• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SARAJ:
    TOOMIX:
    Co znamena "nadivka jako nadivka"? Ja myslel, ze nadivka se vzdycky musi do neceho nadivat, proto je to vzdy zaroven "napln" do kurete. Nebo to ma nakej skrytej vyznam co neznam?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TOOMIX: nadivku jako nadivku, udelam ji s petrzelkou a orechama, houby jsou letos dost bida,mno:(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: chceš nádivku jako nádivku nebo nějakou náplň? Zrovna mám v troubě kuře podle Gordona Ramsayho z Ultimate Cookery Course S01E01. Je nacpaný fazolema s chorizem, opaprikovaný, obložený tymiánem a podlitý bílým vínem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PEPITO: dik.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    SARAJ: Osmahnu je na troše másla a dám to tam i s tím máslem..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VESPER_INDIGO: ehm, ooooooooook.

    jinak - pokud davate vlasske orechy - upravujete je nejak predem, nebo rovnou nasekane pridate do nadivky?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SARAJ: ...něco něco něco... něco... houska... kousky toho takovýho tamtoho... něco... MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK... něco něco... v troubě... něco... sakra nedal jsem tam petržel :(

    víc nevím :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, mam po delsi dobe chut upect kure s nadivkou - trosku jinak, podelite se o recept na tu"vasi" nadivku?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Flame bych nerada:-) Je pravda, že jen obyč majonézu stejně skoro nikdy nedělám, vždycky do toho receptu, co jsem se dávala, něco přidávám.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADELHAIDA: taky sem si myslela,ale pry je to soucast zakladu.
    (a ted asi flame zacne... vychazim z debat z myho okoli;-) )
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: To už je pak asi jedno, co tam člověk přidá... Do toho základu hořčice nepatří, nebo jo? Myslela jsem, že pak už je to nějaká jiná omáčka (jakože s okurkou je to tatarka, atd.).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADELHAIDA: take tak. Ale davame tam i dijonskou horcici.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Moje mamka dela tuhle, i když moje vnitrni ja nad tim place, tak jsem rozdíl vubec nepoznala. To je tak pro zpestreni :-) http://www.moje-dobroty.cz/mm-neboli-mlcn-majonza/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    rucni slehac vs. tycak - vysoke otacky velice usnadni dokonale zemulgovani smesi,m old-school metoda spoleha na postupne vyslehavani (olej ze zacatku pridavame po kapkach, pak malym praminkem a postupne muzeme pridavat vice..


    a klasicky pro ty co se nebojej niceho:

    1 vajicko
    lzicka az lzice horcice
    lzicka citronovy stavy nebo o torchu vic laku z okurek
    trocha soli a papre

    a olej.. toho muze byt klidne i pul litru.. chce to vyslehat hodne do husta..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: babička dělala v podstatě totéž ručním šlehačem, trvalo to déle, ale troufnu si říct, že výsledek byl podobný :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Já jsem jednou někde viděla výrobu za pomoci tyčového mixéru a od té doby používám ten. Do válce dám dva žloutky a zaleju olejem (slunečnicový, řepka, jednou z nouze oliváč - divný) tak, aby tekutina dosahovala na 200 ml. Osolím, do válce strčím mixér až na dno, zapnu a protáhnu to nahoru a dolů. Za pár vteřin je hotovo.
    MIST
    MIST --- ---
    MOUNTBATTEN: jako druhy?....pridavam nekdy jen cesnek, nebo misto citronu pouziju limetku.
    K rybe delam mayo do ktere pridam lzici protlaku, cesnek a cayenne, nekdy jen harissu nebo pridam papriku a snytlik nebo sun-dried tomatoes. Kapary a kuru z citronu.
    Na sladko - med a bazalku.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    prosim vas, jak kdo delate majonezu? Predem diky za vase osobni recepty
    (teda snad tu nerozvirim flejm ala "spravny brsalat musi obsahovat..." :)) )
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: a nebo toto pecena parika:http://hobby.idnes.cz/peruanske-palive-papricky-rocoto-dlz-/hobby-domov.aspx?c=A140916_111355_hobby-domov_mce
    obcas pridavame med
    TESSS
    TESSS --- ---
    BEBEBE: ja ji delala z nejakych jeste jinych odrud a dopadlo to dobre :-) Jeste muzes zkusit Zuzky blog ma tam jeste jine recpty na palive omacky
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MOODYCAT: Imo klidne...smazenice,guláš,omáčka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam