• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    MOIRAIN: skvele se v nem maceruje kure na southern fried chicken :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOIRAIN: velká kyšková buchta, což bude asi něco jako TRISSIE:
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: kefírová/podmásloví buchta, nebo podmáslový chléb - recept jsem dávala sem: [ TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]

    případně rozmixovat s ovocem (a trochou cukru), je to daleko lepší :-)
    FAT
    FAT --- ---
    MOIRAIN: Měl by z něj jít taky zadělat chleba.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOIRAIN: Chlodnik Litevski. I kdyz uz je na nej trochu chladneji. Do spousty sladkyho se da zdelat. Ale do kavy teda vazne ne :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Nemá někdo tip, jak zpracovat dva litry podmáslí? Omylem jsem ho koupila místo mléka a samotné to prostě nepiju /jo a kdyby někdo nevěděl, v kafi je fakt hnusný/
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BEBERA: Guram mi píše že to je "just maize flour,nothing special"...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BEBERA:
    ZUZKAOU: teda, me to vzdycky chutnalo, jako by to bylo z krupice...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOZINA: díky, to budeš hodný.
    ZUZKAOU: dík za tip. Bohužel musím nechat na návštěvu Prahy, u nás nemají.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    hm, to mas asi pravdu. tak leda to co koupis jeste semlejt v hmozdiri no
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: to gruzínci. myslím, nedělají. Určitě to musí být něco jemně mletého - zašla bych do ruské speciálky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBERA: tak to nevim teda. jeste mohli myslet masa harina. to je rozemletej kukuricny zrno kterej se vypral ve vapenny vode a pak vysusil. z toho delas troll-tilly
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BEBERA: zeptám se ti ;-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DEVIL: Už jsem kdysi zkoušela placky z pouze mleté kukuřičné mouky a ta mouka se s vodou chová jak namočený písek - něco z toho uplácáš, ale je otázka, jestli to zvládneš udržet ve tvaru i při smažení/opékání. A navíc mi mouka přijde nahořklá. Proto by mě zajímalo, jestli Gruzínci nemají jejich mouku nějak upravovanou, tj. i jinými vlastnostmi a chutí, jako např. Mexičani mouku na tortily nebo Venezuelci na arepy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBERA: ja myslim ze by to slo. tady se taky prodava bob's red mill stone ground http://livenaturally.kingsoopers.com/p/039978003089/bobs-red-mill-stone-ground-white
    a zadnej rozdil v tom jestli je mletej sutrama nebo prumyslove neni. kupoval sem jak ten balik, tak normalne na vahu ze zasobniku. je to stejny. skrob tam je a jesi se bojis ze je to moc hrubozrny, tak kup jakejkoliv a v hmozdiri to jeste zpras trochu
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Díky odkazu od Gudrun na gruzínskou fazolovou polévku lobio jsem se dostala ke kukuřičným plackám mchadi. Netušíte prosím někdo, co to je za kukuřičnou mouku a jestli je u nás k dostání? http://georgianrecipes.net/2013/03/29/lobio-georgian-bean-dish/
    "400 grams of stone-ground cornmeal (preferably white)" Na základě zkušeností odhaduju, že z té kukuřičné mouky, která se prodává ve zdravých výživách (jen namleté zrno) to nepůjde, protože by se placky rozsypaly...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Houmana né...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    JOHNNY_BOSCO:
    HOUMAN:
    Tak chlapci sbohem. Nepoučili jste se...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    hloupí hloupými zůstanou...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    myslela jsem, že i trapnost má své meze... :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam