• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DIVER: tak recenze po krátkém užívání - zatím jsem nadšená - dostalo mne, když jsem do smoothie dala mandlové lupínky - rozmixovaly se naprosto do hladka (a chuťově výborná záležitost)
    mixuji v tom i mražené ovoce - úplně bez hrudek, je to jako jemně rozetřená dřeň, dolít do toho smetanu, tak máš zmrzlinu do 2 min
    předevčírem jsem dělala uzeného lososa s avokádem - tipuji, že to bylo tou silou mixéru - česnek se v avokádu rozetřel dokonale, takhle dobře se mi to fakt ještě nikdy nepovedlo, a to tohle jídlo dělám už yx let
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DIVER: Kolem mne to má pár lidí, shodou okolností jsem si včera objednala tu devítistovku. Chválí si ji kvůli schopnosti opravdu i oříšky namixovat do hladké pasty.
    Když jsem si procházela recenze, ty lepší se pohybovaly spíše od 15 tis. výše. Reference na vadné kusy plus mínus stejné.
    Mám mixér na Bošce, ale asi jsem díky smoothie spálila motor.

    Tak uvidíme...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: okolo mě dva uživatelé Nutribullet, oba naštvaní, že to brzo odešlo.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DIVER: na hummus bych rek, ze potrebujes vetsi vykon, nez maj smoothie makery. na to cos psal mi prijdou lepsi tycaky s kyblikem. jako treba tohle https://www.datart.cz/Mixer-BOSCH-MSM67140.html
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: hummus nevím, ale mám něco od Electroluxu přímo s odnosnou nádobou a na smoothie naprostá spokojenost.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: ja teda nevim, ale nutribullet se mi zda jak totalne predrazena plastova sracka, co se ji za par smoothies vysere motor...
    my mame v praci takovyhle mixery, nebo neco na ten zpusob s tim plexi kolem. https://www.everythingkitchens.com/...ender-vitamix-commercial-blender-quiet-one-quiet-36019-1a.html nejsou novy, ale z naky aukce. taky me prekvapilo, ze stojej takovou dardu no...
    ale sou fakt mocny. das tam treba polivku ze sladkejch brambor mixovat, coz je docela zahul pro tycak nebo klasickej (ne)robot coupe, ale tenhle z toho udela materi kasicku a vsechny ty vlakna z tech brambor se nejak rozemelou. pro me proste zazrak
    DIVER
    DIVER --- ---
    dotaz: smoothie maker...

    chtel bych si poridit smoothie maker. ale smoothie jsem si doma nikdy nedelal, takze nevim, jaky na nej mit naroky. asi bych spis radsi mel trochu vetsi, abych v tom mohl treba udelat hummus.

    kolega (odtud inspirace) ma nějakej http://www.delimano.cz/elektrospotrebice/nutribullet_600.html - všší třída a taky vysoká cena kolem 3000.

    smoothie makery přitom začínají na pár stovkách. ten jeho ale zase prý udělá i pastu z oříšků, tak nevim :)

    prostě sháním nějaký reference na nejlepší poměr výkon/cena. dík
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    do buddha baru hledaji kuchare, kdyby mel nekdo z msitnich profiku zajem


    Kuchař/kuchařka

    Pro exkluzivní restauraci Buddha-Bar Prague
    situovanou v samém srdci Prahy nedaleko Staroměstského náměstí, hledáme kuchaře/kuchařku.

    Požadujeme:

    vzdělání, praxe a zájem o obor gastronomie
    kladný přístup k práci
    zodpovědnost, schopnost týmové spolupráce
    čistý trestní rejstřík

    Nabízíme:

    možnost profesního růstu a dobré platové podmínky
    zaměstnanecké benefity a možnosti vzdělávání
    příjemné a exkluzivní pracovní prostředí v centru Prahy

    Kontakt:
    Lukáš Želechovský
    e-mail: zelechovsky@buddhabarprague.cz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETRUSKA: banánový chlebíček s datlemi konkrétní recept po ruce nemám, ale myslím že byl na apetitonline.cz
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PETRUSKA: Já je krájím do biskupského chlebíčku, tam se toho vejde:-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: a jinak další inspirace www.maangchi.com
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POHODAVOLE: kimchi jeon
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    číslo 4
    AIJA
    AIJA --- ---
    To korejské chilli má který stupeň pálivosti?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOUNTBATTEN: zelnacka je fer, diky :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    kdyz si vzpomenu na tu nevine se tvarici chillipapricku (resp.natrhanou misku papricek), po niz jsem mela pocit, ze infarkt uz je tady a i ostatni (pritomni korejci) skoncili na podlaze je rozdychavajic, o potocich slz nemluve, tak nevim, co je jemne korejske chilli:-))))
    (pravda je, ze do kimchi tech chilliflakes sypou dycky poradnou hrst)
    POHODAVOLE: jo, polivka! Kdyz to prepisknu s kimcchi (tj.mam ho hodne a/nebo je moc palivy), delam polivku. Bud obdobne, jako ma Zuzka, nebo zelnacku:)) Proste kimcchi pouziju na zelnou polivku misto ceskyho kysanyho zeli :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ja teda vedel, ze korejsky chilli existuje, ale zdalo se mi malo palivy, tak sem to prihulil tema malyma cervenyma chilli ze Sapy :-) no vydrzelo mi to hodne dlouho )))) nedalo se to zrat :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DEVIL: No vida, já se právě dozvěděl, že existuje jemné korejské chili; díky za to :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: to jsem rad, ze jsem te potesil :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: hh, ja kdyz delal poprve kimci, sem to taky presral s chilli totalne! misto toho jemnyho korejskyho sem umlel klasicky. po dvou lzickach to palilo tak strasne, ze sem tricvrte varky radsi pak venoval filipinskejm sousedum.
    este sem zkousel to chilli vyplavit - ponorit to do vody, hodit pres to hrubej mesh strainer a trast, aby chilli vlocky vyplavaly. moc to nepomhlo.
    ja to ale treba hazel do panve k nakymu stir fry, nebo sem daval lzici do vyvaru..
    (ani nevis jak me potesilo, ze se to stalo taky nekomu jinymu..ach)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo nejake dobre recepty z Kimchi? Prehnal jsem to s chilli a neda se moc konzumovat ve vetsim mnozstvi. Nasel jsem akorat polevku u Zuzky http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html ktere i dekui za recept na Kimchi a pak jsem jeste objevil Ramen. Mame ho docela dost, tak bych uvital vic variant :)

    Diky!
    KAREN
    KAREN --- ---
    PETRUSKA: nejakej raw dezert, treba

    Raw Cashew Dreamcake | My New Roots
    http://www.mynewroots.org/site/2011/01/raw-cashew-dreamcake-2/
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    PETRUSKA: Muzes je pridat do smoothies na snidani
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Prosim prosim nejaky tip jak zpracovat susene datle? Dostali jsme dva balicky a samotny to moc nejime.. diky!
    AIJA
    AIJA --- ---
    TABBY:
    To jsou ty mrňavé...v suchém stavu asi jako bulgur.
    GORGLIN
    GORGLIN --- ---
    TABBY:
    Jestli malé, střední a velké odpovídají tomu 1,2,3, které jsem ted vídal, tak perličky byli menší než malé.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Tusite nekdo, jake velikosti krup odpovida pearled barley? Male, stredni, nebo velke? (Dik predem za pomoc :)
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    MUTHA: super, díky!
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    nemate nekdo vyzkouseny/oblibeny recept na paellu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEPITO: nemaj, hledala jsem...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PEPITO: přesně zmizel. Rád jsem ho ujídal i samotný :-(
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    ZUZKAOU: Bohužel ten starý klasický tmavý perník v cihle jaksi vymizel, byl skvělý pro chuť i barvu. Ty současné jsou světlé, nic moc. V Jeseníku zkus Kaufland, měli by ho tam mít.
    Med nebo tmavý cukr dávám na cibuli zkaramelizovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: Mám multicooker. Dala jsem tam omyté jazyky, mrkev, zelené listí od pórku, celer, petržel, cibuli, skořici, hřebiček, nové koření, badyán, bobkový list, kousek zázvoru, zapla jsem to na 70 stupňů na 3 hodiny a nechala to být. Večer jsem zcedila vývar, oloupala a nakrájela jazyk. Na másle jsem orestovala dvě cibule, 200 ml rajčatovýho protlaku a půl litru vývaru a dva nastrouhaný pardubický perníčky v cukrové polevě (perník na vaření v Jeseníku prostě není) - konkrétně tyhle (s překvapením jsem zjistila, že jsou strašně dobré...) a mezi tím uvařila těstoviny.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: prosím prosím přesný postup pro ten pomalý hrnec!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EDERA: hele zrovna včera jsem dělala tu s perníkem - badyán a troška zázvoru jsou v rajské jednoznačné dobro. A vzhledem k tomu, že už jsem v té omáčce perníkové koření měl, tak přidat k tomu ten perník nemělo žádný příliš znatelný rozdíl. Med zkusím příště, ale nejspíš to bude za hodně dlouho.

    Jo a teda optimalizace - namísto dušení kližky uvařit hovězí či vepřový jazyk s kořením do rajské, cibulí a kořenovou zeleninou, z vývaru a udělat omáčku. Jazyk případně ještě oloupaný a nakrájený na plátky opéct. Jeden jazyk je tak na dvě porce. S pomalým hrncem, do kterého ráno dám maso, se pak večeře stane záležitostí hotovou do 30 minut. (k rajské jím těstoviny, nikoliv knedlíky)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZUZKAOU: Od tchýně jsem převzala slazení rajské medem. Doporučuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam