• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DAVE_PAGE: Neznám, prozkoumám, díky!
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ted bezi na CT, ale nevidel jsem jeste ani minutu http://www.ceskatelevize.cz/porady/11249930394-potrava-duse-tela/dily/
    V tom 3. dile se nechali inspirovat pry prave Asterixem a Obelixem.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Budu mít jen kančí kousky. Ale hlavně opravdu potřebuju rehabilitovat tu šlichtu, co servírovali Asterixovi a Obelixovi v Británii. Jsem se nechala vyhecovat... :)

    Čas není problém, může se to dělat klidně od rána do večera.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: tak kanec pečící se nad ohněm by byl stylovej. Nebo možná takové to zabalit do bylinek, oplácat tenkou vrstvou hlíny a zahrabat do popela.

    Jestli budeš dělat jen kus kance, tak by to mohlo trvat jen pár hodin, ne celý den... (možná)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: Ale tohle římské vepřové se mi fakt líbí. Udělám testovací porci bez rajčat a zkusím, jestli se to bude dát nějak dotáhnout, aby to bylo dobré i bez nich.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: No, budu to vařit na antickém festivalu a i když si předpřipravím nebo předvařím věci doma, dodělávat to budu na místě v kotli nad ohněm. Pec na chleba tam je, ale nemám ji otestovanou, takže pečení na místě bych se radši vyhnula. Bun cha nebo thajské zelené kari mi neprojde kvůli dobovosti :) Rajčata mooožná okecám.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a takhle to dělaj římani s vepřovým, tak to půjde i s divočákem

    Pork Stew with Summer Herbs Slow Cooker Recipe | Nourish Books
    http://www.nourishbooks.com/pork-stew-slow-cooker-recipe/

    panenka s mátovou omáčkou
    http://www.salepepe.it/ricette/secondi/di-carne/carne-suina/arrosto-maiale-freddo-menta/

    dušené s rajčaty a bylinkami i s mátou

    BOCCONCINI DI MAIALE CON MENTA-Carne-Ricette di Maurizio Artusi
    http://www.cucinartusi.it/component/option,com_garyscookbook/Itemid,0/func,detail/id,107/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: a nešlo by to maso upéct a k tomu udělat mátovou omáčku?

    Případně může to být třeba bun cha z divočáka, nebo zelené thajské kari?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Na tematickou akci potřebuju uvařit "divočáka v mátovém sosu". Mělo by to být dušené a chci, aby si na tom strávníci pochutnali víc než Asterix v Británii. Nemáte někdo nějaký recept, od kterého se odpíchnout? Můžu udělat tak dvě, maximálně tři testovací porce, než se do toho pustím naostro.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: uz vidim, ze to neni moc idealni, takze si tohle POHODAVOLE priste odpustim..
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    To zalezi na tvy odvaze :-) pokud vis, ze to proslo kontrolou a je to cisty, da se to jist stejne jak dobry hovezi.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Na jakou vnitrni teplotu nejlepe upect jelenni kytu?
    SKID
    SKID --- ---
    BLANCHE1: Děkuji.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SKID: Beru veprovou kytu nebo kostky na gulas.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Diky za informace. O tech toxinech jsem nevedel, tak to nastuduju..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POHODAVOLE: Rychlosůl se do šunky dává jako prevence vzniku botulotoxinu. Což je potřeba, když chceš mít šunku jako šunku, pár dní doma a postupně z ní užírat. Kdo si šunku uvaří a za půl dne po ní sklízí prázdný talíř, ten rychlosůl ze zdravotního hlediska nepotřebuje, ale pak není moc rozdíl mezi šunkou a vařeným masem k obědu, ne? A kdo si myslí, že nepotřebuje, ale vlastně neví, k čemu to tam je, tak ten může taky slušně riskovat.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    POHODAVOLE: Viz též diskuse zde. Diskutující po experimentech překvapeni, že ta chemie je vážně potřeba. http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=1907&page=2
    RUFO
    RUFO --- ---
    POHODAVOLE: chci mit sunku - ta ma mit ruzovou barvu. A chci konzervant. Proto pouzivam pragandu. samozrejme, komu vadi, ten at si ji sede varene maso.
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    POHODAVOLE: ja ji tam nedavam,jen o to vic soli,barva neni tak syta jako v obchodu,ale na chut to podle me nema vliv,zkousela jsem i s bylinkama a je moc dobra. zkusenost mam zatim jen s kruti, delam z kila.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: "pořádná šunka" je u mě ta, která je z dobrého masa - rychlosůl je konzervační přípravek, který se pro výrobu uzenin tohohle druhu prostě používá.
    A právě ta kvalita masa (a že je to maso a ne separát s přimíchaným bůhvíčím) je to, co můžeš u domácí šunky ovlivnit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam