• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Muzu zmrazit cerstvy shi-take houby, kdyz jim zitra projde platnost a ja je vyuziju az po vikendu?
    SOFIJKA
    SOFIJKA --- ---
    ZUZKAOU: dávám ještě citronovou šťávu. a tchýně dává již zmiňovanou čočku.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CMLKA: i na okurkach :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    APRILMOUSE: Jo, tenhle je taky naprosto skvělý k jehněčím klobásám. A jak koukám, tak my vlastně děláme nějaký slovenskovídeňský hybrid.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Včera jsem byla na návštěvě u kamarádky, a ta ze zvyku (exmanžel ze Slovenska) dělá kromě klasického bramborového ještě druhou půlku salátu nějaký slovenský, kam se nedává majonéza, ale lák z vody a koření. A všechno je "na kolieska". Víc jsem ten recept nezkoumala, ale vypadá vůbec jinak :) aha, tohle bude ono http://www.rozhlas.cz/pardubice/vase_recepty/_zprava/slovensky-bramborovy-salat--179072
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Domácí vánoční salát dělám vídeňský, takže brambory, okurky, šalotka, hořčice, lák a vývar. Salát na "vánoční besídku" s kamarády jsem kdysi před deseti lety nastavila čočkou, aby ho bylo dost a ta tradice se nějak ujala.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZUZKAOU: to je v sekci "něco jiného" :)

    Jinak my zeleninu dáváme cibulky trochu, steril okurky a hrách a pak přidáváme jemně nastrouhanou čerstvou (nevařenou, nenakládanou) mrkev. Toliko jako třetí varianta zeleniny.

    DIVER
    DIVER --- ---
    palce dolu??? to je i tady FESTER nebo někdo z podobných zakomplexovaných pičusů, co mi na nyxu okopávají kotníky? dík, made my day. hezký vánoce, idiote :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    aspon ze na bramborach se vsichni shodli :)
    mam trochu pocit, ze tam mama dava i kukurici, jelikoz segra nemuze korenovou zeleninu
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: dík. nakonec z toho dame univerzalni brsalat :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: kruci, ještě mi tam chybí lák z okurek a případně sterilovaná zelenina namísto vařené.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---

    Do bramborového salátu

    1020 hlasy od 114 respondentů

    DIVER
    DIVER --- ---
    neumim delat ankety, ale dostal jsem takovej napad - kdyby ho nekdo chtel realizovat... :)

    anketu: co všechno dáváte do bramborovýho salátu

    a pak jednotlivy ingredience
    - brambory
    - salám
    - majoneza
    - okurky
    - cibule
    - mrkev
    - celer
    - hrášek
    ....
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ADELHAIDA: ano, jistá podoba tam je, byť do kohouta jdou krom dalšího jiný bylinky.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ADELHAIDA: Sory, ale prijde mi to jako hazet safran do blata. A to ja miluju jak safran, tak ryby. Ale ne kapra.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Zkusil jsem to v asijském auditku, ale nejak se to zatím nepovedlo. Hazim prosbu i sem tedy.

    Cau. Prosim o radu. Planujeme s kamaradem pro dalsich asi 10 lidi asijskou veceri. On je v asii mnohem zbehlejsi nez ja. Ac mam uz nejakou svou predstavu, tak se stejne rad obratim jeste na vas.
    Hledam nejaky menu. Odhaduju tak cca 6-7 jidel. Asi je jedno, jestli to bude varianta 7 chodu po sobe nebo par predkrmu a nekolik hlavnich chodu najednou na stul.

    Navsteva sapy je realna. mam den predtim pul den volno. Kuchyne klasicka, ctyri plynovy horaky, jedna trouba.


    Jo a jedno, jestli to bude smerovat smerem indie nebo cina... Jen aby to spolecne nejak ladilo :-)

    Diky vam vsem za rady! Ja bych se v takovy otazce vyradil, kdyby to bylo na jiny tema :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ADELHAIDA: nikdy jsem ho nedávala
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Dáváte někdo do kapří polívky šafrán? U nás se to dělá, já ho nemám, tak přemýšlím, jestli si ho sehnat, nebo zda se to oželí.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BEBEBE: Mno, tak nějak jsem doufala, že tuhle otázku zamluvíme:-) Peču ho, dokud není hotovej, no. Záleží na váze, takže obvykle o něco kratší dobu, než kuře (takže něco kolem hodiny, spíš míň).
    DOCKINEZ: To je jak kohout na víně - v tom případě bych si dovolila doporučit přidat ještě šalotky:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam