• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: vrazila bych tam o víc vajec a míň mrkve.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recept/mrkvove-placicky-s-ostrym-jogurtovym-dipem
    zkusila jsem tohle
    hmota syrová velmi chutná, leč při smažení se to totálně rozpadlo na kaši...až na jiné koření a méně mrkve, tak to mám stejné, kde může být chyba?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na Nove rikali, ze v mrazu zmrzne voda na led-
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DIVER: Kolem mne to má pár lidí, shodou okolností jsem si včera objednala tu devítistovku. Chválí si ji kvůli schopnosti opravdu i oříšky namixovat do hladké pasty.
    Když jsem si procházela recenze, ty lepší se pohybovaly spíše od 15 tis. výše. Reference na vadné kusy plus mínus stejné.
    Mám mixér na Bošce, ale asi jsem díky smoothie spálila motor.

    Tak uvidíme...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER:

    Smoothie mají dost rezervy. Zaprvé je potřeba šetřit těma zelenejma s listovou zeleninou, protože je v nich spousta kyseliny šťavelové a přirozených dustianů. To nechceš.

    Bezpečnost potravin A-Z
    http://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92055.aspx

    plus teda případné ořechy a spol to chce předem namáčet kvůli antinutričním látkám, zejména pokud bys to chtěl jako každodenní záležitost. a ořechy tam rozhodně přidávat chceš, protože podle toho co si tak psal, tak mám temné podezření, že budeš mít vcelku malý příjem bíkovin. Stejně tak jde velmi dobře do smoothie rozmixovat tvaroh, se kterým americké recepty nepočítají, nebo ho neznají. Čímž se ti výživová hodnota dost zdvihne.
    DIVER
    DIVER --- ---
    QUANTI: díkes. jinak se mi taky líbí. i cena celkem ok.

    a teď ještě recepty. ale to už nějak pořešim :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: popravdě, plný jsem to v tašce nenosila, můžu během víkendu vyzkoušet.
    DIVER
    DIVER --- ---
    QUANTI: vypadá dobře, ale těsní to víčko při nošení?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LORAIN: z vnitřní části udělej coleslaw - tedy kapustu na jemňoučké nudličky, pořádně osolit a promačkat, dokud kapusta nezplihne a nezačně pouštět vodu. Pak přidat nastrouhanou mrkev a buď cibuli, na nebo jarní cibulku. Tradiční zálivka je směs majolky, podmáslí , jemného octa, soli a pepře. Ale velmi dobře funguje jen trocha dobrého octa a hodně co nejlepšího oleje + sůl a pepř. Případně věci jako paprika, kopr, celerové semínko a tak.

    Salát se zálivkou je potřeba nechat alespoň přes noc uležet v lednici.

    Oblanšírovat kapustu v celku a pak vyrobit závitky tohle http://www.nikosuvrohlik.cz/#!Lachanodolmades/c1sbz/56925a5c0cf256f3c5a50c0a bude fungovat i z kapusty.

    a nějaká takováhle polívka bude fungovat i z české kapusty, ne jen z toskánského placatého kadeřávku
    http://sharedappetite.com/recipes/rustic-tuscan-style-sausage-white-bean-and-kale-soup/

    Klidně ji nakrájej do nějakého asijského stir fry namísto jiných zelí.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DIVER: my máme od vánoc nějaké DOMO, ale zkušeností zatím málo, abych mohl doporučit či ne.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: okolo mě dva uživatelé Nutribullet, oba naštvaní, že to brzo odešlo.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ok, tak na hummus kašlu :) prstě dobrej smoothie maker. ideálně i s tou nádobkou na mixování/odnos v jednom, protože jinak si to můžu dělat v mixéru :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nebyl nějaký tip na kapustu? Může být i neobvyklý, rozhodné nemám v dosahu žádnou uzeninu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Na hummus je nejlepsi foodprofesor, treba vod Kenwoodu.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DIVER: na hummus bych rek, ze potrebujes vetsi vykon, nez maj smoothie makery. na to cos psal mi prijdou lepsi tycaky s kyblikem. jako treba tohle https://www.datart.cz/Mixer-BOSCH-MSM67140.html
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: hummus nevím, ale mám něco od Electroluxu přímo s odnosnou nádobou a na smoothie naprostá spokojenost.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: ja teda nevim, ale nutribullet se mi zda jak totalne predrazena plastova sracka, co se ji za par smoothies vysere motor...
    my mame v praci takovyhle mixery, nebo neco na ten zpusob s tim plexi kolem. https://www.everythingkitchens.com/...ender-vitamix-commercial-blender-quiet-one-quiet-36019-1a.html nejsou novy, ale z naky aukce. taky me prekvapilo, ze stojej takovou dardu no...
    ale sou fakt mocny. das tam treba polivku ze sladkejch brambor mixovat, coz je docela zahul pro tycak nebo klasickej (ne)robot coupe, ale tenhle z toho udela materi kasicku a vsechny ty vlakna z tech brambor se nejak rozemelou. pro me proste zazrak
    DIVER
    DIVER --- ---
    dotaz: smoothie maker...

    chtel bych si poridit smoothie maker. ale smoothie jsem si doma nikdy nedelal, takze nevim, jaky na nej mit naroky. asi bych spis radsi mel trochu vetsi, abych v tom mohl treba udelat hummus.

    kolega (odtud inspirace) ma nějakej http://www.delimano.cz/elektrospotrebice/nutribullet_600.html - všší třída a taky vysoká cena kolem 3000.

    smoothie makery přitom začínají na pár stovkách. ten jeho ale zase prý udělá i pastu z oříšků, tak nevim :)

    prostě sháním nějaký reference na nejlepší poměr výkon/cena. dík
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    do buddha baru hledaji kuchare, kdyby mel nekdo z msitnich profiku zajem


    Kuchař/kuchařka

    Pro exkluzivní restauraci Buddha-Bar Prague
    situovanou v samém srdci Prahy nedaleko Staroměstského náměstí, hledáme kuchaře/kuchařku.

    Požadujeme:

    vzdělání, praxe a zájem o obor gastronomie
    kladný přístup k práci
    zodpovědnost, schopnost týmové spolupráce
    čistý trestní rejstřík

    Nabízíme:

    možnost profesního růstu a dobré platové podmínky
    zaměstnanecké benefity a možnosti vzdělávání
    příjemné a exkluzivní pracovní prostředí v centru Prahy

    Kontakt:
    Lukáš Želechovský
    e-mail: zelechovsky@buddhabarprague.cz
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PETRUSKA: banánový chlebíček s datlemi konkrétní recept po ruce nemám, ale myslím že byl na apetitonline.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam