• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MIST
    MIST --- ---
    MIDORI: muzes, ale doporucila bych ti je nasekat a zamrazit je bud ve vode nebo oleji, ve formicce na ledove kostky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Dostala jsem od tchana spoustu rezanych cerstvych bylinek, ktery ale nestihnu vsechny zpracovat. Muzu to dat do mrazaku? Napr. salvej, majoranka, bazalka... ve vaze to za par dni uvadne
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    MOIRAIN: skvele se v nem maceruje kure na southern fried chicken :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MOIRAIN: velká kyšková buchta, což bude asi něco jako TRISSIE:
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: kefírová/podmásloví buchta, nebo podmáslový chléb - recept jsem dávala sem: [ TRISSIE @ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]

    případně rozmixovat s ovocem (a trochou cukru), je to daleko lepší :-)
    FAT
    FAT --- ---
    MOIRAIN: Měl by z něj jít taky zadělat chleba.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOIRAIN: Chlodnik Litevski. I kdyz uz je na nej trochu chladneji. Do spousty sladkyho se da zdelat. Ale do kavy teda vazne ne :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Nemá někdo tip, jak zpracovat dva litry podmáslí? Omylem jsem ho koupila místo mléka a samotné to prostě nepiju /jo a kdyby někdo nevěděl, v kafi je fakt hnusný/
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BEBERA: Guram mi píše že to je "just maize flour,nothing special"...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BEBERA:
    ZUZKAOU: teda, me to vzdycky chutnalo, jako by to bylo z krupice...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOZINA: díky, to budeš hodný.
    ZUZKAOU: dík za tip. Bohužel musím nechat na návštěvu Prahy, u nás nemají.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    hm, to mas asi pravdu. tak leda to co koupis jeste semlejt v hmozdiri no
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: to gruzínci. myslím, nedělají. Určitě to musí být něco jemně mletého - zašla bych do ruské speciálky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBERA: tak to nevim teda. jeste mohli myslet masa harina. to je rozemletej kukuricny zrno kterej se vypral ve vapenny vode a pak vysusil. z toho delas troll-tilly
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    BEBERA: zeptám se ti ;-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DEVIL: Už jsem kdysi zkoušela placky z pouze mleté kukuřičné mouky a ta mouka se s vodou chová jak namočený písek - něco z toho uplácáš, ale je otázka, jestli to zvládneš udržet ve tvaru i při smažení/opékání. A navíc mi mouka přijde nahořklá. Proto by mě zajímalo, jestli Gruzínci nemají jejich mouku nějak upravovanou, tj. i jinými vlastnostmi a chutí, jako např. Mexičani mouku na tortily nebo Venezuelci na arepy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBERA: ja myslim ze by to slo. tady se taky prodava bob's red mill stone ground http://livenaturally.kingsoopers.com/p/039978003089/bobs-red-mill-stone-ground-white
    a zadnej rozdil v tom jestli je mletej sutrama nebo prumyslove neni. kupoval sem jak ten balik, tak normalne na vahu ze zasobniku. je to stejny. skrob tam je a jesi se bojis ze je to moc hrubozrny, tak kup jakejkoliv a v hmozdiri to jeste zpras trochu
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Díky odkazu od Gudrun na gruzínskou fazolovou polévku lobio jsem se dostala ke kukuřičným plackám mchadi. Netušíte prosím někdo, co to je za kukuřičnou mouku a jestli je u nás k dostání? http://georgianrecipes.net/2013/03/29/lobio-georgian-bean-dish/
    "400 grams of stone-ground cornmeal (preferably white)" Na základě zkušeností odhaduju, že z té kukuřičné mouky, která se prodává ve zdravých výživách (jen namleté zrno) to nepůjde, protože by se placky rozsypaly...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Houmana né...
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    JOHNNY_BOSCO:
    HOUMAN:
    Tak chlapci sbohem. Nepoučili jste se...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam