• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: chapu, tim lip :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBEBE: hele našlo se velmi ochotné ID, co mi ho koupilo v Makru a v pondělí si pro něj zajedu. 3l za 90 Kč 6% bílého octa - Vom Fassí by mi bylo líto lít do okurek.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    ZUZKAOU: Co nechat si natočit ve Vom Fass?
    JOHNNY_BOSCO
    JOHNNY_BOSCO --- ---
    ZUZKAOU: Já bych ti tu makro kartu klidně půjčil.. Ale nemam ji:/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kde v Praze koupím bílý vinný ocet ve velkém balení (tj. alespoň litrová láhev)?

    Makro kartu nemám.
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Do hrbetu se mi zakousl krokodyl vazici temer tunu !
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: ha - zrovna teď něco takového věšela na fb jedna polka

    http://kukbuk.com.pl/przepis/3538,chlodnik-z-ogorkow-i-winogron

    rozmixuje okurky s hroznovým vínem, olivovým olejem a mandlema. Dochutí solí, octem a cukrem a nechá přes noc rozležet. (to nezní špatně, ale ty mandle tam imho má, protože to chce mít veganské a místo nich by tam byla skvělá zakysanka)

    tady pak o něco klasičtější - koukám že poláci v tom jedou ve velkém

    http://filozofiasmaku.blogspot.cz/2013/08/chlodnik-z-ogorkow.html

    Okurky, kopr, jogurt, pažitka, sůl, pepř, olivový olej, citronová šťáva.

    Nasladko s mátou a avokádem

    http://www.jadlonomia.com/2014/06/mietowy-chodnik-z-ogorkow.html

    a naslano s avokádem
    http://food52.com/recipes/23524-chilled-cucumber-and-avocado-soup-with-mango-salsa


    Marta Stewart tam dává bazalku a mátu
    http://www.marthastewart.com/...-and-mint-soup?czone=food/vegetarian-cnt/vegetarian-favorite-recipes


    A pak pochopitelně balkánský tarator (okurka, česnek, jogurt, vlašáky, kopr)
    http://www.recepty.cz/recept/studena-polevka-tarator-13091

    Dobrá inspirace, zítra bude tabouleh, ale okurkovku bych mohla udělat ve čtvrtek. To ochlazení jim nevěřím.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: ... a z okurky salátovky, pochopitelně, žádná sea cucumber :-)



    87HIGHFLYER: Gazpacho je bezva, ale budu raději, když bude zelená.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DA_NIELA: v gazpachu je okurka, pokud ti nevadí rajčata, volil bych tu, já to mám moc rád. Jinak bych pátral ve španělský kuchyni.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Pronásleduje mě myšlenka na studenou okurkovou polévku. Je sice docela platonická, jelikož jsem ji nikdy ani neviděla, ani netuším, jak má chutnat. Ale něco mi říká, že by to mohlo stát za řeč.

    Znáte někdo osvědčený recept na jedlou studenou okurkovou polívku?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Po precteni prestrelky o houbach jsem si rekl, ze se schvalne mrknu do starejch kucharek, jak se k tomu stavely soudruzky dob minulych.







    RISINA
    RISINA --- ---
    RISINA: Tak nakonec kompromis - půlku jsem uvařila (a rozkrájela) jako klasické knedlíky a z půlky těsta udělala bramborové špalíčky, které jsem šoupla do mrazáku neuvařené.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    hlavne to naplatkuj pred tim nez to pujde do mrazu nebo to budes rozmrazovat a ohrivat tyden.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    :-)))))))))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RISINA: uvařené ;)
    RISINA
    RISINA --- ---
    Máte někdo zkušenost se zamražováním bramborových knedlíků? Mám ty válečky zmrazit spíš syrové, nebo uvařené?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MACHALIK: u vietnamců tradičně pod názvem voňavé a křehké kuře:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: vyzkoušela jsem mama ganoush - tedy cuketovou pomazánku - je to skvělé. Nedělala jsem celého toho ottolenghiho, ale měla jsem zrovna po ruce kozí žervé, tak jsem ho tak kus vrazila

    Na gril cuketu v celku, pak rozmašírovat s česnekem, tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou a trochou kozího žervé/jogurtu + sůl a pepř.

    Skvělé to je. Ta koza tam moc pěkně ladí, i když ještě rokfór si do toho úplně představit neumím
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kuřecí řízek s nudlema? No to se nedivím, že tě to už nudilo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    meli jsme kureci rizky ke zpracovani vcera, ale uz me nudilo to delat porad s nudlema nebo jen na rychlo na panvi s nejakym korenim, tak jsem otevrela hazanku a nechala se inspirovat (ona to tam ma s petrzelkou)

    kureci prso na citronu a mate
    dve kureci prsa jsem rozrezala na cca 6 rizku - slo o to udelat z toho tenke rizky
    ty jsem rychle osmazila kazdy cca 1 minutu (30s a 30s kazda strana) v olivovem oleji s ghi, dala na talir, osolila, opeprila
    do vypecku jsem nalila stavu z1,5 citronu, nasekanou matu, osolila a trochu nechala probublat
    pak jsem tam vratila ty rizecky a jeste je v tom cca 2-3 minuty tocila, prihodila jsem orech masla, vypla sporak a nechala dojit, pote dosolila
    k tomu kuskus se zeleninou, salat s pomeranci a byl to celkem lehky letni obed..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam