• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    :-)))))))))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RISINA: uvařené ;)
    RISINA
    RISINA --- ---
    Máte někdo zkušenost se zamražováním bramborových knedlíků? Mám ty válečky zmrazit spíš syrové, nebo uvařené?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MACHALIK: u vietnamců tradičně pod názvem voňavé a křehké kuře:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: vyzkoušela jsem mama ganoush - tedy cuketovou pomazánku - je to skvělé. Nedělala jsem celého toho ottolenghiho, ale měla jsem zrovna po ruce kozí žervé, tak jsem ho tak kus vrazila

    Na gril cuketu v celku, pak rozmašírovat s česnekem, tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou a trochou kozího žervé/jogurtu + sůl a pepř.

    Skvělé to je. Ta koza tam moc pěkně ladí, i když ještě rokfór si do toho úplně představit neumím
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kuřecí řízek s nudlema? No to se nedivím, že tě to už nudilo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    meli jsme kureci rizky ke zpracovani vcera, ale uz me nudilo to delat porad s nudlema nebo jen na rychlo na panvi s nejakym korenim, tak jsem otevrela hazanku a nechala se inspirovat (ona to tam ma s petrzelkou)

    kureci prso na citronu a mate
    dve kureci prsa jsem rozrezala na cca 6 rizku - slo o to udelat z toho tenke rizky
    ty jsem rychle osmazila kazdy cca 1 minutu (30s a 30s kazda strana) v olivovem oleji s ghi, dala na talir, osolila, opeprila
    do vypecku jsem nalila stavu z1,5 citronu, nasekanou matu, osolila a trochu nechala probublat
    pak jsem tam vratila ty rizecky a jeste je v tom cca 2-3 minuty tocila, prihodila jsem orech masla, vypla sporak a nechala dojit, pote dosolila
    k tomu kuskus se zeleninou, salat s pomeranci a byl to celkem lehky letni obed..
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    GILLIATT: tak to me ani nenapadlo hledat :-) diky
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JAZDA: Tady budou vědět nejlépe: [ REMOSKA ...recepty, tipy & triky ]
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: Žlutá kukuřičná mouka a grits není to samý. Grits jsou z hominy, vápněný kukuřice. Z toho žlutýho se dělá kukuřičnej chleba, obalujou se v tom věci na smažení a tak.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TABBY: Do sekané dávám trošku hořčice, nadrobno nakrájený špek a na velmi drobno nakrájené rohlíky rozmočené v troše mléka.
    Do karbanátků přidávám jen koření, popř. zeleninu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: dopadlo to dobre, diky
    jen jsem nemela polohrubou, dala jsem kelimek hladke a dosla hladka, tze byl kelimek hladke a kelimek hrube, polovina cukru, navic 1 vanilkovy cukr a pekla jsem to asi 30 minut.. s ostruzinama
    diky :)
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Případně https://www.facebook.com/groups/pecenivsehodruhu/ - spousta moc dobrých receptů.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nejsem fanda mrazenych veci. Zkusim ten kolac..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: případně, pokud máš vhodné ovoce a nanukové formičky, tak rozmixovat 250g ovoce, 1 kelímek jogurtu, 50g cukru a udělat nanuky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Diky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNNY_BOSCO: v Sudetech? Na dobré kafe i na pražské poměry? Nope. Na Zastávce je pochopitelně velká mokka konvička, takže to není tak, že nejbližší kofein je šest kilometrů :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Nemáte někdo prosím tip na nějaký koláč s jogurtem? Mám asi deset kelimku bíle olmy klasické a potřebovala bych to asap spotřebovat. Ď
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam