• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    diky moc, budu tedy pocitat tak s 48 hodinama na pripravu - rozmrazit v chladaku a pak na X hodin do trouby:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MOUNTBATTEN: Případně zavřené ve vypnuté mikrovlnce :-), ale lednice nebo velká nádoba s vodou bude opravdu lepší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOUNTBATTEN: velký kus radši rozmrazovat v ledničce (nebo ve sklepě, při teplotě do 8C); případně zabalit do 2-3 pečlivě zavázaných pytlů a do studené vody; vodu průběžně měnit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: nemyslim, ze se to da nejak ovlivnit, ale muzes tam zkusit prihodit svazek bylin, nebo potrit smesi oleje a bylin... jako asi se tim nic nezkazi
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, zrovna sem si rikala, ze to prece muzu zavrit do skrine vedle nadobi:)
    Ale ovoneni pri rozmrazeni asi nic, co?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: neslo by to nechat lezet na lince zavrene v nejakem pekaci nebo podobne kocce nedostupne nadobe? pomale rozmrazovani je asi nejsetrnejsi..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    K te ovecce: mam taky kus hnaty s kosti, jenze v mrazaku (prislo to v blbou dobu, kdy jsme jeli na par dnu pryc). Jak to rozmrazit? Setrne! Mikrovlnku predem zavrhuju. Dodavam, ze mam kocku, nechat tedy X hodin lezet oviska na lince je velky riziko:-)
    (teda ja vim, ze to zni stupidne- "jak rozmrazit", ale casto mi byvaly davany rady typu "povar to na velmi mirnem ohni ve vode s bylinkama, tim se to rozmrazi". Coz u ovce asi ne, co? Kvuli aromatu masa. Spis mi jde o princip pri rozmrazovani uz pridat nejake ovoneni - bylinky. Asi blbost, co?)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: tak ty co tam byly na začátku pomřou během těch prvních 10 hodin horka. A pak se snad nové nepomnoží v takovém množství, aby to uškodilo, zejména pokud ta bude sůl, a česnek a víno a rozmarýn, což má všechno mírně antibakteriální účinky.

    Jasně že lepší je péct to přes den a nenechávat to té troubě, ale to riziko není moc velké.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: nebude z hlediska bakterii problem ten celodenni stav v teple?
    ze to rano vypne, odejde do prace, 9 hodin je maso v teple, ale zaroven ne v takovem, ktere zabiji bakterie a pak to dodela? umre to vsechno?
    FAT
    FAT --- ---
    MORRIGHAN: Tak si to dej péct den předtím a na těch asi 90 - 100 a ráno to vypni. Až přijdeš z práce, tak to jen ošlehneš na kůrčičku... Peču takhle kachnu běžně. 12 hodin v troubě, prvních 10 hodin dokonce jen na 80°C.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    DEVIL: Vidíš, to mě nenapadlo, že by se to mohlo péct samo, to je dobrý nápad. I když budu asi celý den v práci trnout, co to nebohé jehněčí dělá :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kost vyndej, zbytecne te tam bude srat a zpomalovat peceni. misto ni udelej nakej bylinovej zasyp a nacpi to do ty diry po kosti
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MORRIGHAN: rano to zpras, tak jak chces, pred tim nez des do prase, to dej prikryty do trouby, nastav 100-120 stupnu a az prides z prace, tak to vodkrej, dej na max a dozhav tomu kuru. az pride navsteva, tak jen dodelas stavu a zerete
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MORRIGHAN: jehneci bych neohrivala, hlavne kvuli typickemu aromatu, ohrivane je to vic citit...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Poradí někdo co nejúspornější (myšleno časově) recept na pečenou jehněčí kýtu? Mám tu celou nohu (přesně váhu nevím, ale je dost velká) i s kostí, pozvala jsem návštěvu, aby nám to pomohli zbaštit - problém je, že na samotné pečení budu mít čas jen chvíli večer po práci, s hladovou návštěvou za dveřmi :) Takže dotaz zní: je lepší péct to rychleji na vysokou teplotu, nebo to předpéct večer předtím, a posléze jen ohřát? Jehňátko to bylo mladinké (kuchnuto ještě před plánovanou porážkou), takže žádná podrážka by to snad být neměla, ale u toho ohřívání si tím moc jistá nejsem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MALKE: oregano a dobromysl, žeáno
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mám chlebovou pec v Sudetech. V srpnu 14-16. pořádáme kurz pečení kváskového chleba a máme ještě 3- 4 volná místa. Je možné vzít sebou partnera/děti/kamarády co nebudou péct chleba a prodloužit si pobyt v Rychlebech až do dalšího týdne, bude možnost zůstat na Zastávce - to je zaniklá obec kterou znovuosidlujeme a kde jsme si postavili tu pec.

    více info zde:

    https://www.facebook.com/events/876080119100358/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: imho ano

    BONEMINA: ha, lokše...no, zkusím rozptylovač koupit, není moc drahý
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Na tom peču lokše, ale lilek jsem na tom zkoušela jen jednou. Plotýnka se zasvinila a šla strašně blbě umýt. Takže jsem lenoch a lilky peču jen když se dělá oheň venku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam