• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Tak, akce holubky dokonana (diky mami!).





    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BAAL: kocici svatba
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Tak snad mě to nezabije :-D Já mám obecně luštěniny hodně ráda, ale preferuju třeba cizrnu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: plus mě sere, že se sojovou bílkovinou šidí masné výrobky.
    Ale filutové už vědí, že se dá sojový protein snadno prokázat, tak začali požívat hrách a fazole.
    A třeba zrovna s fazolovou moukou je na průser zaděláno.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: často mykotoxiny, dost fytoestrogenů, GMO a tak.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Důvod?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JAJITA: Asijskou.. klikni na Spřízněné
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    a když už jsem tady, je na zde nějaké audi na vietnamskou kuchyni?
    filtr moc nepomohl...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    a když už jsem tady, je na zde nějaké audi na vietnamskou kuchyni?
    filtr moc nepomohl...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: aha, já se jí po mnoha a letitých zkušenostech raději vyhýbám.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Žádná obliba, ale dostalo se ke mně větší množství, no :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TYRKYS2: omluva za OT, ale proč ta obliba soji?

    Ptám se coby profesně šáhlá :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Občas ho udělám. A vlastně z kdečeho:-)
    Ale třeba sedmikráskový nemá žádnou chuť, je potřeba k tomu něco přidat. Letos mám v plánu bezový, mátový, meduňkový, tymiánový a asi trávový:-) Je dobrý k většině přidat citron.
    Tyhle jsou na pití s vodou.
    Jitrocelový apod. spíš jen do malých lahví na kašel.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Varování k vaření sojových bobů: po dvanácti hodinách namáčení je patnáct minut v papiňáku moc!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    VECTOR: Podle toho jak to das do t lednice.. V prvni fazi pusti vodu, v druhe ji zase prijme a pokud kolem proudi dostatecne vzduch tak i vlhkost na povechu oschne a maso je potom lepe prosolene.. Cuketka na to ma na webu dobrej clanek
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DIVER: no chutne to moc neni, ale na nachlazeni to je supr, kolem mne na nej posledni dobou prisaha hodne lidi, ze takrka zazracne pomohl na kasel.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    JAJITA: uf, tak o alergii na smrk jsem asi ještě neslyšela, soucítím... já na to jehličí holt moc nejsem, ani gin nepiju :))
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: mně se kufr nezvedl, spíš mi to chutnalo, ale otekl mi jazyk a slzely mi oči.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: kublanka.cz tam má zmrzlinu a tuším ještě něco. Mně se z toho zvedá kufr, takže odzkoušeno nemám, ale nemám důvod jim "nevěřit" :D
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Koukam ted zhuverile na Ditu P. a vidim, ze naklada maso jen do koreni, bez oleje/tuku/laku. Dela se to vazne, nepocitaje v to ryby? Ona teda vari veprovy, ktery nejim, ale stejne me to zaujalo a mirne vydesilo. Kdyz se to nasoli a hodi do misy odstat na dva dny, tak maso jen difuzne pusti vodu, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam