• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: na jednohubky, paratkem napichnu neco, co se k tomu hodi a kus tortilly. nejcasteji davam na horu treba pul olivy. ale i jen tak, bite-size, bez niceho a bez paratka
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: tu tortilu nakrájenou na kousky, nebo jak?
    PETATA
    PETATA --- ---
    PROSTE_LO: moje oblibene na akce jsou quiche, maji spoustu variant (cibulove, ciste syrove, zeleninove, spenatove, brokolicove, da se pridat maso atd atd)
    nekdo zase dela slane strudly
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROSTE_LO: moje ozkouseny kombo na takový situace je španělská tortilla, pečený kousky kuřete - paličky nebo jednohubky z prsních řízků, lusteninovej a ještě jeden salat, dve pomazanky, mísa nakrajeneho pečiva na jednohubky a hlavně zeleninových tyčinky k tem pomazankam. ale pravda, většinou se na takový akci u nás pilo víno. k pivu bych možná vyměnila salát za nějaký rychlonalozeny burty, to je taky vděčný.
    chlebíčky jsou ale urcite vdecna varianta.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    DEVIL: Dělám si všechny pomazánky doma. A na takovou domácí česnekovou jen tak nějaká kupovaná nemá :) Samo, že pak chlebíček obložím ještě vším možným, takže není jen s hipsterskou pomazánkou :) :)
    Možná na těch chlebíčkách něco bude.. :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PROSTE_LO: kotel chlebicku 3-5 druhu mas za 2 hodiny hotovy a stojej te do petikila
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PROSTE_LO: jak chces vid, je mi to celkem burt. ze zkusenosti vim, co je srani s minirizeckama a jeste to smazit (nebo pect) a pak tam padaj rychle, jak nemci do krytu. chlebicky s pomazankou.... no nevim. zavani mi to timhle 'hipster' podnikem http://www.chlebicky-praha.cz/ kdy si uctujou nesmyslny penize za chlebicky co maj jen nakou 'pomazanku'
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    DEVIL: A času cca jedno odpoledne, no nevím, plus mínus 4-5 hodin na samotnou přípravu, no, rozpočet jsem zatím moc neřešila.. 1000-1500 by na tu moji variantu mohlo stačit :)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    DEVIL: No, já počítala s tím, že se lidi zasytí hlavně těmi mini-řízečky, obložené mísy budou jen tak na "zobání". No, u nás doma se tyhle majonézové saláty nejí, takže bych si musela udělat pomazánku (což není problém, jde mi nejvíc o to, jak v co nejkratším čase udělat co nejlepší občerstvení..) Hlavně dělat chlebíčky pro 20 lidí, to už asi bude rychlejší udělat ty řízky (a ještě se z těch řízků hosté víc nají).

    Každopádně děkuji za radu :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    PROSTE_LO: nevim kolik mas na to casu a rozpocet. ale oblozena misa z kvalitnima uzeninama a syrem bude pro 20 lidi k pivu imho docela draha sranda. kdyz koupis nakej br.salat a pochoutkac,3-4 veky, par vajec, 5 druhu krajenejch salamu, kysely vokurky, 2 papriky a udelas chlebicky, tak to bude do pohody. bude to ranec, chlebicky natres cesnekovym maslem, aby salaty nenavlhly veku a druhej den jen budes vyndavat a voni budou zrat jak o zavod...
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MACHALIK: Něco k tématu? Nějaká smysluplná rada, třeba? :)
    Je to oslava 30. narozenin mého přítele, takže nepořádat nepřichází v úvahu. A s časem na tom budu stejně i další víkendy, takže to prostě není ani na kdy přesunout...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nepořádat.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    PROSTE_LO: Péct koláč asi ani nebudu, nějak to k tomu pivu postrádá smysl.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    KASUMI: Věk kolem 30. Je to úplně jedno, jestli studené nebo teplé.. Hlavně abych to stihla nachystat za páteční odpoledne a aby to bylo v sobotu večer stále chutné a čerstvé k podání. (Celou sobotu budu mimo domov a pochybuju, že můj drahý si to nachystá sám.
    Zatím mám variantu nasmažit malé řízky - ač sama maso nejím,nachystat jednu obloženou mísu s kvalitními uzeninami druhou se sýry a olivami. Ale tato varianta není příliš nápaditá, navíc si myslím, že mi ty sýry a uzeniny oschnou, i když ten talíř zabalím do fólie).
    Prostě potřebuji něco, co si v pátek nachystám a v sobotu to jen vytáhnu z lednice popř. ohřeju.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PROSTE_LO: Nejaky vek osob? Nejake zamereni? Studene ci teple? Syrove nebo tepelne zpracovane? Vic informaci?:)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Ahoj, potřebuji poradit. Během jednoho odpoledne potřebuji nachystat pohoštění na oslavu narozenin pro cca 15 - 20 lidí (banda kamarádů, bude to oslava spíš ve stylu hudba a alkohol, ale chce to něco k zakousnutí).
    Co byste připravili vy, aby to bylo rychle a aby to vydrželo chutné a čerstvé do dalšího dne? (Budu chystat den předem, protože v den oslavy prostě musím být jinde).
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jo, svetly, zlatavy. Teplota oleje je samozrejme dulezitej aspekt.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Když děláte koblihy, máte je zlaté, jako jsou ty průmyslové? Já je mám teda vždycky takové tmavě hnědé. Na chuť dobré, jsou nadýchané, všechno. Nestěžuju si, jen mne zajímá, jestli se v domácích podmínkách dá dosáhnout té zlatavé barvy:-)
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    HENNYVILLE: vypit :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Vyhodit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam