• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    GEISHA: ok, bude quiche.
    Já jen tak syrovou bryndzu právě moc nemusim, jinak bych neměl se zpracováním problém.
    Díky.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Trošku jsem neodhadl poměr těsta vs potřebná bryndza, takže tu mam kostku bryndzy s datem spotřeby zítra a halušek už kýbl. Co s ní? Jinej recept neznám.
    Případně jestli se z toho sejra nedá udělat nic jinýho rozumnýho, mam tu kostku bryndzy k odnosu na J. z Lobkovic :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    bramborovy sisky ble :/
    to se mi zhnusilo, kdyz sem dycky videl, jak babicka cpe podobny sisky do krku husam, aby se rychlejs vykrmily. kdyz sem to pak videl v okynku skolni jidelny jako sisky s makem, tak sem sel jen na polivku...

    kdyz ale neudelate sisky na krmeni hus, ale pekne drobounky specle procedite do vody, tak pak na cibuli slanine a kachnim sadle s kysanym zelim, jak rika MOIRAIN ...to je zradlo!
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GUDRUN: U nás s dělaly jen posypané spoustou restované cibulky.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: bych to udělala jo špecle, na pánev slaninu, na opečenou hodit šišky, a pokrájené kysané zelí
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    GUDRUN: je to divny, ale pamatuju si z detstvi, ze to bylo ukrutne dobry :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    GUDRUN: Olivový olej, česnek na plátky, nechat rozvonět; přidat nakrájená sušená rajčata a (propláchnuté) kapary. Šišky nechávám lehce osmahnout, celé zasypu grana padano.
    MIST
    MIST --- ---
    GUDRUN: to delala babicka, nemela jsem to uz nejmin 30 let a jak jsi se zeptala, tak se mi to vybavilo ;)
    Ja trojobal taky nedelam, ale do strudlu ji prazim. Dostane pak jinou chut.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MIST: pražená strouhanka je něco, co jsem nikdy nepochopila :-) jo, a prakticky nejim věci v trojobalu, protože mi to přijde divný, možná to souvisí :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: nechci to jako přílohu. chci zajímavou kombinaci se šiškama v hlavni roli. zatím vede se slaninou a fazolkama nebo se slaninou a se zelím. nebo tak něco :-)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    GUDRUN: Tak je sněz naslano jako noky. Třeba s gulášem nebo kuřetem na smetaně....
    MIST
    MIST --- ---
    GUDRUN: u nas doma se obalily v oprazene strouhance a pokapaly maslem.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    pocukrovat, nebo vyhodit
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jaké jsou varianty bramborových šišek naslano? koupila jsem je místo gnocchi a nějak nevím, co s nimi
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    stačí nosit čočky a můžete krájet cibuli, jak dlouho chcete:)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Takze do lednicky, lehce povarit nebo krajet pod vodou

    Why Do Onions Make Us Cry? - Instant Egghead #62 From Scientific American - Path - Curiosity
    https://m.curiosity.com/...iontears#why-do-onions-make-us-cry-instant-egghead-62-scientific-american
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja nevim co s tim slzenim u cibule vsichni mate. dyz sem krajivaval pytle cibule v 'koncentracnim' tabore, tak sem si vzdycky chvili poplakal a pak uz mi to neprislo. kdyz uz krajeni cibule slzim, tak mi to dycky pripomene, ze mam alespon naky srdce ;)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    DIVER: klid, ja se taky parkrat fiknul nez jsem se rozhejbal. jak uz jsem napsal, rychlost je dulezita !
    DIVER
    DIVER --- ---
    HENNYVILLE: tohle jsem chtel vzdycky umět. ale už jsem si párkrát pořezal prsty, takže vždycky vyměknu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam