• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCKAZ: sabzí obecný název pro dušenou zeleninu s kořením. Takže dotaz je dost nespecifický...

    Ale obecně na ghi nasypej kumín, černou hořčici a chilli papričku, až začne vonět a praskat, tak přidej podrcený česnek a zázvor (tak lžičku od každého) a chvilku zprudka opékej. Pak do toho přidávej zeleninu - ta co se vaří nejdýl nejdřív, případné jemné věci, jako třeba špenát nakonec. Plus do toho spolu s tou první várkou zeleniny přidej něco garam masaly.

    Projdi krišňáckou kuchařku a nebo třeba recepty zde http://akochutimasala.blogspot.in/2010/03/indicke-vegetarianske-jedla-aj-poulicne.html

    http://www.burfi.net/burfi/krsnova_vegetarianska_kucharka.pdf
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    netusite, kde v Praze, idealne P2, mi prodají mleté jehněčí nebo mi namelou? chci i kus na pečení i mleté, chtěla jsem zkusit Araby v Myslikove, ale nikdy jsem tam nebyla, tak nevim
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Nemáte prosím nějaký osvědčený recept na indické sabdží? Kdysi jsem si ho zamilovala v Góvindě, ale kromě koriandru a kurkumy mě nenapadá, co tam dávají za koření...
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    nemáte někdo recept na klokana? mám ho asi třičtvrtě kila, tak si říkám, že asi nejlíp upéct....na víně, s kořením?
    GEGI
    GEGI --- ---
    Díky všem, tapenade zní přesně jako to, co by mohlo fungovat. Stejně to bez tý párty nepůjde, ale aspoň nebudeme jíst kilometry pizzy s olivama :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TOOMIX:
    ZUZKAOU: díky vam to by mohlo pomoct/stačit
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZEMINO: něco by se našlo tady ;)

    Můj blond blog: Receptář
    http://mujblondblog.blogspot.cz/p/recepty.html
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Nemáte tip na nějake stránky s vegetarianskymi recepty na slano. .
    nějaký dobrý, ne že maso nahradíme sojou apod.. předem díky
    MIST
    MIST --- ---
    GEGI: do salatu, na pizzu (jen karamelizovana cibule, olivy a feta nebo kozi syr).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Taky okurku, cibulku, burák, lžíci nálevu... martini snese všechno.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    EDERA: neni martini jako martini...)
    BRUKEV: ono s dvema kilama oliv to bude beztak velka party :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    BRUKEV: A pil jsi někdy Martini koktejl s černou olivou? Já jo. Kdysi v jednom baru někde na Smíchově. Ráda bych na to zapomněla, ale nejde to.:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EDERA: madam, vy nějak diskriminujete černou olivu? To se v dnešní době příliš nedoporučuje :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KAKIHARA: martini? Leda pro celou čtvrť:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KAKIHARA: Jsem měla utkvělou představu, že do Martini koktejlu patří zelená oliva a ne černá.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    GEGI: Saláty,omáčky,pečivo,martini...
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    GEGI: tapenade!
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    DIVER: dáš do 5 litrový sklenice na okno, bez vršku, normálně dozrajou, mně to funguje :)
    GEGI
    GEGI --- ---
    přistála mi doma čtyřkilová plechovka černých oliv (těch oliv jsou dvě kila). Nemáte někdo nápad na co všechno to zužitkovat kromě uspořádání ohromného olivového mejdanu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam