• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Jo a s nakrájenou paprikou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GUDRUN: Já to dělám s treskou, filé by to asi sneslo také. Jen osolit, okořenit kořením na ryby a zapéct v pekáčku s rajčaty a bazalkou.
    K tomu omáčka z rajčat, cibule, česneku a oregána (na olivovém oleji). Rýže je k tomu nejlepší volba :-)

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: mě právě taky ne, ale chutnalo mi to, jsou to takový ingredience, co si s tím mraženým filé fakt sednou a není to ani cítit rybou.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: brusinky tu mam... je to fakt dobry? nic spatnyho tam neni a silene to nezni, jen by me to fakt nenapadlo :-D (navic mam vsechno doma... )
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: hele, nevím, jestli mě s tím nepošleš do háje, je to taková trochu Babicárna, ale dělala jsem to několikrát a na mražený filé mi to přišlo jako ideální zpracování. http://www.ceskahospodynka.cz/recept.jsp?id=3315
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate nejakej tip na dobry zapeceny file? nic jinyho me s tim balikem, co je v mrazaku, nenapada. Surovina neni idealni, ale proste je a chci ji nejak spotrebovat. Nejlepe aby se to dalo ohrivat. Zapejkam normalne jen slehanejma vajickama, max s trochou smetany, a to mi k tomu nejak nejde.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak jak to nějak s Milušem a Mírou šlo dolů, finále bylo slušné. Ještě mohli ukázat Vaňka v backstage :)
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    KASUMI: ten jsem pekla v pondělí .... je vybornej :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIST: udelam jogurtovy kolac z pradobrot :)
    MIST
    MIST --- ---
    KASUMI: ja delala nedavno ze stejneho duvodu cherry crumble, tim bys cast mohla zpotrebovat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DIVER: to asi ne.. spis ten kolac :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    REONA: ah, diky
    REONA
    REONA --- ---
    KASUMI: Dají se namixovat do smoothies, ale mrkni na odpovědi k tomuto postu, z čerstvých to bude ještě lepší než z mražených
    [ VVENDY @ CUKRÁRNA aneb DORTY..peču..pečeš..pečeme..oni pečou.. ]
    DIVER
    DIVER --- ---
    KASUMI: co z toho udelat treba trešnovou dřeň a zamrazit? já to teď dělal s jahodama, co mi přebývaly. a asi to začnu dělat cíleně... :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nejaky recept na dobrou bublaninu prosim? zbylo mi jeste asi kilo dve tresni.. uz to nikdo nechce jist :) nemam rada suchy kynuty buchty.. chtelo by to neco trochu jinyho..
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALONSY: Nejblizsi, ktere mi fakt vyhovovalo, jsem nasla az u Bohemky
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Je nějaké ořené řeznictví kolem Nám. Bratří Synků?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVER: hele jsou jen utfg, madarskou kuchyni jsem jedla casto, ale tuhle polivku si nepamatuju

    Hungarian Food Recipes: Zöldborsó Leves (Hungarian Pea Soup)
    http://hungarianfoodrecipes.blogspot.cz/2009/11/zoldborso-leves-hungarian-pea-soup.html
    Hungarian Sweet Green Pea Soup with Dumplings — Zold Borsóleves | Kitcheninspirations
    https://kitcheninspirations.wordpress.com/2012/08/02/hungarian-sweet-pea-soup-with-dumplings/
    DIVER
    DIVER --- ---
    GUDRUN: jo jo jo! :)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DIVER: našel jsem akorát takovejhle recept

    Magyar Zöldborsó Leves Nokedlival - HUNGARIAN PEA SOUP by Helen's Hungarian Heritage Recipes TM ©
    https://www.youtube.com/watch?v=lVRnP0eMURA

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVER: polivka ze zelenyho hrasku :-) chces nejakej madarskej recept na ni?
    DIVER
    DIVER --- ---
    narazil jsem před pár dny na FB nebo na nyxu (už nevim) na tuhle madarskou polivku: zöldborsó leves.

    ale strejda google mi nedává žádný smysluplný nápovědy. anebo jen v maďarštině :)

    nevíte, co to je a jestli je to dobrý?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    GUDRUN: Jden z receptů, blížící se původnímu yucatánskému, je:

    1 kg vepřové kousky
    200 g Achiote pasty
    3 kyselé pomeranče (nebo normální pomeranč a vinný ocet)
    nové koření
    2 červené cibule
    2 listy banánu
    1 habanero (paprička)
    Sůl podle chuti

    podívej se i na manana.cz

    Všechno jsou běžné suroviny, papriku nahradíš nějakou pálivkou. Jen achiote musíš sehnat - pasta je dostupná na netu třeba http://www.hot-shop.cz/...i_smesy-el_yucateco_achiote_pasta_100g-942523579-231631218-korenici_smesi/
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: a kdyz ne sojovku, tak aspon rybi omacku
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    PEPITO: ad sojova omacka - jako bys neznal kenji-lopeze, ten ji rve kam muze
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: mel bys nejaky vic origos recept pouzitelny pro nase podminky? dik
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    HATEMAN: ovšem to vypadá dobře, asi vím, co budu někdy brzy kuchtit :)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    HATEMAN: Pokud to nebudeš dusit pod zemí, můžeš banánové listy oželet. Ony se používají spíš jako "obálka", na chuti to asi nepoznáš, když to zabalíš do alobalu a budeš dusit v troubě.
    V tvém receptu - je jich samozřejmě na netu hafo - je sojová omáčka. Tak ta by tam rozhodně patřit neměla.
    Původně se tam přidávalo méně druhů koření. Doporučuji použít sádlo, ne olej.
    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    prosím poraďte kde seženu v praze banánový listy.. asijskej shop ve Francouzský by mohl mít?
    chystám se vyzkoušet tohle http://www.seriouseats.com/...16/05/cochinita-pibil-yucatan-barbecue-mexican-smoked-pork-recipe.html
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Budu dávat pryč větší množství časopisů Apetit, Food, ty jejich souborná vydání, jak od Apetitu, tak od Gurmetu, je toho hodně, nechce se mi moc prolézat konkrétně co to je, za odvoz, max za lahev slušného bílého vína, Praha Kobylisy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam