• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GALE:
    Šunku přeříznu na koso než ji dám na čtvercový toust.
    Já mám teda s vyměnitelnými platy, ale stejně používám nejvíc dělená na trojuhelníky...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kecup teda uplne neresim, ale me na tech trojuh. bavi ta opecena stredova cast.... to po okrajich clovek nedosahne bez ztraty kyticky (tedy bez spaleni)
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Mám dlouholeté zkušenosti z oběma typy a oba typy mají výhody i nevýhody:

    Trojúhelníkový
    výhody: menší toust se líp jí a namáčí do kečupu
    nevýhody: Používám kvalitní šunku a tu není toustovač schopen přeštípnout jako nějaký ten masový koláč typu junior. Proto je nutné trojúhelníčky přeřezávat nožem, jinak šunku vytáhneš ven.

    čtvercový:
    výhody: Tousty můžeš naplnit třeba tvarůžky a nikdy nevytečou. :) Platí i pro jakoukouliv jinou náplň, která by se při rozkrojení znehodnotila. Vejde vždy víc nálně než do trojúhelníků.
    nevýhody: hůř se nemáčí do kečupu
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DIVER: Já ráda toustuju i netoustovej chleba a tam mi ty trojúhelníky celkem vadí, takže upřednostňuju čtverce.
    DIVER
    DIVER --- ---
    CMLKA: potrebuju utratit nejaky benefit body pred koncem roku na lekarna.cz. toustovace tam maji, ale asi nijak moc vychytany (- tolik k tem vymennym platum).
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIVER: kup si ty vymenny platy a muzes delat i wafle :)
    ale ty oj, pouzivas toastovac jo? :))
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Trojúhelníkový. Dáváš stejně čtverec a samo se ti to rozdělí, líp se to jí. Jen musíš pohlídat náplň a nedávat ji do středu toustů...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Trojuhelnikovej :-) da se to lip jist a nemusim se po kousnuti olizovat v koutcich ust :-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    tak je to tak jedna k jedny a k jeste jedný :)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    DIVER: vzdycky se to da zavrit! nekdy je ovsem potreba oprit se do toho celou vahou a potom stahnout toustovac kabelem od mysi, dokud material vevnitr nepovoli, takhle kolega vyrabel legendarni tousty z obyc. housky a asi pul kila levnyho eidamu+salamu... :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    DIVER: ja mam teda mnohem radsi ty trojuhelnikovy. na druhou stranu, kazdej trochu lepsi toastovac ma vymenny desky, tak to muzes stridat podle nalady .)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DIVER: já bych doporučila spíš ten čtvercový....
    DIVER
    DIVER --- ---
    takovej trochu lama dotaz :)

    odchází mi toustovač do křemíkovýho nebe. mám v plánu koupit novej, ale mám dilema. měl by dělat ty toasty vcelku nebo takový ty půlený na dva trojúhelníky? ten trojúhelníkovej jsem nikdy neměl a nevim, jestli se to pak dá třeba zavřít a tak...

    dík :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Bude to suchý jak cesta. Plec na půl s bůčkem poslouží líp.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Ja myslim, ze nejaka prorostla krkovice by mohla jit docela dobre na segedin.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: to já dobře vím, nicméně byla mi sem fláknuta s tím poždavkem... ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JAJITA: jistě někdo poradí, jen skromně upozorňuji, že kotleta/krkovice k těmto jídlům rozhodně není dobré maso. Aspon teda na guláš rozhodně ne!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Byla mi sem fláknuta krkovice - kotleta (přes 2 kg) s kostí, s přáním perkeltu, guláše, nebo něco na ten způsob.
    Nějaký echt nápad?
    Díky předem za něj ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: http://www.ceskatelevize.cz/...y/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/520-kanci-maso-po-myslivecku/
    a bylo to vyborny, uplne mekky masicko, taky to asi byl mladej kousek.... zebra upeceme nekdy jindy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOUNTBATTEN: jednoduchy stirfry, například
    Sesame pak choi | BBC Good Food
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1183/sesame-pak-choi

    přídavek do asijskejch salátů, polívek, stirfry s dalšíma ingrediencema (maso nebo tofu, baby corn nebo cibule...)
    myslím, že se dával i do některých variant doenjan jiggae :-)
    ha, a jeden peknej korejskej: http://www.maangchi.com/recipe/bok-choy-muchim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam