• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: recept takovej klasickej Japonská Shoyu (je trošku sladší a má trochu jinou chut než klasickej Kikkoman), sůl, hodně pepře, chilli a dva velký stružky českýho česneku utřený s tou solí... Balsamiko jsem nedával páč by se to tlouklo s tou Shoyu. nechal jsem 4 hodiny macerovat a pak na 10 hodin přes noc do sušičky...

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: jaký jsi použil recept a maso? Já byl po prvním sušení lehce v šoku z toho, jak se ten ukrutný flák masa, který jsem na to spotřeboval, smrsknul :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: me se Jerky povadly...

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak si včera takhle ve 21 hodin založím krůtí vývar, le..hou..lin..ce si občas probublnul, pohodička. Plánoval jsem tak do půlnoci dělat na pc, že to vypnu. Kolem 23. hodiny začala poplakávat dcera, tak jsem si k ní lehnul, at se uklidní.

    ....

    Otevřu oči, dvě vteřiny najížděl systém, co se jako děje, než mi to došlo. V bytě smrádek, jak když ukápně trocha mléka na plotnu. Tak jsem teda dosprintoval do kuchyně, kde se už pár minut úspěšně smažily zbytky krůtího vývaru. Na hodinách 3:56, no stihnul jsem to tak akorát. Půl litra čaje z konvice, která byla právě po ruce, zahučelo do hrnce, zasyčelo, zamrdělo. Naštěstí ani byt nijak nenačichnul.

    Asi si dám od nočního vaření do ledna pokoj.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    WOJTYLA: zadni. vyber co nejmin prorostly, aby bylo co nejkompaktnejsi a nemusel si vymrdavat ven nakou zilnatinu ci luj.


    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BEBERA: bude nudná:)

    Za sebe doporučuji Dva gurmány (oba díly). Věkem budou babičce pasovat, pěkné fotky, pěkné povídání, dobré recepty.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KASUMI: jj, u kazdeho receptu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PETATA: v tom budou urcite i pekny obrazky, ne?
    PETATA
    PETATA --- ---
    BEBERA: ja rada varim podle kucharek od Romana Vanka, ma nekolik tematickych titulu, tak treba vyberea
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KASUMI: dik,Hazanove rajcatova omacka s cibuli je moje nejoblibenejsi. Prohlednu si ji v knihkupectvi, ctu,ze tam nejsou zadne fotky, tak aby to pro babicku nebyl prilis velky sok a neodlozila ji jako "nudnou"...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BEBERA: Hazanka? Neni imho prilis exoticka a suroviny jsou dostupne
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Rada bych babicce dala k Vanocum knizni kucharku. Mate prosim nekdo tip na dobrou kucharku,ktera by splnovala nasledujici kriteria?
    - Musi byt cesky psana
    - Tradicni ceska jidla ma babicka v maliku
    - Na druhou stranu to nesmi byt prilis exoticke, (ani alternativni) asijske recepty neoceni,plus suroviny musi byt dostupne v Lidlu a Penny
    - Chci,aby tam byla zajimava,kvalitni jidla, babicka ma spoustu kucharek typu Babica,Hruska,Bohdalova vari,chci presne pravy opak. Aby tam byly lakave fotky,aby byly recepty a postupy pekne rozepsane apod...

    Za tipy budu vdecna, skocila jsem do knihkupectvi,ale kucharek tam bylo spousta a prochazet knihu po knize se mi nechce...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FIONOR: tak všeho dle chuti přirozeně. Já té sojovky taky dávám minimum.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: takže mé postřehy

    Libové hovězí je nejlepší, ale to úzkostlivé vyhnutí se sebemenšímu množství tuku je nesmysl. Sežereš to po usušení dřív, než to žlukne. Já kupoval přední, zadní, nepozoruju rozdíl.
    Na netu je klasika marináda worcester, sojovka, sůl, pepř. Vyzkoušej, uvidíš. Já to dělám víceméně by vočko ze sojovky, soli, více pepře, nadrceného česneku. Přes noc marinovat, přes den usušit, večer sežrat.
    DIVER
    DIVER --- ---
    WOJTYLA: to jsem taky delal. zadnej problem. ale me na tom procesu fascinuje spis to, ze to v pohode vyschne uplne samo.

    jinak si to uz moc nepamatuju: mozna jsem pouzival rychlosul (nebo kourovou - ted nevim) a snad nejakou sojovku na ochuceni - byl to muj prvni pokus :) vysledek byl trochu presolenej, ale jinak tomu nic nebylo.

    kdysi jsem uvazoval, ze bych to i vyrabel a prodaval...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DIVER: já budu určitě sušit v sušičce... to neni problem
    DIVER
    DIVER --- ---
    WOJTYLA: ja kdysi davno zkousel susit ve ctvrtym patre v panelaku hovezi, veprovy a kureci (vim, to posledni by se nemelo). jenom jsem napnul provazky od stoupacek k lustru a knihovne a povesil to na to. za dva tri tydny hotovo...

    vychazel jsem puvodne z receptu nejakym Loskutakovi na Nove, kde delal ceskej Bulhar v garazi pršut. jenom ho pověsil na tři týdny k větracímu okénku a nechal prirozene proudit vzduch.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nebo eště jinak, jaký maso na Jerky prosim? (byl by i recept?...)

    ano je mi jasný že kdybych hledal tak bych asi i našel, nicméně třeba se od tý doby neco zmenilo???

    co takovej peknej předvánošční flejm na tema Beef Jerky?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    přátelé který hovězí maso je Top Round prosim? pření? zadní? pozor kozle neupadní? díky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    trojuhelnicky jsou desny. jedine ctverce. Sedi vedle me kamaradka a taky rika, ze jsou trojuhelnicky nahovno. Takze tak. Abyste vedeli.

    Ja mam rad, ze ctverec vyndam ven a riznu ostrym nozem a vsechno krasne vidis na rezu a tak.

    A teda, taky dost toastuju treba housky nebo tak. Takze jedine ctverec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam