• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MOUNTBATTEN: Případně zavřené ve vypnuté mikrovlnce :-), ale lednice nebo velká nádoba s vodou bude opravdu lepší.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: nemyslim, ze se to da nejak ovlivnit, ale muzes tam zkusit prihodit svazek bylin, nebo potrit smesi oleje a bylin... jako asi se tim nic nezkazi
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, zrovna sem si rikala, ze to prece muzu zavrit do skrine vedle nadobi:)
    Ale ovoneni pri rozmrazeni asi nic, co?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: neslo by to nechat lezet na lince zavrene v nejakem pekaci nebo podobne kocce nedostupne nadobe? pomale rozmrazovani je asi nejsetrnejsi..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    K te ovecce: mam taky kus hnaty s kosti, jenze v mrazaku (prislo to v blbou dobu, kdy jsme jeli na par dnu pryc). Jak to rozmrazit? Setrne! Mikrovlnku predem zavrhuju. Dodavam, ze mam kocku, nechat tedy X hodin lezet oviska na lince je velky riziko:-)
    (teda ja vim, ze to zni stupidne- "jak rozmrazit", ale casto mi byvaly davany rady typu "povar to na velmi mirnem ohni ve vode s bylinkama, tim se to rozmrazi". Coz u ovce asi ne, co? Kvuli aromatu masa. Spis mi jde o princip pri rozmrazovani uz pridat nejake ovoneni - bylinky. Asi blbost, co?)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: tak ty co tam byly na začátku pomřou během těch prvních 10 hodin horka. A pak se snad nové nepomnoží v takovém množství, aby to uškodilo, zejména pokud ta bude sůl, a česnek a víno a rozmarýn, což má všechno mírně antibakteriální účinky.

    Jasně že lepší je péct to přes den a nenechávat to té troubě, ale to riziko není moc velké.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FAT: nebude z hlediska bakterii problem ten celodenni stav v teple?
    ze to rano vypne, odejde do prace, 9 hodin je maso v teple, ale zaroven ne v takovem, ktere zabiji bakterie a pak to dodela? umre to vsechno?
    FAT
    FAT --- ---
    MORRIGHAN: Tak si to dej péct den předtím a na těch asi 90 - 100 a ráno to vypni. Až přijdeš z práce, tak to jen ošlehneš na kůrčičku... Peču takhle kachnu běžně. 12 hodin v troubě, prvních 10 hodin dokonce jen na 80°C.
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    DEVIL: Vidíš, to mě nenapadlo, že by se to mohlo péct samo, to je dobrý nápad. I když budu asi celý den v práci trnout, co to nebohé jehněčí dělá :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    kost vyndej, zbytecne te tam bude srat a zpomalovat peceni. misto ni udelej nakej bylinovej zasyp a nacpi to do ty diry po kosti
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MORRIGHAN: rano to zpras, tak jak chces, pred tim nez des do prase, to dej prikryty do trouby, nastav 100-120 stupnu a az prides z prace, tak to vodkrej, dej na max a dozhav tomu kuru. az pride navsteva, tak jen dodelas stavu a zerete
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MORRIGHAN: jehneci bych neohrivala, hlavne kvuli typickemu aromatu, ohrivane je to vic citit...
    MORRIGHAN
    MORRIGHAN --- ---
    Poradí někdo co nejúspornější (myšleno časově) recept na pečenou jehněčí kýtu? Mám tu celou nohu (přesně váhu nevím, ale je dost velká) i s kostí, pozvala jsem návštěvu, aby nám to pomohli zbaštit - problém je, že na samotné pečení budu mít čas jen chvíli večer po práci, s hladovou návštěvou za dveřmi :) Takže dotaz zní: je lepší péct to rychleji na vysokou teplotu, nebo to předpéct večer předtím, a posléze jen ohřát? Jehňátko to bylo mladinké (kuchnuto ještě před plánovanou porážkou), takže žádná podrážka by to snad být neměla, ale u toho ohřívání si tím moc jistá nejsem.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MALKE: oregano a dobromysl, žeáno
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mám chlebovou pec v Sudetech. V srpnu 14-16. pořádáme kurz pečení kváskového chleba a máme ještě 3- 4 volná místa. Je možné vzít sebou partnera/děti/kamarády co nebudou péct chleba a prodloužit si pobyt v Rychlebech až do dalšího týdne, bude možnost zůstat na Zastávce - to je zaniklá obec kterou znovuosidlujeme a kde jsme si postavili tu pec.

    více info zde:

    https://www.facebook.com/events/876080119100358/
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JAJITA: imho ano

    BONEMINA: ha, lokše...no, zkusím rozptylovač koupit, není moc drahý
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Na tom peču lokše, ale lilek jsem na tom zkoušela jen jednou. Plotýnka se zasvinila a šla strašně blbě umýt. Takže jsem lenoch a lilky peču jen když se dělá oheň venku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: imho záleží na velikosti - pokud je normálně velkej, tak by to mělo být stejné, ale pokud je malej, tak si nejsem jistá jestli se po upečení dostatečně rozblemcá.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Chová se lilek graffiti stejně jako lilek obyčejný?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: http://www.kuchynskepotreby.cz/cz-detail-100405-litinova-plotynka.html a mohlo by fungovat tohle? to jsem zkanibalizovala na starém sporáku...
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZUZKAOU: vidíš, tuhle věc znám, mohla bych to zkusit na eliminaci bordelu. Díky za konstruktivní řešení, až se dokopu to znovu dělat, napíšu, zda či jak funguje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam