les, litaj trisky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam