• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Mám za poslední dobu nějakou hodně redneck náladu (a ve spíži spoustu luštěnin, takže občas taky záchvat, že bych je měla jíst), takže od včerejších domácích burgerů (bio hovězí na kontaktním grilu) zbyl ještě salát - co bude příště? :D
    Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockovy-salat-s-cervenou-cibuli-a-balkanskym-syrem.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCKAZ: to je super, to je ono. Udelala jsem ho narychlo jen s fazolema, ale tohle bude priste. Dik.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    GUDRUN: Nejvíc mi kuskus chutná s pečenýma paprikama, fetou a jarní cibulkou, trochou oliváče a bylinkami (nejčastěji saturejka + citronový tymián nebo jen hladkolistá petržel) nebo místo bylinek dávám čubricu.
    REONA
    REONA --- ---
    MOUNTBATTEN: On takhle Devil prostě komunikuje se světem (nebo aspoň s nyxem), nechci se ho zastávat, obvykle mě jeho vyjadřování fakt irituje, ale není to osobní ;)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    u mikrovlnek jsou totiz dva zpusoby jak se dociluje snizeni vykonu - bud klesne intenzita mikrovln na nizsi wattaz, anebo (obzvlast u levnejsich typu) zaric mikrovln "pulzuje", tzn jede urcity cas na max. vykon, pak chvili vysadi.. vysledkem jsou uvareny okraje..
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DEVIL: bylo nutne takto kopnout ala "budes urcite blba"? :-O
    Ano, mam na mikrovlnce tlacitko rozmrazovani, k nemu vyber na typ pokrmu a voleni vahy pokrmu. A bohuzel, ac pri kazdym zapipani k mikrovlnce bezim, pokrm obracim (micham), tak stejne se uvari okraje a stred je na kost:-( Je uz letita.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ja mam gorenje mikrovlnku za par supu (asi 1,5k) rozmrazovani podle vahy ji teda jde naprosto suprove :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TABBY, TABBY: ono jsou kusy, které se rozmrazují dobře, a kusy, které ne...
    Má předchozí Baumatic v tomhle byla úžasná, rozmrazila i celé kuře, aniž by se uvařily byť i jen špičky křídel, momentálně mám novou Electrolux, na kuřeti jsem ji ještě netestovala, ale prsa zamrazená na tácku zvládá bez problémů. základ je spíš plošší, stejně vysoká vrstva masa, žádné vysoké koule.
    REONA
    REONA --- ---
    DEVIL: Já mám mikrovlnku s touto funkcí (pravda, je letitá, ale před těmi roky byla taky fakt drahá) a to rozmrazování je totálně na pikaču, maso uvnitř ještě zmrzlé a na povrchu už vařené. Díky, ne.
    TABBY
    TABBY --- ---
    DEVIL: Nejlevnejsi mikrovlnky tam u vas jsou asi o dost vybavenejsi nez ty nase :-) [Nemam uplne nejlevnejsi model, ale funkcionalita, co popisujes, tam neni.]
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOUNTBATTEN: jestli ty umis tu mikrovlnku pouzivat...
    jestli se tam ten kus masa vejde, tak existuje i na ty nejlevnejsi mikrovlne program, kdy zadas vahu kusu uvnitr a das rozmrazovat a vono si to samo navoli cas rozmrazovani. zkousel sem to xkrat a funguje to vyborne.

    podle tabulek se ale ma samozrejme rozmrazovat v lednici
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: teplota mnozeni bakterii je 4-60 C, takze po tom co se to pece na malo v troube se to akorat zahnedne na maximu a je hotovo
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: úplně nejčastěji dělám sušený rajčata, černý olivy, feta, ale pokud ideálně bez rajčat, tak moje druhá oblíbená varianta je promíchat hotovej kuskus s trochou oliváče a citrónový šťávy, stouhnout do toho stopově parmazánu a nakrájet čerstvý broskve (zní to hrozně, vzniklo to značně pochybným způsobem, ale od tý doby se toho můžu užrat :-D)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradite nejakej dobrej vyzkousenej kuskusovej nebo bulgurovej salat k pecenymu kureti s bylinkama? idealne bez rajcat, cukiny a zampionu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    diky moc, budu tedy pocitat tak s 48 hodinama na pripravu - rozmrazit v chladaku a pak na X hodin do trouby:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MOUNTBATTEN: Případně zavřené ve vypnuté mikrovlnce :-), ale lednice nebo velká nádoba s vodou bude opravdu lepší.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOUNTBATTEN: velký kus radši rozmrazovat v ledničce (nebo ve sklepě, při teplotě do 8C); případně zabalit do 2-3 pečlivě zavázaných pytlů a do studené vody; vodu průběžně měnit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOUNTBATTEN: nemyslim, ze se to da nejak ovlivnit, ale muzes tam zkusit prihodit svazek bylin, nebo potrit smesi oleje a bylin... jako asi se tim nic nezkazi
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, zrovna sem si rikala, ze to prece muzu zavrit do skrine vedle nadobi:)
    Ale ovoneni pri rozmrazeni asi nic, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam