• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    JAJITA: Zavakuované je úplně v nejlepším možném stavu:)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KLAIR: Je to tak se vsim. Ja jich mel snad 5 a byly relativne ok. V Makru obcas potkam hodne pekny.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Když nechtěně musím zamrazit namleté hovězí (přes kilo), je lepší ho nějak předpřipravit, nebo ho mám zmrazit syrové zavakuované?
    Díky
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    HENNYVILLE: jsou fakt hnusný... nebo aspoň nějaké, co jsem tak před týdnem měla, hnusný byly. nějak mám pocit, že pokud fik neutrhnes nebo nekoupíš na trhu někde u moře, tak to nemá moc smysl....
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Btw sem ted v tydnu videl v Blbertu na Vinohradech fiky za 7,90/kus. By se mohly hodit :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Raymond Blanc dela nejlepsi fikovej kolac na svete. Najdi si jeho recept. Je fakt skvelej.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    mám malou skleničku velmi kvalitního fíkového džemu. jak to použít, aby to bylo co nejlepší (= nejlépe využité?) zatím mne napadl kozí sýr s polníčkem a piniovými semínky...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem do jerky ale dal i jednu polivkou lzici tmavyho cukru a bylo to zravejsi nez jen ty slano pepreny. ty adoby peppers sem delal zvlast jako dalsi druh a to nebylo nic moc. jako treti sem delal ted uz si nevzpominam bud honey garlic nebo teriyaki s pridanou soli a to bylo taky dobry. susil sem to ne v troube ale v 'temp. holderu', nevim jak se to rekne cesky.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing od ruhlmana rika:

    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BRUKEV: Dělávám jen se solí a pepřem a plně mi to vyhovuje. Na kilo hovězího dávám dvě lžičky soli a pepře tak od oka. Dvakrát jsem dělala i úplně bez koření, jen se solí, ale nebylo to ono.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Nějaký ověřený recept na jerky?
    Na netu jsem pár našel, v podstatě sojovka, worcestr, pepr. Zkoušel někdo na sucho jen s kořením?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MIDORI: většinou krk
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Jakou cast hoveziho si nechavate namlit napr. na chilli con carne, burgery apod.?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: koukám že mi tam chybí parmazán či podobný sýr, kterým se to pak posype a nebo se to s ním zapeče.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ZUZKAOU: ok, dávám do poznámek a budu vařit... drštky miluju
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Dršťky s brambory (Trippa con le Patate )

    na 4-6 porcí

    1 kg vypraných, předvařených dršťek
    500 g brambor
    2 cibule
    1 mrkev
    2 řapíky celeru
    3-4 stroužky česneku
    plechovka rajčat
    tymián
    bílé víno
    bobkový list
    chilli paprička
    olivový olej
    vývar z dršťek

    Na oleji opéct cibuli+mrkev+celer, přihodit chilli a česnek a předvařené dršťky a chvíli restovat. Zalít tak deckou bílého vína, nechat ho odpařit. Přidat tam brambory a rajčata, osolit, opepřit, dát tam bobkový list a zalít vývarem tak, aby se to mělo v čem dusit a nechat tak 20 -30 minut dusit, dokud brambory nebudou měkké. Na posledních 5 m přidat něco tymiánu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: zajímalo me právě to kyselý, dík!
    FIN
    FIN --- ---
    ZUZKAOU: přesně. a pokud to nedělá na rychlovku, ale pár hodin pomalu, tak fakt stačí nakořenit i až předtím.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ja bych to zmrazil. A pak vyhodil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: jehně netřeba nakládat - rozhodně ne do ničeho kyselýho, to maso je jemný. Když tak to potři česnekem utřeným se solí, případně s nasekanými bylinkami a pepřem a zabal do folie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam