• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: No a spal jsi teda jak dlouho? A podil voda/skelety,... ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: 5 litrů
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Extremni lenost jit nakoupit aneb pizza "home office"

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: byl to největší hořák, nejmenší plamen. Ale jen tak pro jistotu zjistím, na kolik litrů ten hrnec je.
    SACHMETT
    SACHMETT --- ---
    Ja to zcepa chapu....delam si domaci bujon...proto varim vyvar dlouho az mi ho zbyde z peti litru cca litr...pak sem koupala a uspavala deti...najednou cejtim smrad a zelenina s masem uz se pripejkala ke dnu
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    SPLIFFBOY: Vajicka nebo klobasy, co chce mit clovek rychle hotove, vetsinou vari v malem rendliku a na vyssi vykon, tam se tohle stava casteji (nastesti ne mne, ale muz chtel onehda zaplnit byt libou bylinnou vuni a zvlhcit vzduch, nalil do hrnce asi pul-mozna litr vody, ohulil to, zapomnel, sel se mnou koukat na film a vzpomnel si, az kdyz k nam vedle do loznice dosel smrad a dole na dne se palily snitky bylin;)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    HENNYVILLE: Napodobne. Posledne jsem zacala ramen, odesla na chvili, vratila se, zkontrolovala, sla spat, po 16 hodin od startu vytecny vyvar - mozna tak desetina, maximalne nekdy petina pryc. Akorat teda davam nejmensi horak i plamen, jak to dojde k varu, cokoli silnejsiho je na ten 5-6l hrnec prilis, uz bubla a kali se to pak.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    já jednou usnul, když jsem si po návratu z hospody chtěl udělat vajíčka natvrdo. když jsem se probral, byla vypařená všechna voda v hrnci, vajíčka seškvařený na uhel. byt teda nasmrádl dost, vše se muselo vyprat + naštěstí to bylo těsně před tím, než jsem na měsíc odcestoval, tak to vyčichlo. od té doby nakalenej zůstávám u studené kuchyně.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jo, me to taky nedava smysl. Ja narvu hrnec po okraj pevnyma casticema a az pak zaleju vodou. Jak uz jsem psal, varim 20+hod a toto se mi nikdy nestalo. A taky varim na nejvetsi plotne s nejmensim plamenem. V praci to stejny vlastne nonstop. Muselo to byt vohuleny nebo hrnec mel 1L obsah.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nerozumím tomu. V 6 l hrnci vařím vajvr minimálně jednou týdně, poměr vody a masa tak 1:1, takže víc jak 3 l vody tam reálně nebude. Poslední dolití vody až po okraj provádím tak ve dvě ve tři v noci, vypínám v deset jedenáct dopoledne, odvaří se tak třetina hrnce. Dělám na nejmenším plameni největšího hořáku, pořád jsou tam ještě možnosti zásadně ubrat dodávaný teplo. Nikdy se mi nic nevyvařilo. Nemáte moc velký plameny? To se prostě nemůže vyvařit.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: od kamaráda spolužák takhle umřel. Přišel z hospody, dal si vařit klobásy a udusil se.
    E_D
    E_D --- ---
    WOJTYLA: kdyz delame jerky tak nechavam maso min tejden premrznout. Pak pozvolny rozmrazeni a jak to povoluje tak toho vyuziju a nakrajim si pekne tenky platky :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: ja se takhle malem udusil, kdyz sem si sel zdrimnout pri vareni jazyku. probrali me sousedi, ktery zurive busili na my pancerovy dvere, kdyz se valil kour z pod dveri do chodby baraku!
    to je snad jeste horsi nez do bela rozpalenej volej!
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    ZUZKAOU: larvy teoreticky přežijou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WOJTYLA: český maso je na jatkách kontrolovaný i právě na parazity. Plus teda nevím, jak moc takový parazit přežije to sušení.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    WOJTYLA: Maso napadený parazitama obvykle vypadá dost ošklivě, takže bys ho nejspíš ani nekoupil, natož použil na něco takovýhleho. Salmonela tam IMHO může být, pokud to ošahá zaměstnanec řeznictví špinavýma rukama, ale to je prostě jenom smůla.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: Spis se bojim parazitu nakejch. Velje sice sem ale taky uz par let dost ruzne nemocnej. :-))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: brousíš a vyrábíš nože, bouchačky máš, těžší než 90 kg jsi taky...a bojíš se salmonely? Ts, ts, ts :)

    Jak to mám zafixované já. Na*rat na salmonelu. Co vím, tak u hovězího bych se jí nějak nebál. Drůbež je asi horší, někdo nepoužívá ani domácí vejce.

    Já žeru tataráky, rare steaky, jerky a neplánuju se omezovat.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte lidi, jinej dotaz k ten Jerky všichni kolem me vypruzujou že Ježišmarjá tys to nedal na pul hodiny do trouby na 75stupnu salmonela bakterie blabla...

    nevim proč mám nejak zafixováno že v hovězim takovýdle sračky nejsou... tataráky, steaky rare a podobně...

    jak to je prosim?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: recept takovej klasickej Japonská Shoyu (je trošku sladší a má trochu jinou chut než klasickej Kikkoman), sůl, hodně pepře, chilli a dva velký stružky českýho česneku utřený s tou solí... Balsamiko jsem nedával páč by se to tlouklo s tou Shoyu. nechal jsem 4 hodiny macerovat a pak na 10 hodin přes noc do sušičky...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam