• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    KASUMI: ten jsem pekla v pondělí .... je vybornej :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIST: udelam jogurtovy kolac z pradobrot :)
    MIST
    MIST --- ---
    KASUMI: ja delala nedavno ze stejneho duvodu cherry crumble, tim bys cast mohla zpotrebovat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DIVER: to asi ne.. spis ten kolac :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    REONA: ah, diky
    REONA
    REONA --- ---
    KASUMI: Dají se namixovat do smoothies, ale mrkni na odpovědi k tomuto postu, z čerstvých to bude ještě lepší než z mražených
    [ VVENDY @ CUKRÁRNA aneb DORTY..peču..pečeš..pečeme..oni pečou.. ]
    DIVER
    DIVER --- ---
    KASUMI: co z toho udelat treba trešnovou dřeň a zamrazit? já to teď dělal s jahodama, co mi přebývaly. a asi to začnu dělat cíleně... :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nejaky recept na dobrou bublaninu prosim? zbylo mi jeste asi kilo dve tresni.. uz to nikdo nechce jist :) nemam rada suchy kynuty buchty.. chtelo by to neco trochu jinyho..
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALONSY: Nejblizsi, ktere mi fakt vyhovovalo, jsem nasla az u Bohemky
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Je nějaké ořené řeznictví kolem Nám. Bratří Synků?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVER: hele jsou jen utfg, madarskou kuchyni jsem jedla casto, ale tuhle polivku si nepamatuju

    Hungarian Food Recipes: Zöldborsó Leves (Hungarian Pea Soup)
    http://hungarianfoodrecipes.blogspot.cz/2009/11/zoldborso-leves-hungarian-pea-soup.html
    Hungarian Sweet Green Pea Soup with Dumplings — Zold Borsóleves | Kitcheninspirations
    https://kitcheninspirations.wordpress.com/2012/08/02/hungarian-sweet-pea-soup-with-dumplings/
    DIVER
    DIVER --- ---
    GUDRUN: jo jo jo! :)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DIVER: našel jsem akorát takovejhle recept

    Magyar Zöldborsó Leves Nokedlival - HUNGARIAN PEA SOUP by Helen's Hungarian Heritage Recipes TM ©
    https://www.youtube.com/watch?v=lVRnP0eMURA

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVER: polivka ze zelenyho hrasku :-) chces nejakej madarskej recept na ni?
    DIVER
    DIVER --- ---
    narazil jsem před pár dny na FB nebo na nyxu (už nevim) na tuhle madarskou polivku: zöldborsó leves.

    ale strejda google mi nedává žádný smysluplný nápovědy. anebo jen v maďarštině :)

    nevíte, co to je a jestli je to dobrý?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    GUDRUN: Jden z receptů, blížící se původnímu yucatánskému, je:

    1 kg vepřové kousky
    200 g Achiote pasty
    3 kyselé pomeranče (nebo normální pomeranč a vinný ocet)
    nové koření
    2 červené cibule
    2 listy banánu
    1 habanero (paprička)
    Sůl podle chuti

    podívej se i na manana.cz

    Všechno jsou běžné suroviny, papriku nahradíš nějakou pálivkou. Jen achiote musíš sehnat - pasta je dostupná na netu třeba http://www.hot-shop.cz/...i_smesy-el_yucateco_achiote_pasta_100g-942523579-231631218-korenici_smesi/
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: a kdyz ne sojovku, tak aspon rybi omacku
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    PEPITO: ad sojova omacka - jako bys neznal kenji-lopeze, ten ji rve kam muze
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: mel bys nejaky vic origos recept pouzitelny pro nase podminky? dik
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    HATEMAN: ovšem to vypadá dobře, asi vím, co budu někdy brzy kuchtit :)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    HATEMAN: Pokud to nebudeš dusit pod zemí, můžeš banánové listy oželet. Ony se používají spíš jako "obálka", na chuti to asi nepoznáš, když to zabalíš do alobalu a budeš dusit v troubě.
    V tvém receptu - je jich samozřejmě na netu hafo - je sojová omáčka. Tak ta by tam rozhodně patřit neměla.
    Původně se tam přidávalo méně druhů koření. Doporučuji použít sádlo, ne olej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam