• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: popravdě, nechápu poznámku "to je škoda". chceš-li tím naznačit, že při mnou uvedeném způsobu zbude vysušená podrážka, pak se hluboce mýlíš. dělám tak pravidelně přední, zadní i hřbety z jehňat, naposledy minulý víkend, a žádné vysušení se nekoná. ve skutečnosti v uzavřeném malém pekáči musím odebrat šťávu a přidat ji zpátky teprve před koncem, aby se v ní jehně nekoupaslo, ale taky se na závěr, po odkrytí, poněkud i na povrchu opeklo :-) stručně: takhle připravit hřbet žádná škoda není.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    KLAIR: pesto, ktery zasterilujes.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: To je skoro škoda, když jde o nejjemnější maso v celém jehněti. Neříkám, že se to nedá udělat na well done, otázka je, proč bys to měl dělat. Doporučil bych spíš něco na způsob:

    https://www.prozeny.cz/...ni/masa/38761-varime-snadno-a-chytre-zkuste-jehneci-hrbet-s-hribkovym-ragu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAIR: případně rozmixovat do smoothie. S kefírem a nějakým ovocem - hlasuju za banán a mražené maliny a podle případné potřeby dosladit. Slibuju že to je jedlé - respektive pitelné.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MACHALIK: no nic, tak ignore... nejlépe oboustranný.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A vyhodit.
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    KLAIR: stejne jako spenat nebo jeste lip mix lspenatu a polnicku
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    mám OBROVSKÉ množství polnicku. salát miluju, ale kilo toho listí fakt sníst nedokážu. co s tím? dá se to nějak tepelně upravit?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Upec s balsamikem a napln kozim sejrem, ruzny "coleslaws" namarinuj a zavar.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zamrazit.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Dostala jsem žlutou řepu, mám jí tu cca kilo. Nevíte, co z ní? Spíš než salát bych radši něco teplého. Děkuji :)
    FIN
    FIN --- ---
    QIWAS: vložit do pekáče, opepřit, posypat neoloupanými stroužky česneku (nejlépe českého modráku), drobátko, jen trošku, podlejt vodou (základ, než se pustí první lůj), strčit do trouby, přikliopit, péct na 110 - 120 a nechat 4 - 5 hodin. pak můžeš sundat prsty maso z kostí a dělat co libo.
    QIWAS
    QIWAS --- ---
    Potřebovala bych radu některého ze zdejších fajnšmekrů.
    Mám dva krásné kusy zadního jehněčího hřbetu. Jaký postup byste doporučuli? Předpokládám, že péct rozhodně vcelku a pak nějak nasekat na ty tradiční plátky s kostí? Našla jsem všude úpravu předního hřbetu, který má ještě ty žebra.. Předem díky za nasměrování.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: tak příště, opekla jsem to na sucho na pánvi, ale asi modifikuju na hummus ;), jako placky žádný zázrak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: vrazila bych tam o víc vajec a míň mrkve.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JE to takové německé a vzniklo to jako znouzecnost (ty matjesy už je potřeba dojíst a kurník, v té lednici nic není), ale je to dobré.

    Pečené brambory s herinkovým salátem

    osolit a omastit dobře umyté brambory se slupkou a upéct v troubě.

    Matjesy (tak filátko na osobu) nakrájet na jemno, smíchat s nakrájenými jablky (půlka na osobu), cibulí či šalotkou a s kyselýma okurkama. Na to zálivku z jogrutu, hořčice, majonézy, soli a pepře. Pokud by byl čas, tak nechat pár hodin proležet. Kdo má kopr, dá tam kopr. Nebo pažitku.

    No a pak dát na talíř horké brambory a salát.

    Matjesama myslím nakládané sledě v oleji , ne takovou tu načerveno obarvenou věc. Máte-li zdroj polských, tak je berte.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recept/mrkvove-placicky-s-ostrym-jogurtovym-dipem
    zkusila jsem tohle
    hmota syrová velmi chutná, leč při smažení se to totálně rozpadlo na kaši...až na jiné koření a méně mrkve, tak to mám stejné, kde může být chyba?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na Nove rikali, ze v mrazu zmrzne voda na led-
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DIVER: Kolem mne to má pár lidí, shodou okolností jsem si včera objednala tu devítistovku. Chválí si ji kvůli schopnosti opravdu i oříšky namixovat do hladké pasty.
    Když jsem si procházela recenze, ty lepší se pohybovaly spíše od 15 tis. výše. Reference na vadné kusy plus mínus stejné.
    Mám mixér na Bošce, ale asi jsem díky smoothie spálila motor.

    Tak uvidíme...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER:

    Smoothie mají dost rezervy. Zaprvé je potřeba šetřit těma zelenejma s listovou zeleninou, protože je v nich spousta kyseliny šťavelové a přirozených dustianů. To nechceš.

    Bezpečnost potravin A-Z
    http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92055.aspx

    plus teda případné ořechy a spol to chce předem namáčet kvůli antinutričním látkám, zejména pokud bys to chtěl jako každodenní záležitost. a ořechy tam rozhodně přidávat chceš, protože podle toho co si tak psal, tak mám temné podezření, že budeš mít vcelku malý příjem bíkovin. Stejně tak jde velmi dobře do smoothie rozmixovat tvaroh, se kterým americké recepty nepočítají, nebo ho neznají. Čímž se ti výživová hodnota dost zdvihne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam