• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    GUDRUN: jo jo jo! :)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DIVER: našel jsem akorát takovejhle recept

    Magyar Zöldborsó Leves Nokedlival - HUNGARIAN PEA SOUP by Helen's Hungarian Heritage Recipes TM ©
    https://www.youtube.com/watch?v=lVRnP0eMURA

    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVER: polivka ze zelenyho hrasku :-) chces nejakej madarskej recept na ni?
    DIVER
    DIVER --- ---
    narazil jsem před pár dny na FB nebo na nyxu (už nevim) na tuhle madarskou polivku: zöldborsó leves.

    ale strejda google mi nedává žádný smysluplný nápovědy. anebo jen v maďarštině :)

    nevíte, co to je a jestli je to dobrý?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    GUDRUN: Jden z receptů, blížící se původnímu yucatánskému, je:

    1 kg vepřové kousky
    200 g Achiote pasty
    3 kyselé pomeranče (nebo normální pomeranč a vinný ocet)
    nové koření
    2 červené cibule
    2 listy banánu
    1 habanero (paprička)
    Sůl podle chuti

    podívej se i na manana.cz

    Všechno jsou běžné suroviny, papriku nahradíš nějakou pálivkou. Jen achiote musíš sehnat - pasta je dostupná na netu třeba http://www.hot-shop.cz/...i_smesy-el_yucateco_achiote_pasta_100g-942523579-231631218-korenici_smesi/
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: a kdyz ne sojovku, tak aspon rybi omacku
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    PEPITO: ad sojova omacka - jako bys neznal kenji-lopeze, ten ji rve kam muze
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PEPITO: mel bys nejaky vic origos recept pouzitelny pro nase podminky? dik
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    HATEMAN: ovšem to vypadá dobře, asi vím, co budu někdy brzy kuchtit :)
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    HATEMAN: Pokud to nebudeš dusit pod zemí, můžeš banánové listy oželet. Ony se používají spíš jako "obálka", na chuti to asi nepoznáš, když to zabalíš do alobalu a budeš dusit v troubě.
    V tvém receptu - je jich samozřejmě na netu hafo - je sojová omáčka. Tak ta by tam rozhodně patřit neměla.
    Původně se tam přidávalo méně druhů koření. Doporučuji použít sádlo, ne olej.
    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    prosím poraďte kde seženu v praze banánový listy.. asijskej shop ve Francouzský by mohl mít?
    chystám se vyzkoušet tohle http://www.seriouseats.com/...16/05/cochinita-pibil-yucatan-barbecue-mexican-smoked-pork-recipe.html
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Budu dávat pryč větší množství časopisů Apetit, Food, ty jejich souborná vydání, jak od Apetitu, tak od Gurmetu, je toho hodně, nechce se mi moc prolézat konkrétně co to je, za odvoz, max za lahev slušného bílého vína, Praha Kobylisy
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TESSS: syrové fazole obsahují lektiny, které při nedostatečné tepelné úpravě můžou přivodit dost blbé zdravotní potíže.
    Asi dva roky zpět byl problém někde u Ostravy ve školce, děcka blila z fazolových těstovin, mikračka bylo ok.
    TESSS
    TESSS --- ---
    JAJITA: co je spatnyho na fazolovy mouce? Ne, ze bych se s ni bezne setkavala, zajima me to.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    QUANTI: tak to ochutnej... je to taková lehká citronova chut... a treba ten chrest jsem lepsi nemel: http://www.kublanka.cz/index/chrest_jehlici

    a zmrzlina taky dobra... neboj se toho ;) ty kufře :) http://www.kublanka.cz/index/smrkova_zmrzlina
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BAAL: nekdy si delam: spagety, michany vejce(vetsi kousky treba i smahly s kouskem klobasx) a do toho redkvicku,okurku hadovku,olivak,chilli a k tomu pecivo
    z lustenin ty salaty urcite, treba cocka s mrkvi ,citron etc + nejaky koreni, cizrna s jarni cibulkou,malou cuketkou..mam hlad
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TATONKA: Tak, akce holubky dokonana (diky mami!).





    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BAAL: kocici svatba
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    JAJITA: Tak snad mě to nezabije :-D Já mám obecně luštěniny hodně ráda, ale preferuju třeba cizrnu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: plus mě sere, že se sojovou bílkovinou šidí masné výrobky.
    Ale filutové už vědí, že se dá sojový protein snadno prokázat, tak začali požívat hrách a fazole.
    A třeba zrovna s fazolovou moukou je na průser zaděláno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam