• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUCKAZ: babička dělá "polévkovou směs" - strouhaná kořenovka, krájený pórek a petrželka, to je aspoň to co identifikuju :) myslím že možná i ten květák. Vždycky kydneme lžíci do polívky (vývar i např. bramboračka), na zimu vděčný.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Nemate prosim nekdo osvedceny recept na zeleninu konzervovanou soli? Ja tu nekdy zahledla recept, mozna od Trissie, nejsem si jista, ale nemuzu dohledat. Myslite, ze krome korenovky tak muzu konzervovat i porek a kvetak? Sklidili jsme na zahrade velky mnozstvi, neco pujde do mrazaku, ale cast bych zkusila do tech sklenicek... diky za tipy!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TOOMIX: nadivku jako nadivku, udelam ji s petrzelkou a orechama, houby jsou letos dost bida,mno:(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: chceš nádivku jako nádivku nebo nějakou náplň? Zrovna mám v troubě kuře podle Gordona Ramsayho z Ultimate Cookery Course S01E01. Je nacpaný fazolema s chorizem, opaprikovaný, obložený tymiánem a podlitý bílým vínem
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PEPITO: dik.
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    SARAJ: Osmahnu je na troše másla a dám to tam i s tím máslem..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VESPER_INDIGO: ehm, ooooooooook.

    jinak - pokud davate vlasske orechy - upravujete je nejak predem, nebo rovnou nasekane pridate do nadivky?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    SARAJ: ...něco něco něco... něco... houska... kousky toho takovýho tamtoho... něco... MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK... něco něco... v troubě... něco... sakra nedal jsem tam petržel :(

    víc nevím :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim, mam po delsi dobe chut upect kure s nadivkou - trosku jinak, podelite se o recept na tu"vasi" nadivku?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Flame bych nerada:-) Je pravda, že jen obyč majonézu stejně skoro nikdy nedělám, vždycky do toho receptu, co jsem se dávala, něco přidávám.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADELHAIDA: taky sem si myslela,ale pry je to soucast zakladu.
    (a ted asi flame zacne... vychazim z debat z myho okoli;-) )
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: To už je pak asi jedno, co tam člověk přidá... Do toho základu hořčice nepatří, nebo jo? Myslela jsem, že pak už je to nějaká jiná omáčka (jakože s okurkou je to tatarka, atd.).
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ADELHAIDA: take tak. Ale davame tam i dijonskou horcici.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Moje mamka dela tuhle, i když moje vnitrni ja nad tim place, tak jsem rozdíl vubec nepoznala. To je tak pro zpestreni :-) http://www.moje-dobroty.cz/mm-neboli-mlcn-majonza/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    rucni slehac vs. tycak - vysoke otacky velice usnadni dokonale zemulgovani smesi,m old-school metoda spoleha na postupne vyslehavani (olej ze zacatku pridavame po kapkach, pak malym praminkem a postupne muzeme pridavat vice..


    a klasicky pro ty co se nebojej niceho:

    1 vajicko
    lzicka az lzice horcice
    lzicka citronovy stavy nebo o torchu vic laku z okurek
    trocha soli a papre

    a olej.. toho muze byt klidne i pul litru.. chce to vyslehat hodne do husta..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: babička dělala v podstatě totéž ručním šlehačem, trvalo to déle, ale troufnu si říct, že výsledek byl podobný :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOUNTBATTEN: Já jsem jednou někde viděla výrobu za pomoci tyčového mixéru a od té doby používám ten. Do válce dám dva žloutky a zaleju olejem (slunečnicový, řepka, jednou z nouze oliváč - divný) tak, aby tekutina dosahovala na 200 ml. Osolím, do válce strčím mixér až na dno, zapnu a protáhnu to nahoru a dolů. Za pár vteřin je hotovo.
    MIST
    MIST --- ---
    MOUNTBATTEN: jako druhy?....pridavam nekdy jen cesnek, nebo misto citronu pouziju limetku.
    K rybe delam mayo do ktere pridam lzici protlaku, cesnek a cayenne, nekdy jen harissu nebo pridam papriku a snytlik nebo sun-dried tomatoes. Kapary a kuru z citronu.
    Na sladko - med a bazalku.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    prosim vas, jak kdo delate majonezu? Predem diky za vase osobni recepty
    (teda snad tu nerozvirim flejm ala "spravny brsalat musi obsahovat..." :)) )
    TESSS
    TESSS --- ---
    TESSS: a nebo toto pecena parika:http://hobby.idnes.cz/peruanske-palive-papricky-rocoto-dlz-/hobby-domov.aspx?c=A140916_111355_hobby-domov_mce
    obcas pridavame med
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam