• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    E_D
    E_D --- ---
    WOJTYLA: kdyz delame jerky tak nechavam maso min tejden premrznout. Pak pozvolny rozmrazeni a jak to povoluje tak toho vyuziju a nakrajim si pekne tenky platky :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: ja se takhle malem udusil, kdyz sem si sel zdrimnout pri vareni jazyku. probrali me sousedi, ktery zurive busili na my pancerovy dvere, kdyz se valil kour z pod dveri do chodby baraku!
    to je snad jeste horsi nez do bela rozpalenej volej!
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ZUZKAOU: larvy teoreticky přežijou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WOJTYLA: český maso je na jatkách kontrolovaný i právě na parazity. Plus teda nevím, jak moc takový parazit přežije to sušení.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    WOJTYLA: Maso napadený parazitama obvykle vypadá dost ošklivě, takže bys ho nejspíš ani nekoupil, natož použil na něco takovýhleho. Salmonela tam IMHO může být, pokud to ošahá zaměstnanec řeznictví špinavýma rukama, ale to je prostě jenom smůla.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: Spis se bojim parazitu nakejch. Velje sice sem ale taky uz par let dost ruzne nemocnej. :-))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: brousíš a vyrábíš nože, bouchačky máš, těžší než 90 kg jsi taky...a bojíš se salmonely? Ts, ts, ts :)

    Jak to mám zafixované já. Na*rat na salmonelu. Co vím, tak u hovězího bych se jí nějak nebál. Drůbež je asi horší, někdo nepoužívá ani domácí vejce.

    Já žeru tataráky, rare steaky, jerky a neplánuju se omezovat.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte lidi, jinej dotaz k ten Jerky všichni kolem me vypruzujou že Ježišmarjá tys to nedal na pul hodiny do trouby na 75stupnu salmonela bakterie blabla...

    nevim proč mám nejak zafixováno že v hovězim takovýdle sračky nejsou... tataráky, steaky rare a podobně...

    jak to je prosim?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: recept takovej klasickej Japonská Shoyu (je trošku sladší a má trochu jinou chut než klasickej Kikkoman), sůl, hodně pepře, chilli a dva velký stružky českýho česneku utřený s tou solí... Balsamiko jsem nedával páč by se to tlouklo s tou Shoyu. nechal jsem 4 hodiny macerovat a pak na 10 hodin přes noc do sušičky...

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Imho 5l :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Jak to byl velkej hrnec? Ja bezne varim vyvar 20+hod a vyvari se toho tak 1/10 max.
    AIJA
    AIJA --- ---
    WOJTYLA:
    Vypadá to jako usušení netopejři:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: jaký jsi použil recept a maso? Já byl po prvním sušení lehce v šoku z toho, jak se ten ukrutný flák masa, který jsem na to spotřeboval, smrsknul :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: me se Jerky povadly...

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak si včera takhle ve 21 hodin založím krůtí vývar, le..hou..lin..ce si občas probublnul, pohodička. Plánoval jsem tak do půlnoci dělat na pc, že to vypnu. Kolem 23. hodiny začala poplakávat dcera, tak jsem si k ní lehnul, at se uklidní.

    ....

    Otevřu oči, dvě vteřiny najížděl systém, co se jako děje, než mi to došlo. V bytě smrádek, jak když ukápně trocha mléka na plotnu. Tak jsem teda dosprintoval do kuchyně, kde se už pár minut úspěšně smažily zbytky krůtího vývaru. Na hodinách 3:56, no stihnul jsem to tak akorát. Půl litra čaje z konvice, která byla právě po ruce, zahučelo do hrnce, zasyčelo, zamrdělo. Naštěstí ani byt nijak nenačichnul.

    Asi si dám od nočního vaření do ledna pokoj.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    WOJTYLA: zadni. vyber co nejmin prorostly, aby bylo co nejkompaktnejsi a nemusel si vymrdavat ven nakou zilnatinu ci luj.


    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BEBERA: bude nudná:)

    Za sebe doporučuji Dva gurmány (oba díly). Věkem budou babičce pasovat, pěkné fotky, pěkné povídání, dobré recepty.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KASUMI: jj, u kazdeho receptu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PETATA: v tom budou urcite i pekny obrazky, ne?
    PETATA
    PETATA --- ---
    BEBERA: ja rada varim podle kucharek od Romana Vanka, ma nekolik tematickych titulu, tak treba vyberea
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam