• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    DIVER: ja mam teda mnohem radsi ty trojuhelnikovy. na druhou stranu, kazdej trochu lepsi toastovac ma vymenny desky, tak to muzes stridat podle nalady .)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    DIVER: já bych doporučila spíš ten čtvercový....
    DIVER
    DIVER --- ---
    takovej trochu lama dotaz :)

    odchází mi toustovač do křemíkovýho nebe. mám v plánu koupit novej, ale mám dilema. měl by dělat ty toasty vcelku nebo takový ty půlený na dva trojúhelníky? ten trojúhelníkovej jsem nikdy neměl a nevim, jestli se to pak dá třeba zavřít a tak...

    dík :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Bude to suchý jak cesta. Plec na půl s bůčkem poslouží líp.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Ja myslim, ze nejaka prorostla krkovice by mohla jit docela dobre na segedin.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: to já dobře vím, nicméně byla mi sem fláknuta s tím poždavkem... ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JAJITA: jistě někdo poradí, jen skromně upozorňuji, že kotleta/krkovice k těmto jídlům rozhodně není dobré maso. Aspon teda na guláš rozhodně ne!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Byla mi sem fláknuta krkovice - kotleta (přes 2 kg) s kostí, s přáním perkeltu, guláše, nebo něco na ten způsob.
    Nějaký echt nápad?
    Díky předem za něj ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: http://www.ceskatelevize.cz/...y/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/520-kanci-maso-po-myslivecku/
    a bylo to vyborny, uplne mekky masicko, taky to asi byl mladej kousek.... zebra upeceme nekdy jindy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOUNTBATTEN: jednoduchy stirfry, například
    Sesame pak choi | BBC Good Food
    http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1183/sesame-pak-choi

    přídavek do asijskejch salátů, polívek, stirfry s dalšíma ingrediencema (maso nebo tofu, baby corn nebo cibule...)
    myslím, že se dával i do některých variant doenjan jiggae :-)
    ha, a jeden peknej korejskej: http://www.maangchi.com/recipe/bok-choy-muchim
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Mam tu dva kousky zeli čínské zelí PAC-CHOI. Doporucite mi, prosim, nejaky recept, kde by bylo dominantni slozkou? Vidim ho poprvy;-)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    GUDRUN: Udělej to "na divoko". Nalož maso, kýtu prošpikni, nešetři kořenovou zeleninou a divokým kořením, upeč, nezapomeň na konci odkrýt, aby se zelenina pěkně "přištihrala" a podávej s brkaší nebo šťouchanými.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostala jsem kančí kýtu a kančí žebra, kýta je nevykoštěná. Nemám chuť na kančí na víně, na smetane, se šípkovou, se zelím, ráda bych něco jinýho, ideálně aby se to nepárovalo s knedlíkama. Nějaké naložení, ochucení a pečení, kdy to půjde dobře s bramborami? Díky!
    FIN
    FIN --- ---
    ANGIOLETTO: odpověď je zřejmá, stačí se zamyslet - a ubírá se přesně tím směrem, který naznačil BRUKEV: u některých koření je to fakt jedno a jsou to "tmavá". nové koření, pepř, hřebíček. u jiných je to sakra rozdíl ("zelená":) a musíš si značky vyzkoušet: majoránka, sušená petrželka, tymián atd. :-)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    ANGIOLETTO: kupuju většinou to levnější nebo co nemaj, tak v prodejně s kořením, a spokojenost.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ANGIOLETTO: vyzkoušej více druhů koření a klidně některé vem levnější. Například kmín mám zkušenost, že stačí levnější. Naopak majoránku kupuju od dražších značek, levnější je často takřka prachovitá šepleť, co je snad vymetená z nádob po nabalení dražších značek:)
    Taky si kolikrát říkám, proč jedna značka má 30g za 10Kč a druhá za 25Kč.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ANGIOLETTO: Mno jako jak u čeho, třeba u papriky se mi stává, že některá levná je hrozně hnusná, vlastně nemá ani paprikovou chuť, spíš chutná jako spálenina...jiná levná je ale zase dobrá (např. značka Kauflandu). U jiného koření to tolik nepozoruju, ale já nekupuju moc druhů koření, jen pepř, česnek, bazalku, majoránku, kmín, papriku a to bude tak v podstatě všechno.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GUDRUN: lesní houby na sadle s cibulkou, polejt tim sisky, sezrat s domacim kysanym zelim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jáhly, které nejsou hořké, rozvařené a mají vlastní zajímavou chuť.

    Klíčem je opéct jáhly nasucho před zalitím vodou - chce to tak okolo 5 minut hlídání a míchání - dokud opravdu nezačnou zlátnout. Kdo se na hlídání vykašle, tak se mi nejspíš spodní vrstva připálí.

    Posléze jáhly zalít tekutinou. Ideální je použít mléko, pokud jáhly chcete následně podávat na sladko nebo vývar, pokud na slano, ale jsou jedlé i jen s osolenou vodou. Troška soli dost pomůže i v případě, že vaříte jáhly na sladko.

    Klíčový je poměr vody - pokud chcete sypké jáhly, tak 1:2, pokud chcete mazlavější kaši, tak 1:3. Nechat vařit 10 minut a pak 15 minut nechat stát. Po 15 minutách přidat do jahel nějaký omastek a promíchat je.

    Jáhly buď pak použít na sladko (přidat oříšky, ovoce a případně zalít smetanou/jogurtem/řídkým pudingem a spol), nebo jako přílohu k věcem, kam byste dali rýži či kuskus, případně ve fázi zalévání jahel tekutinou přidat další věci (buď na hodně jemno nakrájené a nebo předvařené) a udělat z toho pilaf.


    zdroj návodu zde - funguje to na tolik, že mně chutnala ráno sladká jáhlová kaše (a původně jsem ji tam vařila jen pro autenticitu). Obecně nemám ráda kaše a snídám na slano.

    How To Cook Perfect Millet Every Time — Cooking Lessons from The Kitchn | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/...to-cook-perfect-millet-every-time-cooking-lessons-from-the-kitchn-185974
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    GEISHA: ok, bude quiche.
    Já jen tak syrovou bryndzu právě moc nemusim, jinak bych neměl se zpracováním problém.
    Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam