• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    Může být dotaz na pečení?
    Mám krásnej rybíz, chtěla bych upéct lehký (jak chutí, tak přípravou), ale dobrý rybízový koláč. na netu jsou samé složité recepty - napřed spodní těsto, pak nádivka, pak horní těsto... nic takového.
    prosím, máte něco jednoduchého a ověřeného (tj. dobrého)?
    Díky!
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SMOKY: no protoze někteří řezníci jsou tak 'šikovný', že ti na tom mase zůstanou kousky kosti nebo chlupy. Řezníka už jsem si našla slusnyho, takže tohle resim už jen u zvěřiny od dědečka.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SMOKY: spis si tema kapkama co nacakas kolem, muzes zkontaminovat pracovni desku :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Dyk to je picovina, jestli tam sou naky bakterie, tak je stejne tepelna uprava znici. Nebo proc by to jako clovek mel mejt ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tady to je vysvětlený, proč kuře, a všobecně maso, nemýt

    What's going on in your kitchen?
    https://www.youtube.com/watch?v=KsX1GWA3eFw
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: No vidis.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MACHALIK: OK, to jsem nevěděla.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: kdyby to nicemu neskodilo tak to neresim. Tak jak pise Machalik, funguje to jako houba. Druha vec, ze pokud nekde na tom mase byly nejaky skodlivy bakterie tak je tim "umejvanim" po tom mase akorat rozmazes.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak je to vinne, zejo, maso se tim nacuca vodou a pak prska a dela bordel a hur se smazi a vyjde horsi vysledek. Kdyby mi ve steakove hospode myli maso, tak uz tam v zivote nevkrocim. Neni treba se o tom dal bavit, maso a houby se proste nemejou.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HENNYVILLE: OK, jasný, ale zas si myslím, když je to věc, co nemůže ničemu škodit, tak, že je to spíš fuk. Jakože kdyby radil, že je vhodné teplotu trouby zkontrolovat strčením novorozence dovnitř na deset minut, tak by mě to zlobilo, to jo, ale tohle je takové nevinné.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: at si kazdy dela co chce, ano. Ale, pokud nekdo ma blog o jidle, pise o jidle a tudiz ostatnim radi a rika jak se ma varit, tak se predpoklada ze tomu rozumi a vi co dela.
    MUTHA: ja se na tohle tema s mym reznikem bavil jednou. poslal me do prdele a rekl ze vetsi picovinu nikdy neslysel. Ze on svy maso nikdy vodou neumyl.
    A to s tim octem....? :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    A není to jedno? Ať si to každý dělá, jak chce?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nekde byla takova pekna fotka, jak vypada drez po myti masa :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    TOOMIX: http://life.ihned.cz/...k-pripravit-stavnaty-steak-zapomente-na-olej-v-panvi-pripravujte-ho-na-sucho

    QIWAS: toto nechapu. odstepky kosti, necistoty ? vakuovany maso ? nic takovyho tam nikdy nebude. a NE, nikdy jsem ZADNY hovezu maso od reznika, nebo vakuovany NIKDY neomyl.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Omývat kuře? Záleží na tom, jak je balené, říká Vaněk | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...k-je-balene-rika-vanek-fbt-/dobra-chut.aspx?c=A130829_125033_dobra-chut_ape
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    HENNYVILLE: Tak to je v pořádku.)
    Je to zvyk, který dělám s každým masem. Nesu si ho od dětství, měli jsme přes deset let polotovary a všechno se řezalko a bouralo u nás. Mohly by být v masu odštěpky kostí, případně nečistoty. Někdy se to stane. Tuhle odpověď jsi, předpokládám, čekal.
    Proč by se to podle tebe tedy dělat nemělo u masa používaného na steaky? Nebo ty neomýváš žádné maso, co si domů od řezníka doneseš?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    QIWAS: no, me by zajimala tahle vec : "Začněme tím, že si jednotlivé kusy masa opláchneme"
    dal jsem to necetl, ale to umejvani masa me zajima. Proc ?
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    HENNYVILLE: Koukám, že milovník pupků.. A v čem je problém?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    QIWAS: to je tvuj blogysek nebo tvuj recepticek ?
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    Ideální věc při vedrech co nasytí i chlapy!
    P.S.: Vyzkoušeno a potvrzeno!.)
    Flank steak na salátu s červeným zelím, jablky a zázvorovou zálivkou

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam