• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    DEVIL: A času cca jedno odpoledne, no nevím, plus mínus 4-5 hodin na samotnou přípravu, no, rozpočet jsem zatím moc neřešila.. 1000-1500 by na tu moji variantu mohlo stačit :)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    DEVIL: No, já počítala s tím, že se lidi zasytí hlavně těmi mini-řízečky, obložené mísy budou jen tak na "zobání". No, u nás doma se tyhle majonézové saláty nejí, takže bych si musela udělat pomazánku (což není problém, jde mi nejvíc o to, jak v co nejkratším čase udělat co nejlepší občerstvení..) Hlavně dělat chlebíčky pro 20 lidí, to už asi bude rychlejší udělat ty řízky (a ještě se z těch řízků hosté víc nají).

    Každopádně děkuji za radu :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PROSTE_LO: nevim kolik mas na to casu a rozpocet. ale oblozena misa z kvalitnima uzeninama a syrem bude pro 20 lidi k pivu imho docela draha sranda. kdyz koupis nakej br.salat a pochoutkac,3-4 veky, par vajec, 5 druhu krajenejch salamu, kysely vokurky, 2 papriky a udelas chlebicky, tak to bude do pohody. bude to ranec, chlebicky natres cesnekovym maslem, aby salaty nenavlhly veku a druhej den jen budes vyndavat a voni budou zrat jak o zavod...
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MACHALIK: Něco k tématu? Nějaká smysluplná rada, třeba? :)
    Je to oslava 30. narozenin mého přítele, takže nepořádat nepřichází v úvahu. A s časem na tom budu stejně i další víkendy, takže to prostě není ani na kdy přesunout...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nepořádat.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    PROSTE_LO: Péct koláč asi ani nebudu, nějak to k tomu pivu postrádá smysl.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    KASUMI: Věk kolem 30. Je to úplně jedno, jestli studené nebo teplé.. Hlavně abych to stihla nachystat za páteční odpoledne a aby to bylo v sobotu večer stále chutné a čerstvé k podání. (Celou sobotu budu mimo domov a pochybuju, že můj drahý si to nachystá sám.
    Zatím mám variantu nasmažit malé řízky - ač sama maso nejím,nachystat jednu obloženou mísu s kvalitními uzeninami druhou se sýry a olivami. Ale tato varianta není příliš nápaditá, navíc si myslím, že mi ty sýry a uzeniny oschnou, i když ten talíř zabalím do fólie).
    Prostě potřebuji něco, co si v pátek nachystám a v sobotu to jen vytáhnu z lednice popř. ohřeju.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PROSTE_LO: Nejaky vek osob? Nejake zamereni? Studene ci teple? Syrove nebo tepelne zpracovane? Vic informaci?:)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Ahoj, potřebuji poradit. Během jednoho odpoledne potřebuji nachystat pohoštění na oslavu narozenin pro cca 15 - 20 lidí (banda kamarádů, bude to oslava spíš ve stylu hudba a alkohol, ale chce to něco k zakousnutí).
    Co byste připravili vy, aby to bylo rychle a aby to vydrželo chutné a čerstvé do dalšího dne? (Budu chystat den předem, protože v den oslavy prostě musím být jinde).
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jo, svetly, zlatavy. Teplota oleje je samozrejme dulezitej aspekt.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Když děláte koblihy, máte je zlaté, jako jsou ty průmyslové? Já je mám teda vždycky takové tmavě hnědé. Na chuť dobré, jsou nadýchané, všechno. Nestěžuju si, jen mne zajímá, jestli se v domácích podmínkách dá dosáhnout té zlatavé barvy:-)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    HENNYVILLE: vypit :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Vyhodit
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    GUDRUN: To bych tipla na kombinaci vysychání (a kysnutí vyschnutých kousků) a natažení aroma ledničky. Zkus tu skleničku.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VIKY_K: asi zkysla, zmeni konzistenci, zluty cucky a tak. i kdyz bych spis rekla zhorkla...
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    GUDRUN: Na vylití znamená, že je zkyslá nebo plesnivějící a nebo že jenom natáhla všechny vůně a smrady z ledničky? Pokud druhá možnost, doporučuju uzavřít do něčeho s víkem a nebo nedávat do ledničky nezabalené smrdící věci (sýry, uzeniny, zbytky jídel).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    HUGGI: kupuju 12% vetsinou a za tyden je na vyliti... mozna prelejt do cisty sroubovaci sklenicky zkusim
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GUDRUN: 30% smetanu mam normalne v tom kelimku v lednici a za tejden se s ni nic nestane..mliko je horsi..ale se smetanou zadnej problem nemam(s tema v tetrapack krabickach driv jo, kelimkovy ne)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jak uchovat smetanu na vaření týden, otevřenou? občas kus potrebuju, ale než za tyden použiju zbytek, zkazí se
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAL: v cene rozdil nevidim (ani ji ovsem aktivne nesleduju), pokud umis nakupovat ve velkem, pro me je vyhoda, ze tam koupim proste vetsi baleni a pak nemusim dlouho do obchodu (ruzna drogerka apod)
    kupuju tam nevarene krevety (posledni dobou ale maji problem se zavazkou cerstvych :/), ryby, obcas nejaky specialni ovoce/zeleninu, ktery treba jinde nemaji (tamarind), obcas tam vezmu maso (hlavne hovezi na roastbeef)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: ceny jsou snížené a zboží je zlevněné:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SAL: Vyplatí je sporné slovo. Je tam hlavně větší výběr potravin, než v klasickém marketu. Ovšem převážně velkoobchodní balení (10 balení kávy, 5kg sýra,...). Pokud Ti jde o "akční" slevněné ceny, většinou je výhodnější navštívit normální Tesco, Alber,...

    Nicméně pokud Ti jde o pestrost jídelníčku, je obrovská výhoda možnost nakoupit čerstvé ryby a mořské potvory, (odležené) maso, které Ti běžný řezník nedodá, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam