úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
GUDRUN
---
---
9:40:04 9.10.2015
+2
DIVER
: netradiční použití - slaná jídla gruzínské kuchyně, třeba sacivi / satsivi
DAHY
---
---
9:29:23 9.10.2015
+2
DIVER
: Iransky fesenjan.
DIVER
---
---
9:24:35 9.10.2015
6 odpovědí
prave jsem prisel z porady a mame dat do kupy nejakej clanek o vlasskejch orechach. ja jsem si vzal na starosti recepty z nich, protoze me to zajima :)
mate nejaky napady? na porade padlo jen "do cukrovi" a "orechovice" :)
DA_NIELA
---
---
17:09:31 6.10.2015
S mražením bazalky nemám potíže, nezhnědne a nehnusne, na pohled není barevně rozeznatelná od petrželové či celerové natě. V čem je fígl, to nevím.
MIST
---
---
19:42:16 5.10.2015
+2
BEBEBE
: marinovana - oo+balsamickej ocet, sul, pepr a upect. U nas doma je nejpopularnejsi jen upecena s medem.
BEBEBE
---
---
19:23:19 5.10.2015
1 odpověď
Někde tu kdysi proběhl recept na nějakou marinovanou mrkev vhodnou na grilování a pečení. Našla jsem tu jen mrkev s melasou od Zuzkaou a mám pocit, že to není ono. Neviíe náhodou někdo, co mám na mysli? :)
ZUZKAOU
---
---
23:14:40 30.9.2015
+1
MIDORI
: bazalku nemraž - zhnědne a zhnusne.
Pokud chceš prodloužit trvanlivost, tak ji dej do sklenčky s vodou, tak aby stonky byly ponořené a zabal do igeliťáku, aby tam bylo méně kyslíku a dej do lednice.
The Best Way to Store Fresh Herbs | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/.../04/the-best-way-to-store-fresh-herbs-parsley-cilantro-dill-basil.html
Případně udělej pesto/bazalkový olej a nebo nasekanou bazalku zamraž v tuku - oliváč/máslo - nalij to do formiček na led.
How to Make Basil (Herb) Oil | Recipe + Technique
https://www.youtube.com/watch?v=Qvb1iSIwgsk
Basil and olive oil icecubes for cooking
http://www.instructables.com/id/Basil-and-olive-oil-icecubes-for-cooking/
MIDORI
---
---
15:18:58 29.9.2015
GUDRUN
: ona to nebyla majoranka, ale vykvetla bazalka :-) nakonec jsem zamrazila jen tu salvej a rozmaryn
GUDRUN
---
---
15:05:57 29.9.2015
1 odpověď
+1
MIDORI
: bazalku nevím, šalvěj se mrazit dá, majoránku radši suším
MIST
---
---
22:34:21 28.9.2015
MIDORI
: muzes, ale doporucila bych ti je nasekat a zamrazit je bud ve vode nebo oleji, ve formicce na ledove kostky.
MIDORI
---
---
22:17:27 28.9.2015
3 odpovědi
Dostala jsem od tchana spoustu rezanych cerstvych bylinek, ktery ale nestihnu vsechny zpracovat. Muzu to dat do mrazaku? Napr. salvej, majoranka, bazalka... ve vaze to za par dni uvadne
EWOKK
---
---
18:38:29 28.9.2015
MOIRAIN
: skvele se v nem maceruje kure na southern fried chicken :)
BRUKEV
---
---
23:04:41 26.9.2015
MOIRAIN
: velká kyšková buchta, což bude asi něco jako
TRISSIE
:
TRISSIE
---
---
14:56:26 26.9.2015
1 odpověď
MOIRAIN
: kefírová/podmásloví buchta, nebo podmáslový chléb - recept jsem dávala sem:
[ TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
případně rozmixovat s ovocem (a trochou cukru), je to daleko lepší :-)
FAT
---
---
13:24:51 26.9.2015
MOIRAIN
: Měl by z něj jít taky zadělat chleba.
HENNYVILLE
---
---
13:05:01 26.9.2015
+3
MOIRAIN
: Chlodnik Litevski. I kdyz uz je na nej trochu chladneji. Do spousty sladkyho se da zdelat. Ale do kavy teda vazne ne :-)
MOIRAIN
---
---
11:34:26 26.9.2015
5 odpovědí
Nemá někdo tip, jak zpracovat dva litry podmáslí? Omylem jsem ho koupila místo mléka a samotné to prostě nepiju /jo a kdyby někdo nevěděl, v kafi je fakt hnusný/
KOZINA
---
---
12:26:06 24.9.2015
+2
BEBERA
: Guram mi píše že to je "just maize flour,nothing special"...
GUDRUN
---
---
12:09:54 24.9.2015
BEBERA
:
ZUZKAOU
: teda, me to vzdycky chutnalo, jako by to bylo z krupice...
BEBERA
---
---
11:50:32 24.9.2015
1 odpověď
+1
KOZINA
: díky, to budeš hodný.
ZUZKAOU
: dík za tip. Bohužel musím nechat na návštěvu Prahy, u nás nemají.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam