• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ne, cely to filatko vcetne slachy ktera jde od kridla vyriznout a hodit do prdele.
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: to mluvis o tom vyskubnout tu slachu ale nechat filatko?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Jr v tom slacha a kdyz ty prsa peces tak se to smrskne a blbe se to propejka, nerovnomerne. Zrovna kachni prsa se delaj jak steak a nemam rad zvejkat a kousat do jakekoliv nerozvarene slachy. Podle me to tam nepatri. Co s ni udelat? Treba do vyvaru, to je na tobe :-)
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: tak on je to recept na doma,
    a cemu pomuze kdyz si uloupnu z prsou ty filatka? (ja to nedelam)
    respektive co s nima potom?

    nicmene nedopejkam v troube.
    vetsinou sou to celkem maly porce, neni ptoblem upict cely na panvi.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HENNYVILLE: Přesně. Na 50°C se za těch pár minut nic neupeče, jen to zůstane v teple (a prej se vyrovnávaj tlaky v mase, takže je víc šťavnatej, ale to jsem nikdy nijak neověřovala:-)). Tenhle postup se mi osvědčil u steaků a používám ho kdykoliv chci z výpeku na pánvi dělat omáčku.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ADELHAIDA: ok, cili se da rict, ze do trouby je uz davas upeceny skoro tak jak je chces. okej
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    HENNYVILLE: Já je peču na pánvi spíš zprudka a pak je dávám v alobalu do trouby na 50°C jenom než dodělám omáčku (ve výpeku šalotka, přidat portské, rozmarýn a máslo).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    kdyby nekdo uvazoval o vlastni restauraci..
    Praha, zařízená restaurace k pronájmu, po rekonstrukci, ulice Drtinova, Smíchov, 148 m² | Home Sweet Home
    http://www.homesweethome.cz/...a-restaurace-k-pronajmu-po-rekonstrukci-ulice-drtinova-smichov-148-m2

    bavi me ten jeden sporak v kuchyni :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: No mě se neptej, já je dělám zásadně sous-vide a kontrolu mám naprostou :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: za prve u tohodle mi prijde divny jak ty prsa ma totalne neocisteny, prsni filatko, vsechny slachy tam necha. to je proste prasarna.
    no a hlavne ja sem teda vzivote prsa nedopejkal. ty jsi je ode me jedl, cili vis jak to bylo propeceny. proste mi to prijde hrozne divny, s nulovou kotrolou.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HENNYVILLE: Gordon?

    How to Cook Perfect Duck Breast - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=qAfmfCArUgA
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    zajimavy, kdo z vas dopejka kachni prsa v troube ? a jak to pecete na panvi ? zprudka nebo spis pomalejc ?

    mam na mysli dopect, ne pect na 120C 4-5 hodin do ruzova )))

    diky vsem!
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    VECTOR: dělám omáčku po dopečení prsou v tý samý pánvi - odleju přebytečnej tuk, opražit na hrubo pokrájený šalotky, dvě vrchovaný lžíce povidel, trocha balsamika a worchesteru, doředit vodou/vývarem do požadované konzistence a provařit.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    VECTOR: souhlas s MACHALIK, osobne mam nejradsi pomerancovou variaci... akorat to chce dat bacha, aby to nebylo sladky az moc
    a kuzi narezat na kosticky a nechat poradne prudce opect
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VECTOR: Za me portsky a maliny :-)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    MACHALIK: dik, ja nakonec zkombinoval hlivu, med, cerveny vino a vyvar a bylo to super, jakkoli teda priste musim pridat mnohem vic soli a neceho palivyho.
    maslo je dobrej tip. jsem si rikal, ze kachni tuk staci, ale ono ne, priste nezapomenu
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VECTOR: Jen myslenky:

    - s rybizem ci jinym bobulovym ovocem (angrest, brusle-)
    - pomeranc + grand marnier/kvantro
    - kdeco sladkyho: portsky, marsala, madeira + pak zas ten rybiz, demac atd.

    Mi kachni omacky vychazeji beze snahy, vzdy vyborny, cerny, tezky a sladky. Zaklad je demi glace, dochut a maslo. To se neda posrat.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    XCIDER: OK, díky.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nemate nekdo tip nebo oblibenej recept na kachni prsa? Nakou omacku k tomu treba nebo tak? Diky.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SAMMAEL: http://www.aliexpress.com/..._-1,searchweb1451318411_6451&btsid=3a178e84-4124-4b0d-bce5-3e1295cbb92e

    mam ho cca 3 roky, pouzivam celkem casto a dokonce porad drzi prvni baterky. presnost slusna, od rtutovyho laboratorniho se nelisi o vic nez+-1°C
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    DIVER: tak recenze po krátkém užívání - zatím jsem nadšená - dostalo mne, když jsem do smoothie dala mandlové lupínky - rozmixovaly se naprosto do hladka (a chuťově výborná záležitost)
    mixuji v tom i mražené ovoce - úplně bez hrudek, je to jako jemně rozetřená dřeň, dolít do toho smetanu, tak máš zmrzlinu do 2 min
    předevčírem jsem dělala uzeného lososa s avokádem - tipuji, že to bylo tou silou mixéru - česnek se v avokádu rozetřel dokonale, takhle dobře se mi to fakt ještě nikdy nepovedlo, a to tohle jídlo dělám už yx let
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam