Crushed puy lentils with tahini and cumin I Ottolenghi recipes
http://www.ottolenghi.co.uk/crushed-puy-lentils-with-tahini-and-cumin-shop
Nevěřte mu a nechte to vychladnout a podávejte to jako salát. Navíc nouze naučila dalibora housti a já jsem zkombinovala normální čočku a belugu a je to super.
Na 2 porce
V 500 ml osoleného vývaru uvařit 20 minut 100 g velkozrnné čočky. Pak přidat 100g drobnozrnné čočky a vařit dalších 20 minut. Velkozrnná se mezitím rozvaří, drobnozrnná bude tak akorát.
Na olivovém oleji orestovat kumín, spoustu česneku a cibuli. Přidat hodně nasekaných korandrových stonků a 2 větší rajčata na kostičky. Chvíl resotvat, přidat čočku, podlít troškou vody či vývarem a pár minut vařit. částečně rozmačkat mačkadlem na brambory. Přidat lžíci tahini, sůl a pepř a citronovou šťávu podle chuti a případně něco syrového česneku, podle chuti domastit olivovým olejem. Zasypat horou koriandru a najemno nakrájenou cibulí.
Nechat vychladnout ;-)