• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: uz vidim, ze to neni moc idealni, takze si tohle POHODAVOLE priste odpustim..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Diky za informace. O tech toxinech jsem nevedel, tak to nastuduju..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POHODAVOLE: Rychlosůl se do šunky dává jako prevence vzniku botulotoxinu. Což je potřeba, když chceš mít šunku jako šunku, pár dní doma a postupně z ní užírat. Kdo si šunku uvaří a za půl dne po ní sklízí prázdný talíř, ten rychlosůl ze zdravotního hlediska nepotřebuje, ale pak není moc rozdíl mezi šunkou a vařeným masem k obědu, ne? A kdo si myslí, že nepotřebuje, ale vlastně neví, k čemu to tam je, tak ten může taky slušně riskovat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    POHODAVOLE: Viz též diskuse zde. Diskutující po experimentech překvapeni, že ta chemie je vážně potřeba. http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=1907&page=2
    RUFO
    RUFO --- ---
    POHODAVOLE: chci mit sunku - ta ma mit ruzovou barvu. A chci konzervant. Proto pouzivam pragandu. samozrejme, komu vadi, ten at si ji sede varene maso.
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    POHODAVOLE: ja ji tam nedavam,jen o to vic soli,barva neni tak syta jako v obchodu,ale na chut to podle me nema vliv,zkousela jsem i s bylinkama a je moc dobra. zkusenost mam zatim jen s kruti, delam z kila.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: "pořádná šunka" je u mě ta, která je z dobrého masa - rychlosůl je konzervační přípravek, který se pro výrobu uzenin tohohle druhu prostě používá.
    A právě ta kvalita masa (a že je to maso a ne separát s přimíchaným bůhvíčím) je to, co můžeš u domácí šunky ovlivnit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCIASHECK: musím se přiznat, že me zarazilo, že to mají přímo v receptu u vyrobku, který se tváří, že si doma konečně udeláš pořádnou šunku..
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: k tomu se asi nejlépe vyjádří ID Moirain, pokud se zapojí. Tuším, že tu už o tom něco psala
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BLANCHE1: čekal jsem teda, že běžný uživatel nebude dávat pragandu. To si pak stačí koupit šunku v krámu :-)
    SKID
    SKID --- ---
    BLANCHE1: Děkuji a ještě se zeptám - jaké maso koupit na vepřovou šunku?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SKID: Vařím v šunkovaru Tescoma, má možnost vařit jen z 0,5 kg masa. Vařím raději z toho půlkila, to se dá rozumně sníst.
    Na půl kila masa dávám 6g soli, 1 lžičku cukru, 3g Pragandy a trochu vody. Důležité je část masa rozmixovat (cca čtvrtinu), zbytek nakrájet na menší kostky a nechat vše v robotu (nebo rukou) míchat, než se uvolní bílkoviny a směs se spojí.
    Nejlepší je čerstvá, hned po uvaření.
    Minule jsem zapomněla na Pragandu, šunka byla tmavší a druhý den už dost zašedla, chuť byla ok.
    Zkoušela jsem vepřovou, kuřecí i krůtí, všechny ok, přidat bylinky a podobné jsem zatím nezkoušela.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: ji napis na fb..
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, rád bych se zeptal - máte někdo zkušenosti s přípravou domácí šunky? Jaké?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Sorry, lehky OT

    Cau, prosim vas, neznate nekdo nejak trochu vic Kamu? Potreboval bych se ji zeptat na ar veci ohledne food trucku. Pisu an todle tema bakalrku a potrebuju nejaky konkretnejsi info od jednotlivych provozovatelu.

    Dky moc!
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    DARUMA: do vypeku nasypej zelenej nakladanej pepr, chvili smaz a zalej smetanou. Pripadne pepr nahrad modrym syrem. Pripadne nazacatku deglazuj bilym vinem.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nemáte tip na nějakou rychlou omáčku k hovězímu steaku? Bez alkoholu. :-) dík.
    TACI
    TACI --- ---
    NENUFER: Dekuju za radu. Tata nakonec dietu drzet nemusi, ale stejne se snazime ty "nejhorsi" potraviny aspon trochu omezovat, no.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    TACI: otec dostal k svojej diete od doktora jednu radu ktora sa moc osvedcila. Samozrejme zo zaciatku to mal prisne ale potom vzdy vyskusal maly kus niecoho co nesmel. Obcas mu to preslo a mohol spravit dalsi pokus s vecsim kuskom a obcas nie takze to skusil zase za mesiac :-)Viem ze vysledkom bolo ze nakoniec mohol zase jest po rokoch uplne vsetko.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Sestřenice ho nahrazuje sušeným česnekem. Já ho neustojím čerstvý už pár let, ale tepelně upravovaný je ok. Chce to vyzkoušet.
    Někdo dostane doporučenu jaterní dietu preventivně, pro někoho to je otázkou přežití.

    Každopádně si vzpomínám, jak mne vydeptalo, když mi doktorka řekla, že si mám takhle vařit a jen pitomý leták jsem z ní musela doslova vydolovat. Na netu a knížkách se rozcházela informace i v zásadních pravidlech.

    U toho základního režimu - chce si to vyzkoušet hlavně na sobě a dodržovat 2 základní pravidla - zapomenout na existenci alkoholu a výrazně omezit tuky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KLAIR: Ja davam pekace a tak nastorc skoro vzdycky, respektive ho do trouby soupnu a necham ho tak, jak sam doklouze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam