Ale původně jsem přišla s naší dnešní večeří.
Tmavá treska marinovaná v misu s mangoldem a rýží
suroviny na 4 porce:
Ryba:
dva filety tmavé tresky (aka 600-800g)
50 ml sake
50 ml rýžového octa
50 g bílého misa
20 g cukru
trocha oleje
Svařte saké s octem a cukrem a pak v něm rozmíchejte miso. Namatlejte tím rybu, zavřete do ziplockového sáčku či nějak jinak nechte marinovat v lednici. Minimálně přes noc, ale klidně tři dny.
Marinovanou tresku osušte, nechte ohřát na pokojovou teplotu a na troše oleje neutrální chuti opečte z obou stran 3 minuty - dejte někam do tepla.
Mangold:
Svazek mangoldu
bonito vločky
sojová omáčka
troška vody
zbytek marinády z tresky
sezam
Nasucho opéct sezamová semínka.
Z mangoldu vyřezat stonek a nakrájet ho na jemno, listí nakrájet na nudličky
Do pánve po rybě přidat trošku oleje a chvíli na něm dusit stonky mangoldu. Podlít zbylou marinádou z tresky, přidat trošku sojovky.vody a dodat mangoldové listí a chviličku dusit, dokud mangold nezměkne. Posypat sezamem a bonito vločkami.
K mangoldu a rybě přidat dušenou rýži.
zdroj
hhttp://www.thekitchn.com/recipe-nobu-miso-marinated-black-cod-117238 http://www.foodrepublic.com/recipes/swiss-chard-oshitashi-recipe/