• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    REONA
    REONA --- ---
    MOUNTBATTEN: On takhle Devil prostě komunikuje se světem (nebo aspoň s nyxem), nechci se ho zastávat, obvykle mě jeho vyjadřování fakt irituje, ale není to osobní ;)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DEVIL: bylo nutne takto kopnout ala "budes urcite blba"? :-O
    Ano, mam na mikrovlnce tlacitko rozmrazovani, k nemu vyber na typ pokrmu a voleni vahy pokrmu. A bohuzel, ac pri kazdym zapipani k mikrovlnce bezim, pokrm obracim (micham), tak stejne se uvari okraje a stred je na kost:-( Je uz letita.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ja mam gorenje mikrovlnku za par supu (asi 1,5k) rozmrazovani podle vahy ji teda jde naprosto suprove :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TABBY, TABBY: ono jsou kusy, které se rozmrazují dobře, a kusy, které ne...
    Má předchozí Baumatic v tomhle byla úžasná, rozmrazila i celé kuře, aniž by se uvařily byť i jen špičky křídel, momentálně mám novou Electrolux, na kuřeti jsem ji ještě netestovala, ale prsa zamrazená na tácku zvládá bez problémů. základ je spíš plošší, stejně vysoká vrstva masa, žádné vysoké koule.
    REONA
    REONA --- ---
    DEVIL: Já mám mikrovlnku s touto funkcí (pravda, je letitá, ale před těmi roky byla taky fakt drahá) a to rozmrazování je totálně na pikaču, maso uvnitř ještě zmrzlé a na povrchu už vařené. Díky, ne.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DEVIL: Nejlevnejsi mikrovlnky tam u vas jsou asi o dost vybavenejsi nez ty nase :-) [Nemam uplne nejlevnejsi model, ale funkcionalita, co popisujes, tam neni.]
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOUNTBATTEN: jestli ty umis tu mikrovlnku pouzivat...
    jestli se tam ten kus masa vejde, tak existuje i na ty nejlevnejsi mikrovlne program, kdy zadas vahu kusu uvnitr a das rozmrazovat a vono si to samo navoli cas rozmrazovani. zkousel sem to xkrat a funguje to vyborne.

    podle tabulek se ale ma samozrejme rozmrazovat v lednici
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: teplota mnozeni bakterii je 4-60 C, takze po tom co se to pece na malo v troube se to akorat zahnedne na maximu a je hotovo
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: úplně nejčastěji dělám sušený rajčata, černý olivy, feta, ale pokud ideálně bez rajčat, tak moje druhá oblíbená varianta je promíchat hotovej kuskus s trochou oliváče a citrónový šťávy, stouhnout do toho stopově parmazánu a nakrájet čerstvý broskve (zní to hrozně, vzniklo to značně pochybným způsobem, ale od tý doby se toho můžu užrat :-D)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradite nejakej dobrej vyzkousenej kuskusovej nebo bulgurovej salat k pecenymu kureti s bylinkama? idealne bez rajcat, cukiny a zampionu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    diky moc, budu tedy pocitat tak s 48 hodinama na pripravu - rozmrazit v chladaku a pak na X hodin do trouby:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MOUNTBATTEN: Případně zavřené ve vypnuté mikrovlnce :-), ale lednice nebo velká nádoba s vodou bude opravdu lepší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOUNTBATTEN: velký kus radši rozmrazovat v ledničce (nebo ve sklepě, při teplotě do 8C); případně zabalit do 2-3 pečlivě zavázaných pytlů a do studené vody; vodu průběžně měnit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: nemyslim, ze se to da nejak ovlivnit, ale muzes tam zkusit prihodit svazek bylin, nebo potrit smesi oleje a bylin... jako asi se tim nic nezkazi
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, zrovna sem si rikala, ze to prece muzu zavrit do skrine vedle nadobi:)
    Ale ovoneni pri rozmrazeni asi nic, co?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: neslo by to nechat lezet na lince zavrene v nejakem pekaci nebo podobne kocce nedostupne nadobe? pomale rozmrazovani je asi nejsetrnejsi..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    K te ovecce: mam taky kus hnaty s kosti, jenze v mrazaku (prislo to v blbou dobu, kdy jsme jeli na par dnu pryc). Jak to rozmrazit? Setrne! Mikrovlnku predem zavrhuju. Dodavam, ze mam kocku, nechat tedy X hodin lezet oviska na lince je velky riziko:-)
    (teda ja vim, ze to zni stupidne- "jak rozmrazit", ale casto mi byvaly davany rady typu "povar to na velmi mirnem ohni ve vode s bylinkama, tim se to rozmrazi". Coz u ovce asi ne, co? Kvuli aromatu masa. Spis mi jde o princip pri rozmrazovani uz pridat nejake ovoneni - bylinky. Asi blbost, co?)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: tak ty co tam byly na začátku pomřou během těch prvních 10 hodin horka. A pak se snad nové nepomnoží v takovém množství, aby to uškodilo, zejména pokud ta bude sůl, a česnek a víno a rozmarýn, což má všechno mírně antibakteriální účinky.

    Jasně že lepší je péct to přes den a nenechávat to té troubě, ale to riziko není moc velké.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: nebude z hlediska bakterii problem ten celodenni stav v teple?
    ze to rano vypne, odejde do prace, 9 hodin je maso v teple, ale zaroven ne v takovem, ktere zabiji bakterie a pak to dodela? umre to vsechno?
    FAT
    FAT --- ---
    MORRIGHAN: Tak si to dej péct den předtím a na těch asi 90 - 100 a ráno to vypni. Až přijdeš z práce, tak to jen ošlehneš na kůrčičku... Peču takhle kachnu běžně. 12 hodin v troubě, prvních 10 hodin dokonce jen na 80°C.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam