Asi jsem u babičky objevila novou oblíbenou omáčku.
Říká se jí bratislavská a je fakt jednoduchá.
Na másle/oleji zpěníme nadrobno cibuli, po chvilce na malý kousky nakrájenou vepřovou plec. Asi 5 minut opékáme, pak přidáme na malý kostky nakrájenou mrkev a celer a zase asi 3 minuty opékáme. Pak přidáme nový koření, pepř vcelku, bobkáč a sůl, podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkký. Nakonec zahustíme jednou smetanou na šlehání a jednou zakysanou smetanou, povaříme cca 5 minut a je to. Podáváme s knedlíkem, nebo těstovinama / nokama.
Je to taková jakoby rychlejší svíčková z vepře. Chuť hodně podobná. Někdo prej zahušťuje jíškou, ale přijde mi to zbytečný. Případně se taky omáčka může propasírovat, ale to je zas práce navíc.