• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: Ok, dík. Jako jsem tím masem jen prolítnul, takže předpokládám, že zůstat tam dél, jistě se minimálně dle těch nákresů na cedulích zorientuju. Spíš jsem začal asi zděšeně amatérsky řešit, zda vzít Argentinu, nebo Afriku :)

    Jen poprosím o vysvětlení, proč vzít to (flank a spol.) a nevzít ono (rump)?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Ja bych se dival po kusech jako je flank, skirt, vysoka rostena cili entrecôte/rib-eye/sirloin. Vynechal bych kusy jako rump, ball tip, oyster blade.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: nevím jestli to mají v makru, ale já mám rád veverku nebo pupek
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SVETLUSKA222: mame tento
    https://www.mall.cz/odstavnovace/catler-je-4010?v=386800

    neni moc na bobule a drobne ovoce (maliny treba)
    ale da se koupit ve verzi i na pyrecka.. je k tomu nejaky nastavec (tusim je to tato verze https://www.mall.cz/odstavnovace/catler-je-4011?v=466138)

    jsme s nim moc spokojeni, v pohode se cisti a dobre pracuje
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Chystáme oslavu/grilovačku. V plánu je hovězí maso, steaky. V okolí koupím stařené maso leda v Makru. Co je tam tak ideální v poměru kvalita, cena? Nejsme zkušení grilovači hovězích steaků, nerad bych koupil nějaké top maso, at ho pak grilovač zkazí. O víkendu jsem jen tak lehce nakouknul do Makra, druhů tam je bambilion, tak jsem z toho docela zmatený. Přemýšlím, že vezmu nějaká dvě balení, každé jiné.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    SVETLUSKA222: o tomto tu už niekde debata bola. Problem je, že rozne typy ovocia si žiadajú rozne typy odšťavňovačov.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Zdravím ve spolek, potřebovala bych poradit nějaký dobrý odšťavňovač ovoce/zelenina. Pro tchýni :) Nějaké nápady? Jestli se to sem nehodí prosím odkažte na jinou diskuzi. Děkuji.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ted koukam ze uz to stoji sotva 200 dolaru! to teda slo dolu jak svine
    MACHALIK: http://www.seriouseats.com/2013/12/sous-vide-circulator-review-sansaire-nomiku-anova.html
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    HENNYVILLE: jesi chces, tak ti privezu nomiku az pojedu na dovolenou (nevim kdy), chces? jen teda nevim jesi mi sem poslou 240v verzi...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MACHALIK: Díky všem!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HENNYVILLE: Já to vidím na Sansaire či Anovu, až se mi jednou bude chtět a budu fyzicky v USA, abych to protahl bez poštovnýho cla.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DEVIL:
    MACHALIK: Hledam duvody ke koupi. Zatim sem ani na jeden neprisel.
    (mam na mysli domu)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEVIL: Škoda, že tam není ještě Sansaire, Anova a Nomiku.
    IKA
    IKA --- ---
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LORAIN: http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B00AQ8ZZQU
    Sous Vide Equipments Reviews & Comparison Tests | Sous Vide Cooking
    http://www.sousvidecooking.org/sous-vide-equipment-review-tests-123/
    za ty prachy v cajku imho
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Kdo vaříte sous vide, nemáte náhodou tenhle hrnec https://www.mall.cz/pomale-hrnce/steba-sv-1-precise?v=541304&gclid=CKLQzMWIqcYCFYIewwod7d8B8Q ?
    Pro a proti?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jsem dojedl a mam hned zas hlad :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dokonalá řepa

    1 svazek mladé řepy s natí
    2 šalotky/ 1 cibule
    3 stroužky česneku
    0,5 dcl bílého vína
    1 dcl vývaru
    sůl, pepř
    vcelku hodně másla - tak 80 g určitě.

    Řepnou nať nasekat najemnou, řepy oškrábat a nakrájet na tenké půl až čtvrtkolečka.

    Rozpustit máslo ve větší pánvi, nechat na něm zesklovatět cibulku a česnek. Pak tam přidejte plátky řepy, zamíchejte aby se všechny obalily horkým máslem (fakt na něm nešetřete), posolte, opetřete a nechte pod pokličkou restovat zhruba 10 minut, doku řepa nezměkne. Občas tím zamíchejte. Pak přidejte nasekanou nať, chvíli restujte a podlijte vývarem a vínem a na prudkém ohni to nechte odpařit do husté omáčky. Podle chuti případně dokyselte bazlamikovým octem.

    Půjde to s menším množstvím olivového oleje, namístou spousty másla, ale pak už to bude jen dobrá příloha s řepou.

    Je to skvostné. zdroj zde http://food52.com/recipes/3302-french-peasant-beets

    čočkový salát s dokonalou řepou

    Na 4 porce

    řepu restovanou na másle - z celého svazku
    200 g drobnozrnné čočky
    1 cibule
    1 petržel
    1 žebro řapíkatého celeru
    1 menší mrkev
    3 stroužku česneku
    50 ml vína
    200 ml vývaru
    sůl
    balzamikový ocet
    lískové oříšky
    kozí sýr (případně feta)
    sůl, pepř
    nové koření
    bobkový list
    tymián

    Namočte čočku, alespoň na 8 hodin. Strčte lískové oříšky na 10 minut do trouby vyhřáté na 160°C, vychladlé jim odrolte slupku a nasekejte je.

    Na troše olivového oleje či másla orestujte cibuli, mrkev, petržel a celer nasekané na jemno, přidejte čočku, koření, sůl, víno a vývar a vařte cca 15-20 minut do měkka a do vyvařené vody. Vyndejte velké kusy koření.

    Do horkého čočkového ragů zamíchejte "dokonalou řepu" a lískové oříšky. Dokyselte (o fous víc než by vám v tom horkém stavu chutnalo, po vychladnutí se to zjemní) a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vychladlého salátu přidejte kozí sýr a nebo fetu.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Mám za poslední dobu nějakou hodně redneck náladu (a ve spíži spoustu luštěnin, takže občas taky záchvat, že bych je měla jíst), takže od včerejších domácích burgerů (bio hovězí na kontaktním grilu) zbyl ještě salát - co bude příště? :D
    Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/6980-cockovy-salat-s-cervenou-cibuli-a-balkanskym-syrem.html
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCKAZ: to je super, to je ono. Udelala jsem ho narychlo jen s fazolema, ale tohle bude priste. Dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam