• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A jako ono to prakticky nebublá, ale stejně se to vyvaří? Obojí zaráz?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    HENNYVILLE: protoze jsem chtel zkusit velkej sporak(nasledky mistni diskuze) a mel jsem pocit ze by se to vyvarilo.. a ona para utika i tak dost, jen cast kondenzuje zpet..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Podle me jsi spal o 24 hodin vic nez si myslis, kecas abys byl zajimavej a vzhledem k tvoji nadmorske vysce neni mozny aby se ti to vyvarilo. Proste neni.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    THEODORT: Proc vyvar s poklici?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: taky me to uz napadlo. Asi jsem se nevzbudil, udusil se a v pekle me ted muci touhle diskuzi :-)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    dneska jsem nechal vyvar pres noc na
    velkym sporaku na nejmensi plamen v 5l hrnic priklopeny poklici (obvykle nechavam na malym sporaku na nejmensim plameni s pootevrenou poklici)
    a vyvarilo se mi temer 3/4 tekutiny behem 6 hodin..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nadmorska vyska!!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Cili spousta vody. Mas moc silnej horak. Nerozumim tomu, jak zaroven muze jen tu a tam probublat bublinka a zaroven se za 8 hodin vyvarit 4 litry vody.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BRUKEV: na našem posledním plynovém sporáku jsem vývary ani nemohla vařit, protože i na nejmenším hořáku při nejmenší intenzitě to prostě bublalo jak vířivka.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: mam pocit, ze tu z toho nakonec vyjde, ze to neni mozny, ze se ti to nevyvarilo a tak a) strasne kecas, abys byl zajimavej b) spal jsi o 24 hodin vic nez si myslis :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: to je uz jak z X files:)

    Vařilo se cca od 20:40 usnul jsem někdy okolo 22. hodiny imho, vzbudil okolo 3:45 rano.

    Podil voda skelety nevim, proste spicky krutich kridel, 2/3 skeletu, zaludek, srdce, dve mrkve, jedna dildopetrzel, ctvrtka celerz, naka cibule, cesnek.

    Nejvetsi horak, nejmensi plamen, bez poklice.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: No a spal jsi teda jak dlouho? A podil voda/skelety,... ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: 5 litrů
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Extremni lenost jit nakoupit aneb pizza "home office"

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: byl to největší hořák, nejmenší plamen. Ale jen tak pro jistotu zjistím, na kolik litrů ten hrnec je.
    SACHMETT
    SACHMETT --- ---
    Ja to zcepa chapu....delam si domaci bujon...proto varim vyvar dlouho az mi ho zbyde z peti litru cca litr...pak sem koupala a uspavala deti...najednou cejtim smrad a zelenina s masem uz se pripejkala ke dnu
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    SPLIFFBOY: Vajicka nebo klobasy, co chce mit clovek rychle hotove, vetsinou vari v malem rendliku a na vyssi vykon, tam se tohle stava casteji (nastesti ne mne, ale muz chtel onehda zaplnit byt libou bylinnou vuni a zvlhcit vzduch, nalil do hrnce asi pul-mozna litr vody, ohulil to, zapomnel, sel se mnou koukat na film a vzpomnel si, az kdyz k nam vedle do loznice dosel smrad a dole na dne se palily snitky bylin;)
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    HENNYVILLE: Napodobne. Posledne jsem zacala ramen, odesla na chvili, vratila se, zkontrolovala, sla spat, po 16 hodin od startu vytecny vyvar - mozna tak desetina, maximalne nekdy petina pryc. Akorat teda davam nejmensi horak i plamen, jak to dojde k varu, cokoli silnejsiho je na ten 5-6l hrnec prilis, uz bubla a kali se to pak.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    já jednou usnul, když jsem si po návratu z hospody chtěl udělat vajíčka natvrdo. když jsem se probral, byla vypařená všechna voda v hrnci, vajíčka seškvařený na uhel. byt teda nasmrádl dost, vše se muselo vyprat + naštěstí to bylo těsně před tím, než jsem na měsíc odcestoval, tak to vyčichlo. od té doby nakalenej zůstávám u studené kuchyně.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jo, me to taky nedava smysl. Ja narvu hrnec po okraj pevnyma casticema a az pak zaleju vodou. Jak uz jsem psal, varim 20+hod a toto se mi nikdy nestalo. A taky varim na nejvetsi plotne s nejmensim plamenem. V praci to stejny vlastne nonstop. Muselo to byt vohuleny nebo hrnec mel 1L obsah.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam