• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DA_NIELA: ha - zrovna teď něco takového věšela na fb jedna polka

    http://kukbuk.com.pl/przepis/3538,chlodnik-z-ogorkow-i-winogron

    rozmixuje okurky s hroznovým vínem, olivovým olejem a mandlema. Dochutí solí, octem a cukrem a nechá přes noc rozležet. (to nezní špatně, ale ty mandle tam imho má, protože to chce mít veganské a místo nich by tam byla skvělá zakysanka)

    tady pak o něco klasičtější - koukám že poláci v tom jedou ve velkém

    http://filozofiasmaku.blogspot.cz/2013/08/chlodnik-z-ogorkow.html

    Okurky, kopr, jogurt, pažitka, sůl, pepř, olivový olej, citronová šťáva.

    Nasladko s mátou a avokádem

    http://www.jadlonomia.com/2014/06/mietowy-chodnik-z-ogorkow.html

    a naslano s avokádem
    http://food52.com/recipes/23524-chilled-cucumber-and-avocado-soup-with-mango-salsa


    Marta Stewart tam dává bazalku a mátu
    http://www.marthastewart.com/...-and-mint-soup?czone=food/vegetarian-cnt/vegetarian-favorite-recipes


    A pak pochopitelně balkánský tarator (okurka, česnek, jogurt, vlašáky, kopr)
    http://www.recepty.cz/recept/studena-polevka-tarator-13091

    Dobrá inspirace, zítra bude tabouleh, ale okurkovku bych mohla udělat ve čtvrtek. To ochlazení jim nevěřím.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: ... a z okurky salátovky, pochopitelně, žádná sea cucumber :-)



    87HIGHFLYER: Gazpacho je bezva, ale budu raději, když bude zelená.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DA_NIELA: v gazpachu je okurka, pokud ti nevadí rajčata, volil bych tu, já to mám moc rád. Jinak bych pátral ve španělský kuchyni.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Pronásleduje mě myšlenka na studenou okurkovou polévku. Je sice docela platonická, jelikož jsem ji nikdy ani neviděla, ani netuším, jak má chutnat. Ale něco mi říká, že by to mohlo stát za řeč.

    Znáte někdo osvědčený recept na jedlou studenou okurkovou polívku?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Po precteni prestrelky o houbach jsem si rekl, ze se schvalne mrknu do starejch kucharek, jak se k tomu stavely soudruzky dob minulych.







    RISINA
    RISINA --- ---
    RISINA: Tak nakonec kompromis - půlku jsem uvařila (a rozkrájela) jako klasické knedlíky a z půlky těsta udělala bramborové špalíčky, které jsem šoupla do mrazáku neuvařené.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    hlavne to naplatkuj pred tim nez to pujde do mrazu nebo to budes rozmrazovat a ohrivat tyden.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    :-)))))))))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RISINA: uvařené ;)
    RISINA
    RISINA --- ---
    Máte někdo zkušenost se zamražováním bramborových knedlíků? Mám ty válečky zmrazit spíš syrové, nebo uvařené?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MACHALIK: u vietnamců tradičně pod názvem voňavé a křehké kuře:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: vyzkoušela jsem mama ganoush - tedy cuketovou pomazánku - je to skvělé. Nedělala jsem celého toho ottolenghiho, ale měla jsem zrovna po ruce kozí žervé, tak jsem ho tak kus vrazila

    Na gril cuketu v celku, pak rozmašírovat s česnekem, tahini, olivovým olejem, citronovou šťávou a trochou kozího žervé/jogurtu + sůl a pepř.

    Skvělé to je. Ta koza tam moc pěkně ladí, i když ještě rokfór si do toho úplně představit neumím
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kuřecí řízek s nudlema? No to se nedivím, že tě to už nudilo.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    meli jsme kureci rizky ke zpracovani vcera, ale uz me nudilo to delat porad s nudlema nebo jen na rychlo na panvi s nejakym korenim, tak jsem otevrela hazanku a nechala se inspirovat (ona to tam ma s petrzelkou)

    kureci prso na citronu a mate
    dve kureci prsa jsem rozrezala na cca 6 rizku - slo o to udelat z toho tenke rizky
    ty jsem rychle osmazila kazdy cca 1 minutu (30s a 30s kazda strana) v olivovem oleji s ghi, dala na talir, osolila, opeprila
    do vypecku jsem nalila stavu z1,5 citronu, nasekanou matu, osolila a trochu nechala probublat
    pak jsem tam vratila ty rizecky a jeste je v tom cca 2-3 minuty tocila, prihodila jsem orech masla, vypla sporak a nechala dojit, pote dosolila
    k tomu kuskus se zeleninou, salat s pomeranci a byl to celkem lehky letni obed..
    JAZDA
    JAZDA --- ---
    GILLIATT: tak to me ani nenapadlo hledat :-) diky
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    JAZDA: Tady budou vědět nejlépe: [ REMOSKA ...recepty, tipy & triky ]
    HOUMAN
    HOUMAN --- ---
    Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: Žlutá kukuřičná mouka a grits není to samý. Grits jsou z hominy, vápněný kukuřice. Z toho žlutýho se dělá kukuřičnej chleba, obalujou se v tom věci na smažení a tak.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TABBY: Do sekané dávám trošku hořčice, nadrobno nakrájený špek a na velmi drobno nakrájené rohlíky rozmočené v troše mléka.
    Do karbanátků přidávám jen koření, popř. zeleninu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: dopadlo to dobre, diky
    jen jsem nemela polohrubou, dala jsem kelimek hladke a dosla hladka, tze byl kelimek hladke a kelimek hrube, polovina cukru, navic 1 vanilkovy cukr a pekla jsem to asi 30 minut.. s ostruzinama
    diky :)
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Případně https://www.facebook.com/groups/pecenivsehodruhu/ - spousta moc dobrých receptů.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nejsem fanda mrazenych veci. Zkusim ten kolac..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: případně, pokud máš vhodné ovoce a nanukové formičky, tak rozmixovat 250g ovoce, 1 kelímek jogurtu, 50g cukru a udělat nanuky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam