LORAIN: z vnitřní části udělej coleslaw - tedy kapustu na jemňoučké nudličky, pořádně osolit a promačkat, dokud kapusta nezplihne a nezačně pouštět vodu. Pak přidat nastrouhanou mrkev a buď cibuli, na nebo jarní cibulku. Tradiční zálivka je směs majolky, podmáslí , jemného octa, soli a pepře. Ale velmi dobře funguje jen trocha dobrého octa a hodně co nejlepšího oleje + sůl a pepř. Případně věci jako paprika, kopr, celerové semínko a tak.
Salát se zálivkou je potřeba nechat alespoň přes noc uležet v lednici.
Oblanšírovat kapustu v celku a pak vyrobit závitky tohle
http://www.nikosuvrohlik.cz/#!Lachanodolmades/c1sbz/56925a5c0cf256f3c5a50c0a bude fungovat i z kapusty.
a nějaká takováhle polívka bude fungovat i z české kapusty, ne jen z toskánského placatého kadeřávku
http://sharedappetite.com/recipes/rustic-tuscan-style-sausage-white-bean-and-kale-soup/
Klidně ji nakrájej do nějakého asijského stir fry namísto jiných zelí.