• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Monika Načeva - Udržuj svou ledničku plnou
    https://www.youtube.com/watch?v=aZjV1LWaZ50
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    A kdyz nevyjde Devilova rada, porad je tu sance, ze je muzes bez obav vyhodit.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GUDRUN: uvar je, zkus je vychladit v ledovy vode aby se zavreny v lednici nesparily
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Mám tu misku naklíčených luštěnin, které nestihnu zpracovat před víkendem, proti plánu, holt. Opět vím, že je mou vyhodit, ale pokud nechci, je lepší je:
    - spařit a dát do lednice
    - propláchnout a dát do lednice
    - hodit do mrazáku
    - něco jiného?

    Zpracuju je v neděli večer asi.
    Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Zkoušela jsem hledat tu omáčku a tohle mi vyjelo:-)
    Smetanová omáčka se šunkou recept, Recepto.cz
    http://recepto.cz/smetanova-omacka
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: hrášek a šunka, to je ono. Děkuji!
    GALE
    GALE --- ---
    BRUKEV: Na základce nám něco takového vařili. Bílá omáčka s mrkví, okurkou a salámem. Nejedla jsem to... Jmenovalo se to podle nějakého města, ale už si nevzpomenu jakého.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    HENNYVILLE: vajíčko, okurka, uzenina, brambory ;)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    S vokurkama je Znojmo, s hraskem a sunkou je Praha.

    Do Hodolan se davala snad nejaka klobasa ne? :-) nevidel sem to snad 25let na taliri )
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    RUTHLESS: imho spis nebude, ta bratislavska stoji na ty pleci. Ale jajita to nejspis uhodla.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: hodolanská
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FAT: to bude ona :-)
    FAT
    FAT --- ---
    RUTHLESS: A nebyla to tedy Bratislavská?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FAT: stepankska je zase ale tmava... (taky jsem ji puvodne daval hlas)

    nebyla to franktfurtska? ja si uplne pamatuju svetlou omacku se sunkou a hraskem :)
    FAT
    FAT --- ---
    87HIGHFLYER: Ve znojemský jsou okurky. Spíš bych to viděl na štěpánskou...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ale v křenove je jako plátek, ne?
    Já si ji pamatuju prostě nasekanou na nudličky/kostičky v nějaké omáčce, skoro si myslím, že to bylo s okurkou, což by tedy ukazovalo na znojemskou.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    BRUKEV: V křenové. Ale to asi nechceš slyšet, co? :)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    87HIGHFLYER: Do znojemský se dává párek, myslím.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRUKEV: neni ve znojemsky?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    BRUKEV: Hel, já ani nevím, jestli je tohle origo recept na "Bratislavskou omáčkou", jen jsem přepsala babiččin postup (a babička je z východního Slovenska, takže je možný, že to je poupravený). Nicméně šunku do toho fakt nedávala. A jestli se šunka dává do nějaký omáčky? Určitě. Ale přijde mi to jako prasárna :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam