• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    THEODORT: Proc vyvar s poklici?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: taky me to uz napadlo. Asi jsem se nevzbudil, udusil se a v pekle me ted muci touhle diskuzi :-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    dneska jsem nechal vyvar pres noc na
    velkym sporaku na nejmensi plamen v 5l hrnic priklopeny poklici (obvykle nechavam na malym sporaku na nejmensim plameni s pootevrenou poklici)
    a vyvarilo se mi temer 3/4 tekutiny behem 6 hodin..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nadmorska vyska!!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Cili spousta vody. Mas moc silnej horak. Nerozumim tomu, jak zaroven muze jen tu a tam probublat bublinka a zaroven se za 8 hodin vyvarit 4 litry vody.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BRUKEV: na našem posledním plynovém sporáku jsem vývary ani nemohla vařit, protože i na nejmenším hořáku při nejmenší intenzitě to prostě bublalo jak vířivka.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: mam pocit, ze tu z toho nakonec vyjde, ze to neni mozny, ze se ti to nevyvarilo a tak a) strasne kecas, abys byl zajimavej b) spal jsi o 24 hodin vic nez si myslis :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: to je uz jak z X files:)

    Vařilo se cca od 20:40 usnul jsem někdy okolo 22. hodiny imho, vzbudil okolo 3:45 rano.

    Podil voda skelety nevim, proste spicky krutich kridel, 2/3 skeletu, zaludek, srdce, dve mrkve, jedna dildopetrzel, ctvrtka celerz, naka cibule, cesnek.

    Nejvetsi horak, nejmensi plamen, bez poklice.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: No a spal jsi teda jak dlouho? A podil voda/skelety,... ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: 5 litrů
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Extremni lenost jit nakoupit aneb pizza "home office"

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: byl to největší hořák, nejmenší plamen. Ale jen tak pro jistotu zjistím, na kolik litrů ten hrnec je.
    SACHMETT
    SACHMETT --- ---
    Ja to zcepa chapu....delam si domaci bujon...proto varim vyvar dlouho az mi ho zbyde z peti litru cca litr...pak sem koupala a uspavala deti...najednou cejtim smrad a zelenina s masem uz se pripejkala ke dnu
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    SPLIFFBOY: Vajicka nebo klobasy, co chce mit clovek rychle hotove, vetsinou vari v malem rendliku a na vyssi vykon, tam se tohle stava casteji (nastesti ne mne, ale muz chtel onehda zaplnit byt libou bylinnou vuni a zvlhcit vzduch, nalil do hrnce asi pul-mozna litr vody, ohulil to, zapomnel, sel se mnou koukat na film a vzpomnel si, az kdyz k nam vedle do loznice dosel smrad a dole na dne se palily snitky bylin;)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    HENNYVILLE: Napodobne. Posledne jsem zacala ramen, odesla na chvili, vratila se, zkontrolovala, sla spat, po 16 hodin od startu vytecny vyvar - mozna tak desetina, maximalne nekdy petina pryc. Akorat teda davam nejmensi horak i plamen, jak to dojde k varu, cokoli silnejsiho je na ten 5-6l hrnec prilis, uz bubla a kali se to pak.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    já jednou usnul, když jsem si po návratu z hospody chtěl udělat vajíčka natvrdo. když jsem se probral, byla vypařená všechna voda v hrnci, vajíčka seškvařený na uhel. byt teda nasmrádl dost, vše se muselo vyprat + naštěstí to bylo těsně před tím, než jsem na měsíc odcestoval, tak to vyčichlo. od té doby nakalenej zůstávám u studené kuchyně.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jo, me to taky nedava smysl. Ja narvu hrnec po okraj pevnyma casticema a az pak zaleju vodou. Jak uz jsem psal, varim 20+hod a toto se mi nikdy nestalo. A taky varim na nejvetsi plotne s nejmensim plamenem. V praci to stejny vlastne nonstop. Muselo to byt vohuleny nebo hrnec mel 1L obsah.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nerozumím tomu. V 6 l hrnci vařím vajvr minimálně jednou týdně, poměr vody a masa tak 1:1, takže víc jak 3 l vody tam reálně nebude. Poslední dolití vody až po okraj provádím tak ve dvě ve tři v noci, vypínám v deset jedenáct dopoledne, odvaří se tak třetina hrnce. Dělám na nejmenším plameni největšího hořáku, pořád jsou tam ještě možnosti zásadně ubrat dodávaný teplo. Nikdy se mi nic nevyvařilo. Nemáte moc velký plameny? To se prostě nemůže vyvařit.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: od kamaráda spolužák takhle umřel. Přišel z hospody, dal si vařit klobásy a udusil se.
    E_D
    E_D --- ---
    WOJTYLA: kdyz delame jerky tak nechavam maso min tejden premrznout. Pak pozvolny rozmrazeni a jak to povoluje tak toho vyuziju a nakrajim si pekne tenky platky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam