• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LORAIN: z vnitřní části udělej coleslaw - tedy kapustu na jemňoučké nudličky, pořádně osolit a promačkat, dokud kapusta nezplihne a nezačně pouštět vodu. Pak přidat nastrouhanou mrkev a buď cibuli, na nebo jarní cibulku. Tradiční zálivka je směs majolky, podmáslí , jemného octa, soli a pepře. Ale velmi dobře funguje jen trocha dobrého octa a hodně co nejlepšího oleje + sůl a pepř. Případně věci jako paprika, kopr, celerové semínko a tak.

    Salát se zálivkou je potřeba nechat alespoň přes noc uležet v lednici.

    Oblanšírovat kapustu v celku a pak vyrobit závitky tohle http://www.nikosuvrohlik.cz/#!Lachanodolmades/c1sbz/56925a5c0cf256f3c5a50c0a bude fungovat i z kapusty.

    a nějaká takováhle polívka bude fungovat i z české kapusty, ne jen z toskánského placatého kadeřávku
    http://sharedappetite.com/recipes/rustic-tuscan-style-sausage-white-bean-and-kale-soup/

    Klidně ji nakrájej do nějakého asijského stir fry namísto jiných zelí.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nebyl nějaký tip na kapustu? Může být i neobvyklý, rozhodné nemám v dosahu žádnou uzeninu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Na hummus je nejlepsi foodprofesor, treba vod Kenwoodu.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DIVER: na hummus bych rek, ze potrebujes vetsi vykon, nez maj smoothie makery. na to cos psal mi prijdou lepsi tycaky s kyblikem. jako treba tohle https://www.datart.cz/Mixer-BOSCH-MSM67140.html
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: hummus nevím, ale mám něco od Electroluxu přímo s odnosnou nádobou a na smoothie naprostá spokojenost.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: ja teda nevim, ale nutribullet se mi zda jak totalne predrazena plastova sracka, co se ji za par smoothies vysere motor...
    my mame v praci takovyhle mixery, nebo neco na ten zpusob s tim plexi kolem. https://www.everythingkitchens.com/...ender-vitamix-commercial-blender-quiet-one-quiet-36019-1a.html nejsou novy, ale z naky aukce. taky me prekvapilo, ze stojej takovou dardu no...
    ale sou fakt mocny. das tam treba polivku ze sladkejch brambor mixovat, coz je docela zahul pro tycak nebo klasickej (ne)robot coupe, ale tenhle z toho udela materi kasicku a vsechny ty vlakna z tech brambor se nejak rozemelou. pro me proste zazrak
    DIVER
    DIVER --- ---
    dotaz: smoothie maker...

    chtel bych si poridit smoothie maker. ale smoothie jsem si doma nikdy nedelal, takze nevim, jaky na nej mit naroky. asi bych spis radsi mel trochu vetsi, abych v tom mohl treba udelat hummus.

    kolega (odtud inspirace) ma nějakej http://www.delimano.cz/elektrospotrebice/nutribullet_600.html - všší třída a taky vysoká cena kolem 3000.

    smoothie makery přitom začínají na pár stovkách. ten jeho ale zase prý udělá i pastu z oříšků, tak nevim :)

    prostě sháním nějaký reference na nejlepší poměr výkon/cena. dík
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    do buddha baru hledaji kuchare, kdyby mel nekdo z msitnich profiku zajem


    Kuchař/kuchařka

    Pro exkluzivní restauraci Buddha-Bar Prague
    situovanou v samém srdci Prahy nedaleko Staroměstského náměstí, hledáme kuchaře/kuchařku.

    Požadujeme:

    vzdělání, praxe a zájem o obor gastronomie
    kladný přístup k práci
    zodpovědnost, schopnost týmové spolupráce
    čistý trestní rejstřík

    Nabízíme:

    možnost profesního růstu a dobré platové podmínky
    zaměstnanecké benefity a možnosti vzdělávání
    příjemné a exkluzivní pracovní prostředí v centru Prahy

    Kontakt:
    Lukáš Želechovský
    e-mail: zelechovsky@buddhabarprague.cz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETRUSKA: banánový chlebíček s datlemi konkrétní recept po ruce nemám, ale myslím že byl na apetitonline.cz
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PETRUSKA: Já je krájím do biskupského chlebíčku, tam se toho vejde:-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: a jinak další inspirace www.maangchi.com
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POHODAVOLE: kimchi jeon
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    číslo 4
    AIJA
    AIJA --- ---
    To korejské chilli má který stupeň pálivosti?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MOUNTBATTEN: zelnacka je fer, diky :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    kdyz si vzpomenu na tu nevine se tvarici chillipapricku (resp.natrhanou misku papricek), po niz jsem mela pocit, ze infarkt uz je tady a i ostatni (pritomni korejci) skoncili na podlaze je rozdychavajic, o potocich slz nemluve, tak nevim, co je jemne korejske chilli:-))))
    (pravda je, ze do kimchi tech chilliflakes sypou dycky poradnou hrst)
    POHODAVOLE: jo, polivka! Kdyz to prepisknu s kimcchi (tj.mam ho hodne a/nebo je moc palivy), delam polivku. Bud obdobne, jako ma Zuzka, nebo zelnacku:)) Proste kimcchi pouziju na zelnou polivku misto ceskyho kysanyho zeli :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ja teda vedel, ze korejsky chilli existuje, ale zdalo se mi malo palivy, tak sem to prihulil tema malyma cervenyma chilli ze Sapy :-) no vydrzelo mi to hodne dlouho )))) nedalo se to zrat :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DEVIL: No vida, já se právě dozvěděl, že existuje jemné korejské chili; díky za to :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: to jsem rad, ze jsem te potesil :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: hh, ja kdyz delal poprve kimci, sem to taky presral s chilli totalne! misto toho jemnyho korejskyho sem umlel klasicky. po dvou lzickach to palilo tak strasne, ze sem tricvrte varky radsi pak venoval filipinskejm sousedum.
    este sem zkousel to chilli vyplavit - ponorit to do vody, hodit pres to hrubej mesh strainer a trast, aby chilli vlocky vyplavaly. moc to nepomhlo.
    ja to ale treba hazel do panve k nakymu stir fry, nebo sem daval lzici do vyvaru..
    (ani nevis jak me potesilo, ze se to stalo taky nekomu jinymu..ach)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nema prosim nekdo nejake dobre recepty z Kimchi? Prehnal jsem to s chilli a neda se moc konzumovat ve vetsim mnozstvi. Nasel jsem akorat polevku u Zuzky http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/11/kimci.html ktere i dekui za recept na Kimchi a pak jsem jeste objevil Ramen. Mame ho docela dost, tak bych uvital vic variant :)

    Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam