TACI: Libové kvalitní maso - dušené nebo pečené (obojí je velmi dobré i bez tuku), ideálně na zelenině - např. drůbeží (kuřecí / krůtí prsa či časem i stehna) na nadrobno nakrájené kořenové zelenině - osolit či posypat bylinkami, jen trošku zalít v Jenském skle, zavřít poklop a péct cca hodinu.
Hovězí kýtu nakrájet na plátky, osolit a nechat dusit na česneku.
Upečeš na vodě oloupanou červenou řepu, nakrájíš na plátky a zasypeš kozím sýrem nebo kozím žervé (možno i vlašáky), k tomu kvalitní pečivo.
Uvaříš na páře brokolici, smícháš Lučinu se lžící mléka, jako příloha opět pečivo.
Velmi dobře se mi na tento druh diety osvědčil parní hrnec.
Zeleninu prostě vařit na páře. Časem se ti tak vytříbí chuť, že máš tendenci solit minimálně a koření má tendenci rušit chuť ostatního jídla.