• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To mi připomíná jeden místní obchod s lokálníma potravinama. Prodávají koření stylem, že na stole mají různé druhy volně sypané v nádobách. Nezakrytých. Takže to v krámku perfektně voní, ale o kvalitě vyčichlého koření mě tím moc nepřesvědčili.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    salvátor je fajn, byl jsem tam zrovna predevčírem, po letech. trochu mě rozladilo, že už tam neprodává ta stará paní, visí tam jen její fotka s černou stužkou, ale takovej je život...
    koření mají čerstvé, jen ty papírové pytlíky nejsou na delší skladování, chce to hned doma přesypat do skla.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ale teda zrovna majoránku nekupuju, zásobuje mě rodina. Ceny víc než příznivý
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TERA79: u salvátora, náprstkova ulice
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Dobrý den, prosím pražáky o radu kam si chodí pro koření, když chtějí víc než pytlik z hypersupersámošky. Jedná se mi o kmín a majoránku. Chci voňavé nadupané koření, ne pomleté stonky plevele. Pro sebe a hlavně jako dar přes Atlantik. Díky za rady, vždy tu dobře poradíte, tak se vracím na místo činu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VIKY_K: na řepu je odkaz, salát jsem prostě vyrobila.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    ZUZKAOU: Mohuli-vědět, odkud jsi čerpala inspiraci? Řepa je skvostná a salát velmi chutný (i když mi víc chutnal ještě za tepla).
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    To jako mam ted podnikat tady ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    POHODAVOLE: Zkus to nekdy porovnat s nejakym fakt dobrym flankem. Nejakej premiovej americkej (cena kolem 500/kg). Jak uz jsem psal. Pro me top kus masa na gril.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: v Makru kupuju pravidelne ceskou vysokou rostenou (rib eye) z mladyho byka a je vzdycky super. Oproti tomu mi veverka a pupek prijdou obyc. Ta rostena ma hodne tuku, takze je fakt dobra. Doporucuju udelat hodne rychle, dat odpocinout a u toho nechat rozpustit na mase maslo, pak hodne osolit, opeprit a porcovat na platky. Ji se to pak lip a je to akorat na vidlicku..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KASUMI: mně čištění právě tohodle tak sr*lo, že jsem ho prodal a přestal odšťavňovat :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DAYSIR: Brukve nejsou z Prahe.

    BRUKEV: Jeste me napada. V tom stejnym boxu s masem mivaji bezne jeste skvely italsky klobasky z fresh masa. Salsicia. Musej se teda grilovat pomalu jinak buchnou, ale na grilovacku parada. Stojej cca 300/kg
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    BRUKEV: vím, že to není přesně to co chceš, ale mám ted hodně dobrou zkušenost s grilovací taškou z TRMS...

    (10 ks TRMS klobásek, 10 ks jehněčí kofta, 10 ks telecí kofta v župánku, 200 g plátky bůčku na gril, 500 g hovězí BBQ steaky, 500 g vepřové BBQ steaky, 4 ks vepř&jablko burgery.
    Cena celkem 1600 Kč.)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: :-) vedel jsem ze se ozves.
    Vim kdo ho ma, umi sehnat i FR. Mel jsem ho a je top :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: Jedl, bylo to boží. Bohužel ten dodavatel (Steinhauser? tak nějak) má problém s hygienou, nebo Sklizeno se skladováním. Někde se přerušil teplotní řetězec, takže jsem si dvakrát ze tří případů dovezl domů nahnilé maso. Ale rád bych si ho dal zas, to jo :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Btw, jedl nekdy nekdo z vas spider steak? Nejedl jsem asi nikdy nic lepsiho z grilu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Pro domaci vyuziti v prve rade z ekonomickyho hlediska. Z rampy je velkej odpad, blbe se porcuje. Na loupacce (oysterblade) me sere ta slacha. Flank je dle me top kus masa na gril. Odpad nula, stavnatej jak nic jinyho. Rostena odpad minimalni, stava super. Skirt je na tom stejne jak pupek. A hlavne tydle kusy masa maj narozdil od svice fakt "chut".
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: Ok, dík. Jako jsem tím masem jen prolítnul, takže předpokládám, že zůstat tam dél, jistě se minimálně dle těch nákresů na cedulích zorientuju. Spíš jsem začal asi zděšeně amatérsky řešit, zda vzít Argentinu, nebo Afriku :)

    Jen poprosím o vysvětlení, proč vzít to (flank a spol.) a nevzít ono (rump)?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Ja bych se dival po kusech jako je flank, skirt, vysoka rostena cili entrecôte/rib-eye/sirloin. Vynechal bych kusy jako rump, ball tip, oyster blade.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam